Pudry do twarzy

Lovely Sweet Kissing Powder Ultra Matte Skin, Bamboo Loose Powder Puder bambusowy matujący

Lovely Bamboo Loose Powder Transparentny Matujący Puder Bambusowy Do Twarzy
notino.pl
Lovely Bamboo Loose Powder Transparentny Matujący Puder Bambusowy Do Twarzy
Lovely Bamboo Loose Powder Bambusowy Sypki Puder

Nasi użytkownicy zostawili 157 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 grudnia 2024 o 19:19
    dobry mat, ale nie na długo
    Lovely Sweet Kissing Powder Ultra Matte Skin, Bamboo Loose Powder to puder, który zwrócił moją uwagę obietnicą matowego wykończenia. Jako posiadaczka cery mieszanej, której strefa T często się przetłuszcza, a policzki są suche, liczyłam na puder, który skutecznie zmatowi strefę T, a jednocześnie nie podkreśli suchych miejsc na twarzy. Puder znajduje się w plastikowym słoiczku z sitkiem, które umożliwia dozowanie odpowiedniej ilości produktu, choć trzeba przyznać, że brak blokady sitka może być problematyczny. Konsystencja pudru jest bardzo drobno zmielona, przez co aplikuje się go z łatwością. Produkt jest lekki, przyjemny w dotyku, a aplikacja nie sprawia żadnych trudności – zarówno pędzlem, jak i gąbeczką. Po nałożeniu na skórę, puder dobrze stapia się z podkładem, nie zostawiając smug ani białych plam. Posiada transparentną formułę, która nie zmienia koloru skóry ani podkładu. Efekt, który daje, jest zdecydowanie matowy, ale nie przesadnie suchy. Mat utrzymuje się przez kilka godzin, ale w mojej strefie T, która ma tendencję do przetłuszczania się, zaczynają pojawiać się oznaki błyszczenia po około 3 godzinach, co zmusza mnie do poprawek. W porównaniu do innych pudrów, które zmatowiają na dłużej, Lovely Sweet Kissing Powder wymaga częstszych poprawek, zwłaszcza w gorące dni. Mimo to, efekt, który daje na początku, jest naprawdę ładny i naturalny. Na suchych partiach twarzy puder sprawdza się o wiele lepiej. Nie podkreśla suchych skórek, a skóra nie wygląda na przesuszoną. Jednak warto pamiętać, że jeśli skóra nie jest odpowiednio nawilżona, puder może delikatnie podkreślić wszelkie suche miejsca. Dlatego przed jego aplikacją należy pamiętać o dobrym nawilżeniu skóry. Jest to produkt, który sprawdzi się na początku dnia, ale dla osób szukających pudru o długotrwałym matowieniu może okazać się niewystarczający. Wciąż uważam, że jest to produkt wart wypróbowania, jeśli nie zależy Ci na pełnej trwałości efektu matu przez cały dzień.
    Zalety:
    • matowe wykończenie
    • przyzwoite wygładzenie
    • transparentność
    Wady:
    • Krótki czas matowienia
    • może wysuszać
  • 18 września 2024 o 16:47
    Są lepsze
    Zgodny z opisem producenta, to znaczy matuje, oraz jest trwały. Kupiłam go do bakingu, ale za bardzo bieli, a do tego mam wrażenie że ciastkuje mi podkład. Zużyje go, ale nie kupie ponownie. Mam go bardzo długo, ponad rok i ciężko mi się go pozbyć, bo faktycznie produkt starcza na długo, jeśli używać go na okazje specjalnie, a nie na co dzień.
  • 15 kwietnia 2024 o 19:35
    Wybielający zawodnik
    Puder został zamknięty w plastikowym opakowaniu zamykanym na klik. Już po swatchu wiedziałam, że będzie z nim "jazda", a mój makijaż był pełen śmiechu. Produkt świetnie transferuje sie z opakowania na puszek i z puszka na cerę. Niemiłosiernie wybiela. Nie mogłam wytrzymać ze śmiechu, początkowo wyglądałam jak bym obsypała się mąką. Nie mniej jednak doczekałam chwilę i zaczęłam nadmiar zmiatać pędzlem. Efektem końcowym miałam bardzo ładnie utrwalony podkład, który dopasował się do odcienia mojej karnacji. Owszem puder jest w pewnym stopniu transparentny ale jednocześnie wybielający. Końcowo miałam bardzo ładnie utrwalone produkty mokre oraz ukochane wykończenie matowe. Cera nie wyświeciła się ku mojemu zdziwieniu do końca dnia. Muszę tylko pamiętać aby używać ciemniejszego podkładu na okres jesienno - zimowy gdy moja cera jest bardziej blada.
    Zalety:
    • Fajnie utrwala
    Wady:
    • Mocno wybiela
    Zuzekkk
    21 grudnia 2023 o 8:06
    Mam mieszane uczucia.
    Czasem ten puder wygląda ślicznie, ale przez większość czasu coś mi w nim nie odpowiada. Czasem ciastkuje podkład np. Na brodzie lub w okolicach nosa. Nie utrzymuje matu dłużej niz 3/4h (mam cerę mieszaną). Pod oczami podkreśla wszytkie zmarszczki i nie równości. Wałkuje mi się na powiekach i po czasie wygalda źle. U mnie sprawdza sie jedynie do poprawek w ciągu dnia na inny puder w strefie t. Nie mogę zaprzeczyć, że bardzo ładnie pochanie, chociaż wiem, że intensywne zapachy nie są dla każdego dlatego warto wziąć to pod uwagę. Z plusów nie wysusza skóry i nie bieli. Może jest tani ale jak dla mnie lovely ma o wiele więcej lepszych pudrów w podobniej cenie.
    Zalety:
    • Cena, zapach, nie przesusza, nie bieli
    Wady:
    • Ciastkuje, podkreśla zmarszczki i teksturę skóry, nie utrzymuje matu
  • 25 października 2023 o 9:23
    Ładnie matuje
    Puder ładnie matuje skórę. Nie zatyka porów, nie roluje się na twarzy, wg mnie użyty w normalnej ilości nie wpływa na kolor podkładu. Jak się użyje go za dużo, to lekko "bieli". Ma ładny zapach.. jakiś słodki. Bardzo dobry jako wykończenie makijażu. Minusem jest problem z wydobyciem pudru z tego pudełka. Albo nie leci w ogóle, albo leci za dużo! Za bardzo zbity jest. Ciężko go przez to dozować odpowiednio. Raz wysyłałam go mega dużo i miałam problemy z nakładaniem. Wg mnie lepszy jest puder matujący z tej samej marki, ale zielony. Jednak polecam go, warto spróbować.
    Zalety:
    • Ładnie matuje
    • Utrwala i wykańcza makijaż
    • Satynowy efekt
    • Nie zatyka porów
    • Dość trwały
    Wady:
    • Ciężko go wydobyć z opakowania, zbyt mocno zbita Konsystencja.