Szampony do włosów

Isana Colorglanz [Colour Shine], Granatapfel & Guarana, Shampoo Szampon do włosów 'Połysk koloru' (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 35 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 stycznia 2025 o 17:37
    Średniak...
    Isana Colorglanz, Granatapfel & Guarana, Szampon do włosów 'Połysk koloru' ma swoje plusy, ale nie jest to produkt, który całkowicie mnie zachwycił. Na pewno muszę pochwalić zapach – jest piękny, owocowy, a podczas mycia włosów czuć go w całej łazience. Bardzo przyjemny i odświeżający! Konsystencja szamponu jest idealna, dobrze się pieni, co ułatwia aplikację i sprawia, że jest całkiem wydajny. Po umyciu włosy są miękkie w dotyku i faktycznie zyskują delikatny połysk, co przy moich farbowanych kosmykach jest miłym efektem. Doceniam też, że szampon nie przesusza włosów ani skóry głowy, co czasami zdarza się przy produktach dedykowanych do włosów farbowanych. Dlaczego tylko 3 gwiazdki? Mam wrażenie, że ten „połysk koloru” jest bardziej chwilowy niż długotrwały. Nie zauważyłam, żeby szampon rzeczywiście pomagał w podtrzymaniu intensywności koloru na dłużej. Dla osób z bardzo wymagającymi, farbowanymi włosami może to być za mało. Podsumowując, to szampon, który jest w porządku na co dzień – ładny zapach, miękkie włosy i fajny blask, ale jeśli ktoś szuka czegoś naprawdę intensywnie pielęgnującego kolor, to może nie spełnić wszystkich oczekiwań.
  • 26 lipca 2024 o 16:41
    Przesuszył mi skórę głowy
    Kupiłam ten szampon, ponieważ wiele osób chwaliło szampony z tej serii, niestety u mnie się nie sprawdził. Za każdym razem, kończyło się przesuszoną skórą głowy, której potem nie mogłam doprowadzić do porządku. Być może, osobom z brakiem tendencji do przesuszania sprawdzi się, jednak nie mi.
    Zalety:
    • Tani i wydajny
    Wady:
    • Przesuszysz mi skórę głowy
    brendi
    2 czerwca 2024 o 14:59
    Nie, po prostu nie polecam
    Kupiłam "z braku laku" na szybcika. Szampon włosy umyje, ale to nic specjalnego. Używałam go na siłę, bo nie było nic innego. Efektów nie dopatrzyłam się żadnych, poza suchymi pasmami. Jest tani, i jego działanie też prezentuje się tanio... Chciałam napisać znośnie, ale mi naprawdę on nie siedzi. Zapach - nie czuć, tzn, jakiś jest, ale nie wiem jaki Konsystencja - taka sobie, trochę kisiel z budyniem Plącze i trochę wysusza włosy. Najgorsze jest jednak to , że chyba podrażnił mi skórę głowy. Nie polecam, można kupić tani i dobry szampon na promocji i się aż tak z nim nie męczyć.
  • 4 maja 2024 o 8:51
    Bardzo dobry a tani szampon. Ładnie pachnie, dobrze myje, włosy są uniesione, a ich rozczesanie nie jest horrorem.
    Dawno, dawno, naprawdę dawno temu sądziłam, że istnieje korelacja pomiędzy ceną kosmetyku a jego jakością. To znaczy, że im droższy tym lepszy. Z wiekiem nabrałam no nie tyle mądrości (bo to niestety automatycznie z wiekiem nie wzrasta), ale doświadczenia i wiem, że takiej zależności nie ma. Tu oceniam naprawdę tani szampon. Używam obecnie trzech szamponów do włosów farbowanych - Isana za kilka złotych, szamponu za ok. 40 i szamponu za ponad 100, więc mam porównanie. Moje włosy - za ucho, cienkie, gęste, farbowane, bardzo trudne do rozczesania. OPAKOWANIE Butelka 300 ml, z zapadką. Wolę pompki, ale tu mamy 100% plastiku z recyklingu i butelka jest w 100% recyklowalna. Pompki mają czasami element metalowy więc trzeba tę część wrzucać do odpadów mieszanych. Informacje na butelce czytelne. SKŁAD Przez lata nie kupowałam szamponów z SLS-ami, ale teraz czasami kupuję. I właściwie nie widzę specjalnej różnicy. Na dodatek niektóre szampony bez SLS powodują u mnie swędzenie skóry. Szampon ma też niacynamid i pantenol, no i oczywiście inne emulgatory i substancje zapachowe. Jest w 100% wegański. Nie zawiera mikroplastiku - CUDNIE! STOSOWANIE Myję na ogół włosy co drugi dzień. Szampon bardzo przyjemnie, owocowo pachnie. Pieni się bardzo dobrze. Spłukuje się łatwo. DZIAŁANIE Moje włosy rozczesują się trudno. Tu już w trakcie mycia czuję, że nie jest źle. Szampon nie plącze włosów. Oczywiście stosuję z maską. Rozczesanie jest nie trudne, a w każdym razie łatwiejsze niż przy wielu innych szamponach. Włosy są gładkie, uniesione, przyjemnie sypkie. PORÓWNANIE Ten szampon jest równie dobry jak mój "profesjonalny" za ponad 100 zł. Znacznie lepszy niż ten za 40. Nie wiem czy wpływa pozytywnie na kolor, a nie wiem tego również w przypadku tych dwóch, droższych szamponów. PODSUMOWUJĄC Dobrze, że wciąż istnieją tanie a dobre kosmetyki. Dla moich włosów to bardzo dobry szampon, którego używam z przyjemnością. I brawa dla producenta za bycie eko!
    Zalety:
    • ładnie pachnie
    • dobrze myje
    • unosi u nasady
    • nie plącze nadmiernie
    • bez mikroplastiku
    • nie podrażnia
    Wady:
    • szukam i szukam, ale nie ma
  • 12 marca 2024 o 7:45
    Tragedia
    Tragiczny szampon, bardzo wysusza włosy, a wcale jakoś dobrze ich nie oczyszcza, nie zauważyłam również, żeby wpływał jakoś na ochronę koloru. Za to niszczy włosy :)