Podkłady

Juice Beauty Phyto - Pigments, Flawless Serum Foundation Podkład w formie serum

• 7 maja 2023 o 10:35
    Ulubiony, pielęgnacyjny, fajne krycie
    Mam już drugie opakowanie tego produktu, na zimę kupiłam jeden z najjaśniejszych odcieni, na lato Sand (mocno się opalam), a w czasie pomiędzy mieszałam dwa kolory. Podkład ma fajne krycie, nazwałabym je średnim ale mi wystarcza, mimo, że mam problematyczna cerę z wypryskami i przebarwieniami. Nie tworzy efektu maski, ale kryje porządnie. Poprawił stan mojej skóry, wyciszył Stany zapalne i jest to jedyny podkład który miał taki efekt na moją skórę, a stosowałam produkty koreańskie, naturalne Podkłady mineralne, ale też wysokopolkowe Chanel czy Lancome, Clarins, Clinique. Trzeba go mocno wstrząsnąć przed użyciem, zgodnie z prośbą producenta, by połączyć warstwę serum z tą kryjącą. Ja mam cerę mieszaną z niedoskonałościami i do takiego typu cery się sprawdził. Rzeczywiście, dla cery suchej, potrzebującej dobrego nawilżenia dojrzałej - może być zbyt mało odżywczy. Dla mnie natomiast - hit. Cena wysoka, ja miałam szansę kupić za mniej niż 200 zł, ale obecnie widziałam za prawie 300. Trudno dostępny, przynajmniej niektóre odcienie.
    Zalety:
    • skład
    • działanie
    • krycie
    • odcienie
    Bypaula
    4 lutego 2023 o 11:15
    Nie
    Podkład mam w kolorze Sand. Ma być przeciwstarzeniowy a przy samym nakładaniu już robi się mega suchy, zero jakiegoś nawilżenia czy uczucia komfortu. Kolejny już mój z rzędu drogi bubel. Jestem mistrzem od drogich bubli xD Cera nie wygląda młodziej tylko staro szaro i ponuro. Jest bardzo wodnisty i rozdziela się w butelce trzeba dobrze wymieszać. Dno dno dno. Aaaa no i mam wrażenie że bardzo ciemnieje Aktualizacje robię po miesiącu pogorszenie się stanu cery wysyp okrutny
    Zalety:
    • Nic
    Wady:
    • Drogi
    • Daje ładny efekt starej skóry
    • Najgorszy
    • Z najgorszych
    AstridV
    19 listopada 2017 o 18:45
    odcień Fair 02 - najlepszy
    Nie udało mi się do tej pory znaleźć recenzji tego podkładu w kolorze Fair 02, kupiłam go trochę w ciemno, sugerując się opisem producenta, że jest to odcień dla bardzo bladych ale z neutralnym tonem i... jest to pierwszy podkład, który nie sprawia, że moja bladoróżowa cera wygląda na jeszcze bardziej białą i różową jednocześnie. Rzeczywiście kolor jest idealny. Sam podkład ma bardzo wodnistą konsystencję i trzeba go nakładać bardzo szybko. Moim zdaniem najlepiej robić to palcami, zauważyłam że na pędzlu i na gąbce szybko się zbiera i zasycha, zatem ciepło dłoni jest tutaj jak najbardziej pomocne. Poza tym, nie jest to tani podkład więc chyba nikt nie chce żeby pożerało mu go narzędzie do nakładania. Wtapia się w skórę idealnie, tylko właśnie nakładać trzeba go żwawo i dokładnie wmasować/wcierać w skórę. Nie widać go na twarzy, na czym mi bardzo zależało przy jego wyborze, dostał z tego powodu sporo komplementów. Krycie można stopniować, chociaż jak dla mnie jedna warstwa jest wystarczająca, dobrze radzi sobie z korygowaniem zaczerwienień i jednocześnie nie sprawia, że wyglądam trupio-blado. Poza tym, jest to chyba najzdrowszy podkład, na jaki trafiłam do tej pory. Tak, rozwarstwia się, jak mówi producent - to podkład-serum, z witaminami i różnymi dobrymi rzeczami więc należy mu się porządne wymieszanie (wstrząśnięcie) przed nałożeniem. Zauważyłam, że w różnych recenzjach dostaje opinię dziwnie pachnącego albo niepachnącego - żeby sprostować o co chodzi - ten dziwny zapach to woń surowego masła shea więc nie trzeba się w ogóle obawiać. Znika natychmiast po wyschnięciu na skórze.
    Zalety:
    • kolor!
    • skład = WNM
    • ładne opakowanie
    • dobrze radzi sobie z korygowaniem zaczerwienień
    • nie widać go na skórze
    • jest super-pielęgnacyjny
    Wady:
    • dość drogi
    • trudno dostępny (narazie tylko w Warsztacie Piękna)
    inkar87
    3 sierpnia 2017 o 10:55
    Wegańskie cudo
    Pierwszy raz używam wegański podkład. -Nawilża i rozświetla cerę -Nie podkreśla suchych skrórej -ujednolica koloryt -nadaje skórze świeżości - jest trwały ( w upałach bez poprawek wytrzymał 8h) -mam wrażenie, że minimalne oksyduje na twarzy -nie zapycha! -ma lekkie krycie do średniego - do cer bez większych problemów Jeden z ciekawszych podkładów jakie miałam.