Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

L'biotica, Biovax, Limited Collection, Jaśmin Indyjski i Mleko Kokosowe, Regenerująca maska do włosów osłabionych i wypadających

Średnia ocena użytkowników: 4,4 /5

Kategoria
Marka
Pojemność 250 ml
Cena 19,99 zł

Intensywnie regenerująca maseczka Biovax® to kuracja dla włosów osłabionych, zniszczonych, z tendencją do nadmiernego wypadania. Intensywnie odbudowuje osłabione, zniszczone włosy. Pobudza zmysły zapachem indyjskiego jaśminu połączonego z subtelną nutą kokosu. Zawiera naturalne składniki, które głęboko regenerują włosy, przywracając im witalność i blask.

Recenzje 34

Średnia ocena użytkowników: 4,4 /5
Więcej ocen Schowaj

Wykorzystała: kilka opakowań

Regeneracja!

Ja posiadaczka jasnych blond włosów, wiem jak ważna jest ich pielęgnacja i jak łatwo moga stać się przesuszone. Szukałam maski, która świetnie zregeneruje moje osłabione włosy i dodatkowo je nawilży a jednocześnie ich nie obciąży. Brzmi jak mission impossible ? ;)
Maska biovax zdziałała cuda - Ma rewelacyjny zapach, który dość długo utrzymuje się na włosach, skład godny pochwały, ułatwia rozczesywanie włosów, a po dłuższym czasie stosowania zauważyłam, ze coraz mniej mi ich wypada. Mam cienkie włosy, z tendencją do przetłuszczania więc obawiałam się obciążenia. Nic z tych rzeczy!
Bardzo bardzo polecam :-) Jedyne do czego mogę się przyczepić to kiepska wydajność, ale wybaczmy. ;-)

5 /5 HIT!

Kupiony w: Drogeria Hebe

Moja ulubiona maska!

Uwielbiam te maske już od samego początku za zapach, ale.. działanie jest równie cudowne. Maskę łącze z dowolnym olejkiem (najczęściej z arganowym z Isany) i nakładam na włosy na pół godziny raz w tygodniu. Zauważyłam duża poprawę, szczególnie jeśli chodzi o końcówki włosów- nie rozdwajają się i włosy wydają się bardziej nawilżone i są gladsze. Bardzo polecam szczególnie osobom które farbują na blond.

Korzenny zapach

Maska jest w plastikowym słoiczku o pojemności 250 ml
Ma konsystencję gęstego, białego kremu
Według producenta nakładamy maskę na umyte włosy, czekamy minimum 15 minut lub dłużej i trzymamy włosy zawinięte w ręcznik a następnie spukujemy, ja tak też zrobiłam z tym, że trzymałam maskę minimum 30 minut
Po zmyciu maski włosy łatwiej się rozczesują, są mięciutkie, wygładzone, nawilżone i odżywione
Jest dość wydajna wystarczy nie wielka ilość aby wmasować we włosy choć ja nie żałuję sobie tej maski, ponieważ mam długie włosy z tendencją do przesuszonych końców i dlatego potrzebuję dobrej regeneracji dla nich
Maseczka ma obłędny zapach, dla mnie jest on korzenny a za razem egzotyczny
Posiada 95% składników pochodzenia naturalnego
Można dorwać ją na promocji

5 /5 HIT!

Wykorzystała: kilka opakowań

• Opakowanie: 2

Kolejna świetna maska Biovax

Uwielbiam maski Biovax, zawsze jak jestem w Rossmanie to sprawdzam czy pojawiła się jakaś nowość. Maska ma cudowny zapach i dobrze się rozprowadza. Włosy są po niej nawilżone, odżywione i błyszczące. Mam włosy regularnie farbowane na blond i widzę, że maska znacznie poprawiła ich kondycję. Używam jej kilka razy w tygodniu, najlepsze efekty daje zostawiona na co najmniej 30 min pod czepkiem. Polecam, kolejna świetna maska tej firmy.

2 /5

• Opakowanie: 3

Nijaka

Uwielbiam tę markę.
Plus za zapach.
Ale maska nie robi nic. Nawet porządnie nie nawilża a co dopiero mówić o regeneracji, włosy są spuszone i suche. Używam regularnie i każde kolejne zastosowanie co raz bardziej mnie zniechęca do produktu.

4 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

• Zgodność z opisem producenta: 3
  • Zapach: 2
  • Stosunek jakości do ceny: 3
  • Opakowanie: 4

Biovax

Maska ma intensywny, perfumowany zapach (ani jaśmin ani kokos). Dla mnie trochę zbyt intensywny (migrenogenny), ale te kilka/kilkanaście minut można wytrzymać. Po spłukaniu włosy nadal pachną, ale znacznie subtelniej. Włosy niesamowicie łatwo się po niej rozczesują, są gładkie i lśniące. Moje niskopory są po niej dociążone, bardziej wyprostowane, w ładzie, ale nie są przyklapnięte, zachowują objętość. Podsumowując jej tytułowe właściwości: wizualnie włosy zdrowsze i wzmocnione, jednak mój problem z wypadaniem nie zmalał.

Opakowanie wygodne, na zacisk. Wydajność w porządku. W kartoniku jest jeszcze czepek foliowy, którego użyłam dwa razy, ale efekty były takie same jak bez czepka, więc dałam sobie spokój xd.

Używa produktu od: 2 tygodnie

• Wydajność: 3
  • Opakowanie: 5

Kolejna genialna maska do włosów od L'biotica

L'biotica to polska spółka zajmująca się produkcją kosmetyków od 2005 roku. Jej asortyment, na który składają się produkty do pielęgnacji włosów, twarzy i ciała jest dostępny w wiodących drogeriach typu Rossmann, Hebe czy Natura, aptekach, hipermarketach oraz sklepach zielarskich.
Pod szyldem L'biotica stworzono kilka serii pielęgnacyjnych przeznaczonych do włosów 'Biovax' do których bardzo chętnie wracam, a szczególnie do masek. W limitowanej linii z mleczkiem kokosowym i jaśminem znajdziemy szampon oraz maskę.Partia ta skierowana jest do osób, które jak ja zmagają się z włosami zniszczonymi, osłabionymi i wypadającymi.
Produkt zamknięty jest w kartoniku, który bardzo mi się podoba. Główną rolę gra kolor pomarańczowy oraz kolorowa grafika na głównym planie. Wszystko na opakowaniu mamy jasno przedstawione sposób użycia czy skład w 95 % naturalny, gdzie możemy znaleźć glicerynę, ekstrakt z kwiatu jaśminu, olej kokosowy, ekstrakt z kokosa, proteiny mleka, witaminę E, olej arganowy, wyciąg z kwiatów gardenii tahitańskiej, ekstrakt z liści rozmarynu oraz olej z nasion słonecznika, ale także Quaternium-87 czy Phenoxyethanol i konserwanty, które mogą powodować swędzenie skóry.
Ogólnie skład maski jest zbilansowany pod względem emolientów, humektantów i protein. Do produktu dołączono również foliowy czepek, który nie tylko trzyma włosy w ryzach, ale przede wszystkim zapobiega odparowywaniu wilgoci i zwiększa temperaturę,dzieki czemu włosy dostaną więcej dobroci w postaci składników odżywczych.Jest to świetne rozwiązanie i ułatwienie dla każdego.
Samo opakowanie z produktem to plastikowy słoiczek z wieczkiem zaopatrzony w pomarańczową etykietę.
Na niej również znajdziemy informacje.
Specyfik posiada spoistą formułę , ale jednocześnie miekką, dzięki czemu łatwo nałożyć porządaną ilość, bo nic nie spływa z dłoni czy włosów. Jego kolor jest mleczny , ale można dostrzeć złote, bardzo delikatne drobinki. Zapach jest przepiękny, słodki taki orientalny. Bardziej wyczuwalny jest tutaj kokos niż jaśmin.
Używałam maseczki co 3 dzień i jestem bardzo zadowolona z efektów.
Włosy po użyciu przede wszystkim pięknie pachną, nawet długo po wysuszeniu.
Są wygładzone, elastyczne i sypkie. Widoczne jest nawilżenie i odżywienie, pięknie błyszczą i wyglądają na zdrowsze. Dzięki zabiegowi łatwiej mi rozczesać moje nieokiełznane, plączące się pasma,dzięki czemu mniej pozostaje ich na grzebieniu.
Mam włosy długie i dla mnie maska jest średnio wydajna,ale i tak uważam, że jest warta zakupu. Cena nie jest wygórowana, a za takie efekty tymbardziej warto.
Moja ocena 5-.

Używa produktu od: 2 tygodnie

• Opakowanie: 5

Warto! Pięknie pachnie a działanie to cudo.

W ostatnim czasie moje włosy wyjątkowo pokochały kosmetyki do włosów marki Biovax. To już kolejna maska po którą postanowiłam sięgnąć i muszę przyznać, że używanie jej sprawiło dużo radości zarówno mi, jak i moim włosom.

Maska pachnie obłędnie. Zapach jest słodki, ale dla mnie pachnie jak bardzo dobre perfumy. Do tego długo utrzymuje się na włosach.

Konsystencja maski jest bardzo gęsta, tak jak w przypadku innych kosmetyków Biovax. Ja używałam jej przez dwa tygodnie, co trzy, cztery dni - tak jak zaleca producent. Maska wystarczyła mi na dwa tygodnie z kawałkiem, ale myślę że działanie jest warte tych pieniędzy. Używałam już tańszych masek i bardziej wydajnych masek, które obciążały moje włosy, lub nie gwarantowały takiego efektu i droższych, gdzie cena była zbyt wygórowana w stosunku do działania. Dlatego myślę że naprawdę warto chociaż wypróbować tę maskę.

Po użyciu włosy pięknie pachną, nie plączą się. Są miękkie w dotyku, lśniące, sypkie i wyraźnie odżywione. Do tego maska nie powoduje ich wypadania, a śmiało mogę stwierdzić że wypada ich dużo mniej - tak jak obiecuje producent.

Ja jestem zachwycona działaniem (i zapachem, no istne cudo!) i na pewno będę wracać do tej maski.

bardzo polecam

Maskę wraz z szamponem tej firmy zakupiłam w promocyjnej cenie w Rossmanie. Obecnie borykam z problemem wypadających włosów, poza tym są one cieńkie i niezbyt okazałe objętościowo. Obu produktów (szampon i maska) używam od ok. 3 tygodni. Co do maski takie refleksje:

Bardzo dobra!

Nigdy nie miałam problemu z włosami, nie musiałam prawie nic robić, a były zdrowe i ładne. Aż w tym roku dopadła mnie zakrzepica i strasznie posypały mi się włosy i paznokcie... Tak zniszczonych, połamanych i puszących się włosów nie miałam nigdy. Ta maska postawiła je na nogi w dwa miesiące.

Raz na tydzień robiłam maskę z czepkiem i ręcznikiem na 40 min, do tego co 2-3 dzień stosowałam ją na kilka minut po codziennym myciu włosów. Włosy są miękkie, gładkie, dobrze się rozczesują. Jeszcze nie są idealnie niskoporowate jak przed chorobą, ale prawie. Mam nadzieję że niedługo będą znów gładkie jak tafla :) Póki co zostanę na dłużej z maskami Biovax, teraz próbuję zieloną.

• Opakowanie: 5

Najlepsza maska jaką stosowałam na moje cienkie i zniszczone włosy

Maskę zakupiłam na promocji w drogeri Rossmann.
Z takim pięknym kolorowym opakowaniem maska przyciąga wzrok i nie mogłam przejsc obok niej obojetnie. A do tego przeznaczona jest do włosów oslabionych i wypadających więc pomyślałam że będzie idealna dla mnie.

Jestem posiadaczką długich prawie do pasa włosów które są suche po długości ale szybko przetłuszczają się u nasady.
Do tego dużo mi ich wypada i ciężko się je rozczesuje bez użycia maski dlatego tak ważne jest dla mnie stosowanie produktów ktore ułatwiają mi ich pielęgnację.

Maska jest w białym, plastikowym słoiczku z dobrym zamykaniem. Zapakowana w śliczny, pomaranczowo-kolorowy kartonik z dobrym opisem :działania ,efektów, zawartych składników i sposobu użycia.
Oprócz maski o pojemnosci 250ml znajdziemy też Termocap-czapek wielorazowego użytku.

Konsystencja jest gęsta o pięknym delikatnym zapachu jasminu indyjskiego i mleka kokosowego. Dobrze się rozprowadza ale co do wydajności to zależy jaką kto ma długość włosów. Ja mam włosy długie i zniszczone więc nie żałuję sobie tej maski i nakładam ja tak :
Raz w miesiącu robię porządną regenerację nakładając sporą ilosc na całe włosy od nasady aż po same końce po wcześniejszym umyciu i osuszeniu ręcznikiem. Później nakładam termocap i idę wykonywać swoje czynności domowe a po 30 min dobrze spłukuje.
Natomiast drugi sposob to taki że nakładam trochę maski przed umyciem głowy na 2 min i po umyciu i osuszeniu ręcznikiem nakładam
tylko po długości (Tak 5cm od nasady) i czekam 15min. Stosuje ją również raz w tygodniu.

Efekty :
Włosy są rewelacyjnie zregenerowane i to widać odrazu po zastosowaniu.
Super się rozczesują, są miękkie i gładkie w dotyku oraz proste. Naprawdę nie ma potrzeby stosowania prostownicy bo są prościutkie, błyszczące i lśniące od nasady po same końce. Zero szorstkośći, suchości są bardzo dobrze nawilżone i przyjemnie pachnące. Zauważyłam także mniejszą ilość wypadających włosów . U mnie maska wystarczyła na prawie 2 miesiące stosowania raz w tygodniu wiec uwazam ze jest wydajna.

Minusik tylko taki że stosując pierwszą metodę mycia szybko się przetłuszczają ale w porównaniu z rezultatami to nie ważne.

Zalety:
*Super zregenerowane włosy
*Rezultaty widać juz po pierwszym myciu
*są bardzo miękkie i gładkie w dotyku
* bardziej elastyczne ,super się układają
*lśniące od nasady po same końce dzięki temu wyglądają na zdrowsze.
*zauważyłam mniejszą ilosc wypadających włosów
*widać i czuć że maska wzmacnia i chroni włosy
*zawiera 95%składników pochodzenia naturalnego
*przeznaczona do włosów oslabionych i wypadających.
*opakowanie zawiera maskę i termocap
*Stosuje się ją co 3-5 dni i w zależności od długości włosów jest wydajna.
*dostępność
*cena ok często na promocji

WADY:
*stosując od nasady włosy lubią się szybko przetłuszczać

1 /5

• Stosunek jakości do ceny: 1
  • Opakowanie: 1

Beznadziejna

Jakie mam włosy?
Kręcone, wysokoporowate, z tendencją do przetłuszczania i wypadania. Lubią się puszyć, generalnie są niesforne i trudne w stylizacji. Myję je metodą OMO.

Co obiecuje producent?
Intensywnie regenerująca maseczka to kuracja dla włosów osłabionych, zniszczonych, z tendencją do nadmiernego wypadania. Efekt proteinowej odbudowy włosów: intensywne wzmocnienie i regeneracja włosów, lśniące zdrowym blaskiem włosy, niezwykła elastyczność i sprężystość, włosy gładkie, pachnące i miękkie w dotyku. Pięknie to wszystko brzmi, ale...

Jak maska działała na moich włosach?
Nijak. Po prostu nie działała. Jedyne co intensywnie robiła to mnie irytowała. Dawałam jej wiele szans, stosowałam w różnych konfiguracjach - jako pierwsze "O", jako drugie "O", baaa, nawet jako b/s. Nakładałam na kilka minut, na kilkanaście, pod czepek. Ze względu na to, że ma wysoko w składzie humektant (glicerynę), a także proteiny nie nakładałam jej często, aby nie przenawilżyć włosów czy przeproteinować. Jako pierwsze "O" plątała włosy. Jako drugie "O" nie robiła nic. Nie nawilżała włosów, nie nadawała im blasku, nie czułam, żeby były zregenerowane czy odżywione. Nie zauważyłam też gładkości czy elastyczności. Maska nałożona jako b/s utrudniała stylizację (kręconowłose zrozumieją, jaki to kłopot).

Inne cechy maski
Zapach dość intensywny, ale na włosach ginął. Mi się nie podobał. Opakowanie kiepskie. Nie rozumiem, dlaczego Biovax wciąż utrzymuje tego typu opakowania. Przepraszam za określenie, ale grzebanie w kosmetyku palcami naprawdę nie jest komfortowe... Konsystencja maski w miarę okej, ale i tak uważam, że ten produkt nie należy do szczególnie wydajnych.

Podsumowanie
Skusiłam się na tę maskę, ponieważ lubię produkty do włosów od Biovax. Skład w miarę okej, więc postanowiłam zaryzykować, zwłaszcza, że producent obiecuje dużo. I na obietnicach się kończy. Zawiodłam się i nikomu nie polecę tego kosmetyku.

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1