Blada twarz.
Haha, ma producent poczucie humoru nazywając maskę wybielającą.
Jednocześnie nie mija się z prawdą, maska wybiela ekspresowo.
Tyle tylko, że w mojej świadomości i w świadomości wielu kobiet, wybielanie, to stopniowe rozjaśnianie kolorytu i przebarwień, ujednolicanie kolorytu cery.
Tymczasem...
Maseczka ma postać lekkiego kremu, o dość specyficznej konsystencji i lekko cytrusowym zapachu. Bez problemu się rozsmarowuje, równomiernie okłada na twarzy, ale prawie niemożliwym jest jej zmycie. Mocno przykleja się do cery, nadając jej trupio- bladego wyglądu.
To świetny krem dla mimów, tudzież na modne obecne Halloween.
Zwalnia z wielowarstwowej charakteryzacji i używania tony białego pudru.
Dodatkowo gwarantuje trwały efekt, ponieważ mocno wżera się w skórę.
Produkt jest bardzo wydajny, użyłam kilkukrotnie, bo nie lubię wyrzucać kosmetyków, nawet bubli i jeszcze spora ilość mi została. Skład również wedle informacji producenta (obszerna, mikro-druczkowa ulotka) jest całkiem zacny.
Ślimaczy śluz (wpływający na kondycję skóry) , arbutynę (która ma działać wybielająco, choć niektórzy twierdzą, że jedynie zapobiega, a nie leczy) oraz wit. C (znaną ze swoich właściwości rozjaśniających).
Kosmetyk tak mocno wtapia się w skórę, że trudno zmyć go jedynie samą wodą. Na twarzy wciąż widoczny jest białawy film (sławetny natychmiastowy rezultat wybielenia). No ale niewykluczone, że są i tacy, którym taki efekt się spodoba, bo "jeden lubi pomarańcze, a drugi jak mu nogi śmierdzą".
Co ciekawe po domyciu twarzy(wieloetapowe oczyszczanie, z użyciem oleju, żelu, micelu, ufff), skóra faktycznie była ładnie nawilżona, lekko rozjaśniona, ale czy to zasługa maseczki, czy produktów myjących, to trudno mi powiedzieć.
Reasumując, dla zwykłego śmiertelnika nie, dla mimów, charakteryzatorów, makijażystów, frików, na imprezy kostiumowe- tak.
EDYCJA 25/01/2018
Dziś użyłam jej celem rozjaśnienia przyciemnego podkładu i naprawdę daje radę.
Kto wie może kit, okaże się hitem? Tyle, że w innej dziedzinie.
Jako maska 1, jako rozjaśniacz 5, średnia 3.
Zalety:
- wydajność
- opakowanie, saszetka z zakrętką
- b. dobrze rozjaśnia za ciemne podkłady HIT!!! polecam spróbować
Wady:
- nie o taki efekt wybielający mi chodziło
- sprawia niemałe trudności przy zmywaniu
- pozostawia białą twarz jak z horroru