Preparaty punktowe

Lierac Sebologie, Gel Regulateur Matujący żel regulujący

LIERAC SEBOLOGIE Żel regulujący korygujący niedoskonałości 40ml

Kaisja
    11 kwietnia 2024 o 0:39
    Luksusowo skuteczna i przyjemna pielęgnacja mieszanej, problematycznej cery
    Bardzo dobry krem na dzień do cery mieszanej, skłonnej do niedoskonałości, i jednocześnie wrażliwej (dojrzałej 40+), która dodatkowo w ogóle nie wymaga matowienia. Coś fantastycznego. Krem umieszczono w sugerującej perłowozielonym kolorem działanie przeciwtrądzikowe, ładnej, prostej, miękkiej tubce (40 ml) ze szczelną choć poręczną srebrzystą nakrętką, i długą szyjką o małej średnicy, dzięki czemu wygodnie dawkuje się kosmetyk o konsystencji lekkiego, i bardzo wydajnego (wystarczającego na kilka miesięcy) żelu. Wraz ze ślicznym, świeżym, bardzo subtelnym, choć niewątpliwie perfumeryjnym zapachem ten delikatny, lekko wmasowujący się w cerę i natychmiast, całkowicie wchłaniający się dermokosmetyk jest wręcz luksusowy w aplikacji. I luksusowo też służy trudnej cerze – w moim przypadku mieszanej, wrażliwej, i skłonnej do niedoskonałości, a w dzień wymagającej zmatowienia. Cera nim pielęgnowana już po pierwszym użyciu rewelacyjnie się wygładziła. Wróć – może właściwie nie tak od razu wygładziła, bo pierwszego wieczoru zauważyłam na niej całkiem sporo drobnych niedoskonałości niewidocznych poprzedniego dnia, natomiast były one w stanie postagonalnym – ściągnięte przez krem z porów i przyschnięte, wystarczyło usunąć je mechanicznym peelingiem, i wtedy faktycznie – ukazała się wygładzona, uspokojona cera, który to stan trwał niezmiennie przez cały okres stosowania kosmetyku – długo, przez blisko pół roku. Do tego cera przez cały dzień nie błyszczała, jedynie dla ujednolicenia karnacji czasem lekko "omiatałam" twarz sypkim pudrem, i niemal w ogóle nie potrzebowałam antybakteryjnego korektora, a pory pozostawały czyste i niewidoczne. Żel dość mocno matowił mi cerę, ale czułam, że jednocześnie ją też nawilżał, gdyż nie miałam problemów z miejscowymi suchymi skórkami, natomiast na noc, zwłaszcza jako osoba w lidze 40+, stosowałam dla równowagi i przeciwzmarszczkowej prewencji mocniej nawilżające i odżywcze kremy. Jedyna wada Lierac Sebologie to dość wysoka cena przy nie aż tak dużej pojemności tubki – od 100 zł wzwyż za 40 ml, i choć produkty Lierac u mnie sprawdzają się doskonale, to niestety muszę je sobie z uwagi na ceny reglamentować. O tym żelu od dawna słyszałam dużo dobrego, ale mogłam go sobie kupić dopiero w trakcie bardzo okazyjnej wyprzedaży internetowej – za dosłownie 1/3 ceny, czyli ok. 40 zł (!). Niezależnie od wysokiej ceny standardowej żel ma same zalety – polecam go gorąco i oznaczam jako HIT.
    Zalety:
    • skład – redukujący błyszczenie skóry syntenol A, ściągający glukonian cynku, złuszczający oraz redukujący plamy i blizny pozapalne kwas salicylowy, wzmacniający mechanizmy obronne i ochronny dla ekoflory skóry prebiotyk – tak, tak, tak, tak! - potwierdzam, że dostrzegalnie i odczuwalnie we wszystkich tych sferach krem sprawdził się wzorowo;
    • efekt – skutecznie przez cały dzień zmatowiona, choć nawilżona cera, w krótkim czasie ultragładka (o czystych i ściągniętych porach), ujednolicona, pozbawiona niedoskonałości i śladów po nich w błyskawicznym tempie (nawet już po 1-2 dniach);
    • wydajność – wspaniała – niemal pół roku, choć to tylko 40 ml żelu w tubce;
    • wchłanialność – doskonała – natychmiastowa, cera mieszana nawet w ciepłe dni nie wymaga matowienia, i makijażu (!!!);
    • konsystencja – luksusowa – lekkiego, choć wydajnego, sycącego żelu;
    • zapach – luksusowy - świeży, subtelny – wodno-kwiatowo-miętowy, kojarzący się z pięknymi perfumami na lato;
    • opakowanie – luksusowe – elegancko prosta i poręczna miękka smukła tubka (40 ml) w pięknym perłowozielonym kolorze z wygodną srebrzystą nakrętką i długą szyjką o małej średnicy, co chroni kosmetyk przed dostępem powietrza i ułatwia precyzyjne dozowanie
    Wady:
    • cena – wysoka – nawet sporo powyżej 100 zł za 40 ml, ale kosmetyk jest jej wart (jest też bardzo wydajny), a ja będąc niezamożną fanką dobrych, ale przez to i dość drogich dermokosmetyków polubiłam szukanie w Internecie obniżek i w ten sposób nabyłam tubkę w cenie... trzykrotnie niższej – za 40 zł
    Nihayse
    30 kwietnia 2021 o 23:05
    Bardzo skuteczna kuracja
    Żel zakupiłam w zestawie razem z koncentratem. Na jakiś czas odłożyłam wszystkie wcześniejsze produkty anty trądzikowe. U mnie kuracja Lierac się sprawdziła! Mam zdecydowanie mniej niedoskonałości niż wcześniej. Przez pierwszy tydzień poprawa nie była widoczna więc warto poczekać na prawdziwe efekty. Żel pachnie bardzo przyjemnie i łatwo się rozprowadza. Jest wydajny. Dosyć mocno matuje - skóra świeci się dużo mniej i jest to widoczne od razu po zastosowaniu. Cena w zestawie OK - bardziej się opłaca niż samodzielnie
    Zalety:
    • Działanie
    • mniej niedoskonałości
    • Matuje
    Wady:
    • Na dłuższą metę może wysuszać
  • 23 września 2020 o 15:34
    Dobry
    Mam cerę mieszaną i tłustą w strefie T, ze skłonnością do niedoskonałości. Wypróbowałam już wiele różnych preparatów dedykowanych dla mojej cery w tym krem z Lierac. Wg mnie jest to dobry krem, który dobrze ograniczał wypryski, zwężał pory i zapobiegał powstawaniu nowych niedoskonałości. Ma on lekką, wodną bardzo lejącą konsystencję. Zwłaszcza dobrze sprawdzał się latem, podczas upałów, kiedy naprawdę dawał dobry efekt matujący skórę i ograniczał jej błyszczenie. Jednak jak dla mnie był w swoim działaniu ,, trochę za mocny" a mianowicie bardzo przesuszał moją skórę- powodując nieestetyczne suche skórki. Próbowałam stosować przed nim serum nawilżające i dopiero ten krem i efekt przesuszenia był mniejszy ale jednocześnie czułam, że efekt matujący też nie utrzymuje się już tak długo. I dodatkowo na noc potrzebowałam wtedy bardziej bogatego kremu nawilżającego i regenerującego.
    Zalety:
    • dobry efekt matujący
    • ogranicza niedoskonałości i wypryski
    • zwęża pory
    Wady:
    • bardzo wysusza skórę
    SzuAnn
    24 października 2019 o 12:58
    Jest ok
    Żel ma bardzo wodnistą konsystencję. Świetnie nadaje się pod makijaż. Bardzo dobrze się wchłania nie zatyka porów. Zauważyłam delikatną poprawę stanu cery. Jednak jeżeli ktoś ma poważny problem z trądzikiem to niestety żel sobie nie poradzi.
    • Świetnie matuje
    • Nadaje się pod makijaż
  • 18 września 2019 o 14:12
    Lierac dla skóry mieszanej
    Żel stosowałam codziennie na dzień pod makijaż i był po prostu OK. Nie mam dużych problemów z cerą, zdarzają mi się pojedyncze wypryski czy świecenie w strefie T, ale nie zauważyłam zbawiennego działania tego żelu. Faktem jest, że ma bardzo leistą konstystencję, dobrze się wchłania, nie zostawia filmu na skórze. Dodatkowym plusem jest jego zapach, ciężki do opisania, ale bardzo nietypowy. Mimo wszystko nie kupię go ponownie.