Peelingi do ciała

Lirene Dermoprogram Migdałowy peeling enzymatyczny z papainą

Iwona_C
    19 kwietnia 2024 o 12:37
    Dla mnie to raczej maseczka niz peeling, bardzo delikatne działanie złuszczajace.
    Peeling zakupiłam wraz z żelem myjącym do twarzy z tej samej linii. Żel spisał się u mnie na piątkę, a peeling też jest całkiem przyzwoitym kosmetykiem ale zupełnie nie w moim typie. Preferuję mocniejsze zdzieraki a ten jest tak delikatny że w zasadzie dużego działania peelingującego nie widzę. Opakowanie ma bardzo ładną szatę graficzną w jasnoróżowym kolorze z dodatkami różowych kwiatów, bąbelków wody, dodatkowo zawiera tu wszelkie niezbędne informacja na temat kosmetyku. Tuba ma pojemność 75 ml, jest miękka, posiada wygodne zamykanie klik, nie ma żadnych problemów z wydobyciem zawartości. Konsystencja jest żelowa o przyjemnym kwiatowym zapachu, nie posiada w sobie żadnych drobinek za działanie złuszczające odpowiedzialna jest zawarta w nim papaina. Skład jest 96% naturalny wzbogacony o olej migdałowy d-pantenol, ekstrakt z owoców aceroli, wyciąg z bambusa,wyciąg z Lotosu, wyciąg z linii wodnej, trochę tu konserwantów z włącznie z fenoksyetanolem pod koniec listy. Kosmetyk przeznaczony jest do cery suchej, wrażliwej i naczynkowej. Peeling jest komfortowy w aplikacji, bezproblemowo się aplikuje i zmywa ze skóry. Podczas masowania skóry zupełnie nie czuć działania ścierającego. Nie jest to peeling w moim typie bo jego działanie jest bardzo delikatne i raczej podciągnęłabym go pod kategorię maseczki. Po jego użyciu cera jest delikatnie rozpromieniona, skóra jest wygładzona, odświeżona ale słabo oczyszczona. Działanie złuszczające również jest mało zauważalne i raczej ogranicza się do działania pielęgnacyjnego. Na plus że produkt nie wywołuje podrażnień, po zastosowaniu nie ma uczucia ściągnięcia, nie ma przesuszeń a wręcz mam wrażenie że peeling dobrze nawilża skórę. Podsumowując jest to tak delikatny peeling że można stosować go codziennie. Faktycznie sprawdzi się przy cerach naczynkowych i bardzo wrażliwych. Ja jednak wolę mocniejsze w działaniu peelingi i raczej nie pojawi się on u mnie po raz drugi.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • intensywny kwiatowy zapach
    • łatwo się aplikuje i zmywa z skóry
    • delikatnie rozpromienia, wygładza skórę
    • odświeża i nawilża cerę
    • nie podrażnia i nie przesusza skóry
    • zawiera 96 % składników naturalnych
    • wygodna tuba z zamykaniem klik
    • śliczna grafika opakowania
    Wady:
    • słabe działanie peelingujące i oczyszczające
    skvpnik
    20 sierpnia 2023 o 9:54
    Poprawny, delikatny peeling
    Pierwszy raz sięgnęłam po ten produkt, gdy zaczął podrażniać mnie kultowy peeling enzymatyczny z Tołpy. Kupiłam go w Rossmanie na jednej z promocji. Ten jest zdecydowanie delikatniejszy. Zapach ma delikatny, nieco perfumowany, choć nie drażniący. Delikatnie wygładza cerę, choć może ją wysuszać. Czy jest niesamowity? Nie. Określiłabym go jako poprawny. Choć spełnił swoje przeznaczenie to nie wiem, czy w dobie tylu świetnych produktów kupiłabym go ponownie.
  • 14 maja 2023 o 9:47
    Przyjemny peeling!
    Peeling kupiłam bez czytania opinii, spontanicznie będąc na zakupach w dyskoncie. Mam cerę delikatna, skłonną do podrażnień a więc szukam też delikatnych peelingow. Peeling zamknięty jest w różowo- białej tubce na której znajdują się wszystkie niezbędne informacje. Konsystencja gęsta ale dobrze się ją rozprowadza. Pachnie bardzo przyjemnie, migdały wyczuwalne. Sam peeling działa oczyszczająco i czuje świeżość na skórze ale czy są to jakieś bardzo spektakularne rezultaty to nie. Dobry ale nienajlepszy.
    Zalety:
    • przyjemnie pachnie,
    • delikatny,
    • gęsta konsystencja ale dobrze się nakłada,
  • 19 lutego 2023 o 10:48
    Peeling enzymatyczny
    Stan cery: Mieszana Skłonna do podrażnień Lekkie przebarwienia Cera trądzikowa Skłonna do alergii DOSTĘPNOŚĆ – w sklepach i drogeriach, stacjonarnie i online OPAKOWANIE – plastikowa tubka SZATA GRAFICZNA – dominuje kolor różowy, estetyczna, #instafriendly SKŁAD – słaby WYDAJNOŚĆ – kilka miesięcy ZAPACH – delikatny KONSYSTENCJA – kremowa, łatwo się rozprowadza i bez problemu zmywa EFEKT – skóra wydaje się być odświeżona, ale przy mojej cerze mieszanej nie poczułam oczyszczenia ZESTAW – nie widziałam PODRÓŻ – nie sprawdzałam CENA – ok. 17 zł
    • szata graficzna
    • odświeżenie
    Wady:
    • skład
    • zbyt słabe oczyszczenie dla mojej cery mieszanej
    So_Flow
    23 listopada 2022 o 12:54
    Średniaczek.
    Na początku się polubiliśmy. Przyjemny zapach, fajna konsystencja, twarz nie paliła po nałożeniu. Działanie subtelne - bez efektu wow. Na drugi dzień wyskoczyły mi jakieś krostki. Wmówiłam sobie, że to przypadek. Ale kiedy po kolejnych razach działo się to samo, coś mnie tknęło i przeskanowałam skład tego specyfiku. Parabeny, alkohol, polimery syntetyczne, olej mineralny... Ogólnie jeśli macie ciało wyczulone na składniki, które potencjalnie zaburzają gospodarkę hormonalną, to serdecznie odradzam. Warto zapłacić troszkę więcej i nie narażać się na niespodzianki...
    Zalety:
    Wady:
    • skład!
    • znikome działanie
    • krostki następnego dnia
    • cena regularna 20 zł - już lepiej dorzucić kilka złotych i kupić produkt z naturalnym składem