Mleczka do ciała

Cien Hydro 24h, Reichhaltige Body Milk [Nourishing Body Milk] Nawilżające mleczko do ciała

• 3 lutego 2024 o 10:11
    Jak nie masz bardzo suchej skóry to nie
    Myślę, że będzie dobre dla naprawdę suchych skór, u mnie sprawdziło się tylko po mocnym spaleniu na słońcu ale też bardzo długo się wchłaniało, ale też nie pomogło jakoś specjalnie bo to nie był jego cel (nie jest to mleczko po opalaniu). Na co dzień jeśli nie masz baaardzo suchej skóry moim zdaniem jest bardzo ciężkie, ciężko jest je rozsmarować i długo się wchłania.
    Zalety:
    • ekonomiczny
    • dobry skład
    • nie uczula
    • nawilża, napina
    • tanie
    • dostępność Lidl
    Wady:
    • opakowanie się kleiło przy zamykaniu i otwieraniu, często też gdzieś chlapnęło
    • zbyt drażniący, intensywny chemiczny czy nienaturalny zapach
    • długo się wchłaniało
    • zimne
    • ciężkie
    • za gęste, ciężko rozsmarować
    • czułam, że jest sztuczne nienaturalne
  • 15 czerwca 2022 o 9:03
    Totalny HIT!
    Najlepszy nawilżacz jaki miałam do ciała. Naturalny zamiennik Dove czy Nivea z tą różnicą, że kosmetyk jest nawet lepszy. Nawilża lepiej, wchłania się szybko, pomimo ,że jest bardzo zbitym kosmetykiem. Pozostawia skórę gładką w dotyku i miękką. Zapach jest bardzo delikatny i typowy dla białej kosmetyki. Skóra jest nawilżona jeszcze rano. Cena ok 7 zł za 500ml. Baaardzo wydajny. Myślę, że nawet gdyby balsam kosztował 50 zł, to też bym za niego tyle dała. HIT HIT HIT!!!
  • 15 maja 2022 o 22:52
    Najbardziej nawilżający balsam jaki miałam
    Zdecydowanie najbardziej nawilżający balsami jaki miałam. Jedyny minus (choć może to też być zaleta) jest taki, że jest bardzo gęsty, tłusty i treściwy, więc w moim przypadku sprawdził się tylko stosowany na noc. Miałam mocno podrażnioną skórę bo zaniedbałam nawilżanie i długo nie stosowałam balsamów. Wystarczyło stosować go przez kilka dni i efekt przerósł moje oczekiwania.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    Wady:
    • tłusty
  • 26 sierpnia 2021 o 17:40
    Skuteczny, ale zero przyjemności z użytkowania
    Szukając jakiegoś uniwersalnego kremu do ciała, dosyć prostego i z naturalnym składem, a na dodatek w dobrej cenie trafiłam właśnie na ten. Skład jak na markę Cien jest naprawdę zaskakujący i można znaleźć tam same dobrocie. Cena jest niska i ten balsam można kupić w Lidlu, także długo nie czekałam aby go przetestować. Opakowanie proste i niezbyt zachwycające, jednak nie to jest ważne. Mleczko wyciska się dobrze ale ma tendencję do samoistnego wychodzenia przez otwór który dozuje. Zapach jest mdły i mnie się nie podoba. Kojarzy mi się z kremem bambino lub nivea, ale mniej perfumowany. Kolor mleczka jest biały, a konsystencja delikatnie płynna. Ciężko rozprowadza się na skórze, trzeba porządnie go wsmarowywać. Po wsmarowaniu konsystencja sprawia wrażenie olejowej. Niestety mleczko długo się wchłania i tłuści skórę, transferuje się na wszystko czego dotknie posmarowana część ciała. Zostaje na praktycznie wszystkim. W moim odczuciu od razu dyskwalifikuje to każdy balsam, więc po kilku razach zniechęcona odłożyłam go na bok. Lubię po posmarowaniu się szybko się ubrać, a niestety z tym balsamem jest to niemożliwe. Jest on bardzo treściwy, tłusty, zostaje na skórze i wolno się wchłania. Nie da się jednak zaprzeczyć, że regeneruje skórę i nadaje jej miękkości, co da się zauważyć po krótkim czasie stosowania. Produkt jest mega wydajny, co niestety w jego przypadku wcale nie jest zaletą. Z trudem go zużywałam punktowo (kolana, łokcie) oraz jako maskę na dłonie i stopy, fajnie sprawdził się w tej roli. Nie kupiłabym go ponownie.
    Zalety:
    • faktycznie regeneruje i nawilża
    • skład
    Wady:
    • ciężko się rozprowadza
    • mdły zapach
    • tłuści skórę
    krokuch
    29 maja 2021 o 18:32
    niespodziewana perełka
    Mleczko zachęciło mnie nietoksycznym składem, co zaskoczyło mnie niesamowicie, gdyż nie spodziewałam się, że w lidlu można natrafić na tak fajne produkty. Pachnie jak mleczko nivea, a może nawet ładniej. Ma bardzo podobną konsystencję - gęstej śmietany. Rozsmarowuje się dość dobrze. Wchłania się dłuższą chwilę, ale nie stanowi to dla mnie większego problemu. Produkt jest wydajny. Butelka niezbyt wygodna, ale można przeżyć za tak śmieszne pieniądze. Nawilża i natłuszcza skórę. Łagodzi podrażnienia i sprawia, że jest naprawdę gładka i przyjemna w dotyku. Rzadko spotyka się tanie, ogólnodostępne kosmetyki z dobrym, naturalnym składem, które w dodatku działają doskonale.