Szampony do włosów

Weleda Hirse, Pflege-shampoo Szampon pielęgnujący z prosem

• 19 marca 2019 o 20:03
    Polecam
    Szampon posiada bardzo przyjemną, lekko żelową konsystencję. Jest przezroczysty, z zabarwieniem lekko zielonym. Pieni się nie mocno, ale dla mnie wystarczająco. Włosy i skórę trzeba umyć 2 razy. 190 ml szamponu jednak szybko idzie, zwłaszcza przy gęstych włosach. Ja go używam na zmianę z drugim, to nie widzę aż tak szybkiego ubytku. Butelka jest smukła i zgrabna, a kolorystyka cieszy oko. Oprócz tego, że skład działa kojąco na skórę, to jeszcze zapach działa kojąco na zmysły. Polecam ten szampon przy problemach z podrażnieniami, suchością. Bardzo ładnie nawilża, choć na włosy przydaje się jeszcze odżywka. Jednak nigdy nie puszył mi włosów, nawet samodzielnie zastosowany. Początkowo może się wydawać, że słabo oczyszcza, ale po kilku użyciach jest już naprawdę ok. Dobrze jest potrzymać pianę na głowie odrobinę dłużej, wtedy efekty są lepsze.
    SLAYERA
    19 stycznia 2018 o 13:28
    Byłby idealny gdyby nie....
    ...to że bardzo podrażnia skórę głowy. Po myciu włosy są błyszczące. Po żadnym szamponie nie miałam tak nawilżonych i pięknie układających się włosów. Nawet odżywki nie trzeba. Byłam zachwycona. Osoby które mają suche i zniszczone włosy będą zadowolone z tego produktu. Pachnie delikatnie. Byłby to mój KWC gdyby nie podrażnienie skóry i bardzo polecam osobom które akurat z tym problemu nie mają.
    Zalety:
    • nie wymaga stosowania odżywki
    Wady:
    • bardzo słaba dostępność