Szampony do włosów

EQUILIBRA Naturale Szampon arganowy do włosów 250ml

sunill
    2 lipca 2023 o 19:05
    Dobry szampon
    Dobry szampon, wydajny, dobrze się pieni, pięknie pachnie. Włosy po nim są miękkie i wyglądają zdrowo, naturalny skład nie podrażnia skóry głowy. Polecam, można spróbować.
    • nie podrażnia
    • miękkie włosy
  • 7 marca 2023 o 19:21
    Jest całkiem spoko
    Jeśli chodzi o tą markę to nie miałam większej styczności z ich produktami. Miałam kilka próbek na jedno użycie kilku tych flagowych aloesowych kosmetyków ale to zdecydowanie zbyt mało by wyrobić sobie zdanie . Dlatego ucieszyłam się gdy dostałam ten szampon . Raz , że bardzo lubię testować produkty do włosów dwa , że miałam okazję przekonać się na sobie o tym , czy marka zasłużenie zbiera tyle pochlebnych opinii. Szampon okazał się na tyle fajny iż chętnie przyjże się innym kosmetykom bliżej. Ja posiadam wersję w tubie . Ma ona troszkę mniejszą gramaturę niż wersja w butelce przedstawiona w karcie produktu i mi to wystarczyło na miesiąc . Tuba plastikowa i miękka z dobrze działającą zatyczką na zatrzask . Graficznie średnio mi się jednak podoba i wątpię czy będąc w drogerii zwróciłabym na ten produkt uwagę . Składników pochodzenia naturalnego mamy w tym szamponie 98% - oprócz arganu , ekstrakt z czarnej herbaty , proteiny pszeniczne , glicerynę roślinną oraz ekstrakt z siemienia lnianego. Szampon posada przyjemnie gęstą żelową konsystencję oraz bursztynowy kolor . Pachnie bardzo delikatnie , tak lekko słodkawo co jest takim klasycznym zapachem kosmetyków z zawartością olejku arganowego . Moje włosy nie są zbyt dobrym nośnikiem zapachów więc i ten aromat wietrzeje z nich dość szybko. Jak na produkt o naturalnym składzie bardzo dobrze się pieni co przekłada się na wydajność ( jest ona niczego sobie to muszę przyznać ). Bardzo łatwo go z włosów spłukać , nie oblepia ich ani nie usztywnia . Od szamponu nie wymagam jakiś tam ogromnych właściwości . Aby tylko odświeżył włosy , nie podrażnił skóry głowy i usunął resztki kosmetyków do pielęgnacji , kurzu i sebum. I z tych zadań produkt wywiązuje się znakomicie . Nie miałam problemu by rozczesać po nim włosy ale też szampon zawsze stosuje z odżywką lub maską . Włosy po nim prezentują się dobrze . Są miękkie i delikatnie błyszczące , nie puszą się . Delikatnie odbija je od nasady i w żaden sposób nie skraca czasu między jednym a drugim myciem - są szampony po których moje włosy już na drugi dzień są lekko przyklapnięte u nasady a ten tego nie robi więc to kolejny plus . Szamponu również nie wywołuje. Podsumowując to taki klasyczny szampon - oczyszcza , nie podrażnia i lekko zmiękcza. Funkcji ochronnej nie zauważyłam ale i tak miło mi się go stosowało także jak najbardziej można spróbować . Krzywdy nie zrobi.
    • przyjemny zapach
    • bardzo dobrze oczyszcza
    • nie podrażnia skóry głowy
    • delikatnie nabłyszcza włosy
    • nie obciąża
    • włosy dobrze się po nim rozczesują
    • zmiękcza
    Wady:
    • opakowanie nie jest jakoś szczególnie urodziwe
    • no i zapach ładny aż się prosi by był odrobinkę wyraźniejszy
  • 25 kwietnia 2022 o 20:24
    Ujdzie
    To mój pierwszy produkt z firmy Equilibra jaki testowałam. Akurat tak się trafiło, że wpadł w moje dłonie szampon arganowy. Szampon pieni się dobrze, ma ładny zapach i przyjemną konsystencję. Dobrze oczyszcza skórę głowy. Zaskoczył mnie tym jak uniósł mi włosy u nasady. Były pełne życia i miały fajną objętość, a rzadko mi się to zdarza w szamponach i ciężko moje włosy o jakąkolwiek objętość u nasady, więc w tym aspekcie dostaje dużego plusa. Niestety posiada wady. Dostrzegłam, że włosy są suche, matowe, tępe przy skórze głowy. Miałam wrażenie, że był przyczyną plątania włosów. Szkoda, gdyby nie to, byłby moim hitem.
    Zalety:
    • oczyszczanie
    • delikatnie odbija włosy u nasady
    Wady:
    • włosy suche, matowe
    • plącze włosy
    Drogeria Super-Pharm
  • 6 marca 2022 o 21:25
    Taki sobie
    Szampon ma fajną konsystencję, dobrze się pieni i bardzo delikatnie oczyszcza skórę głowy. Jednak efekty nie są takie, jakich się spodziewałam. Włosy po umyciu były oklapnięte, bez objętości.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • działanie
  • 11 listopada 2021 o 12:24
    Bardzo dobry szampon !
    Na ten szampon trafiłam przypadkowo. Nie spodziewałam się po nim zbyt dużo, ponieważ moje włosy nie lubią naturalnych produktów. W tym przypadku było inaczej. Szampon pięknie się pieni, idealnie oczyszczał moje włosy i skore głowy. Po jego użyciu konieczne było nałożenie odżywki jednak sam w sobie był swietny. Włosy były na tyle oczyszczone, ze miałam wrażenie, ze są uniesione od nasady . Polecam każdemu, kto nie koniecznie lubi naturalne produkty ale chciałby zacząć przygodę z taka pielęgnacja
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Idealnie się pienił
    • Dobrze oczyszczał włosy i skore głowy
    • Naturalny
    • Wygodne opakowanie