Maseczki klasyczne

Bielenda Carbo Detox, Oczyszczająca maska węglowa peel - off do cery mieszanej i tłustej

Bodyland.pl
Bielenda CARBO DETOX Oczyszczająca maska węglowa PEEL-OFF 2 x 6 g
Bielenda CARBO DETOX Oczyszczająca maska węglowa Peel-off Różowy grapefruit
Bielenda Carbo Detox
HOBB
Bielenda Oczyszczająca maska węglowa PEEL–OFF

• 26 lutego 2025 o 16:48
    Okej.
    Maska zamknięta jest w standardowej saszetce. Pierwsze co przykuwa uwagę, to mocno alkoholowy zapach. Po aplikacji jest mniej intensywny. Maska ma gęstą, żelową konsystencję. Zastyga ona po nałożeniu. Saszetka podzielona jest na dwie aplikacje i w każdej części jest sporo produktu. Maska dobrze się zrywa, a jak pozostałości łatwo jest zmyć. Produkt wygładza skórę i delikatnie redukuje niedoskonałości. Niestety może wysuszać cerę i podkreślać suche skórki.
  • 12 października 2024 o 16:15
    Całkiem ok jak na peel off
    Po rozerwaniu saszetki uderza dość mocno alkoholowy zapach, jednak po aplikacji nie jest już tak wyczuwalny. Maseczka ma gęstą, żelową konsystencję, która podczas nakładania zaczyna delikatnie zastygać. Produktu w saszetce jest w sam raz (starcza na pokrycie twarzy odpowiednią warstwą), a do tego opakowanie podzielone jest na dwie aplikacje. Maska dobrze się ściąga, a pozostałości zmywają się bez problemu. Skóra po użyciu tego produktu jest wygładzona, a niedoskonałości delikatnie zredukowane. Niestety nie nawilża cery (wbrew obietnicy producenta)- wygląda ona na suchą, a wszystkie 'suche skórki' są podkreślone.
  • 11 maja 2024 o 17:54
    Nie polecam
    Używa od:próbka
    Kupiłam w promocji czytałam o niej niektóre dobre recenzje. Jeśli o mnie chodzi to słabo się sprawdziła . Prawie nic nie oczyściła mimo że trzymałam do całkowitego wyschnięcia. Po jednym dniu zaczęły się pojawiać plamki jakby uczulenie . Gdzie wcześniej zrobiłam " test" w mało widocznym miejscu czy mnie nie uczuli . Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Żadne
    Wady:
    • Słabo oczyszcza
    • Mnie jakby lekko uczuliła
  • 14 maja 2023 o 16:20
    Może i efektywna ale strasznie brudzi wszystko
    Kiedyś się natknęłam na tą maskę i najbardziej przekonało mnie to, że jest podzielona na dwie porcje, co ułatwia jej użytkowanie i zapobiega marnowaniu produktu. Działanie: Zauważyłam zmatowienie skóry, ale też ładnie ją napina, co sprawia, że wydaje się ona wygładzona. Dodatkowo, optycznie ściąga rozszerzone pory, o co pewnie wszystkim nam z cerą mieszaną i tłustą chodzi. Natomiast efekt nawilżenia? Skóra po użyciu maski nie wydaje się odpowiednio nawilżona, a skoro takie obietnice są składane to jednak niefajnie gdy nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. Konsystencja maski jest trochę gumowa i lepka, szybko wysycha na skórze, dlatego zalecam wydobywanie jej z saszetki porcjami. Niestety na twarzy zastyga raczej wolno, czasem nawet 20-30 minut. Jedną z wad maski jest fakt, że rzadko kiedy udało mi się ją ściągnąć w całości. Zbierając resztki maski, twarz staje się bardzo brudna, a ich dokładne umycie może być trudne, zwłaszcza na palcach. Nie do końca rozumiem obietnicę "oczyszczenia" ze strony producenta, ponieważ maska nie wydaje się skuteczna w usuwaniu zaskórników. Jeśli chodzi o skład maski, znajdują się w nim takie składniki jak woda, alkohol poliwinylowy, gliceryna, olejek eukaliptusowy oraz węgiel aktywny. Nie ma w nim składników szczególnie kontrowersyjnych. Podsumowując, oczyszczająca maska węglowa peel-off Bielenda Carbo Detox ma pewne zalety, takie jak podział na dwie porcje, matujące i napinające działanie oraz dostępność w wielu drogeriach. Niestety, konsystencja maski może być nieco niewygodna, a trudności z ściągnięciem jej w całości i problematyczne pozostałości na skórze stanowią jej wady. Ponadto, maska nie spełnia obietnicy oczyszczenia i może nie dostarczać odpowiedniego nawilżenia.
    • wygładzenie
    • optyczne zwężenie porów
    • nawet dobry skład
    Wady:
    • strasznie brudzi
    • brak efektu nawilżenia
    • dziwna konsystencja
    • wolno zastyga na twarzy
    • raczej nie da się ją ściągnąć w całości
  • 18 marca 2023 o 9:53
    PeelOff
    Maska wystarcza na 2 zastosowania, dzięki podzielonemu opakowaniu. Przeznaczona dla cery tłustej i mieszanej. Typ peel off. Mocno wodnista więc trzeba uważać przy nakładaniu. Zapach ok, chociaż dość chemiczny. Producent poleca 20 minut lub do całkowitego wyschnięcia, ja swoją trzymałam około 25min. Bez problemu ją zdjęłam, bez resztek maseczki na twarzy. Zero podrażnień, zaczerwienienia. Ściąga się ja bardzo delikatnie, nie trzeba rwać. Skóra jest zmatowiona i to chyba tyle. Spodziewałam się więcej.
    Zalety:
    • peel off