WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mleczka do demakijażu

Lirene Dermoprogram Dermalne mleczko do demakijażu z olejkiem i kwasem hialuronowym

• 1 maja 2019 o 20:56
    Może być
    Zwykle nie używam mleczek i nie jestem ich wielką fanką, ale tak się złożyło,że w sklepie nie miałam zbyt wielkiego wyboru, więc zdecydowałam się na to mleczko Lirene, ponieważ lubię tą markę. Mleczko ma standardowo biały kolor i delikatny zapach jak wiele innych mleczek do demakijażu. Jest to mleczko przeznaczone tylko do demakijażu skóry, nie do oczu, co dla mnie w sumie jest bez znaczenia,bo do oczu lubię mieć całkowicie oddzielny kosmetyk. Moim zdaniem mleczko dobrze usuwa makijaż ze skóry. Mocno nawilża i ten efekt jest raczej długotrwały. Jeśli chodzi o wygładzenie nie zauważyłam jakichś wielkich efektów, ale ogólnie mleczko jest przyjazne dla skóry (przynajmniej mojej mieszanej cery). Nie miałam problemu z podrażnieniami, gdy go używałam mimo że moja cera ma skłonności ku temu. Opakowanie jest ładne i wygodne. Mleczko nie jest zbyt wydajne, ale które jest?
  • 13 października 2018 o 12:18
    Nie sprawdził się
    Kiedyś byłam fanką mleczek do demakijażu, a że lubię firmę Lirene, to te o to wpadło w moje łapki. Ma proste opakowanie, wygodne w użyciu. Konsystencja jest dosyć leista. Ma lekki zapach. Mleczko strasznie wchłania się w wacik, przez co trzeba na prawdę dużo go użyć, żeby zmyć makijaż - jest mało wydajne. Do tego bardzo słabo radzi sobie z makijażem, już nie mówiąc o mocnym czy wodoodpornym make up'ie. Ja niestety jestem na nie.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • bardzo nie wydajne
    • słabo sobie radzi z lekkim makijażem, z wodoodpornym w ogóle nie daje rady
    • nie daje nawilżenia
    Drogeria Super-Pharm
    Summer
    29 września 2018 o 20:53
    Bardzo dobre
    Nigdy nie używam mleczek 'tak jak się powinno', tzn. 'na wacik' - po prostu tak nie lubię, tylko masując opuszkami palców, a potem zmywam wodą. Większość mleczek słabo zmywa makijaż, ale to jest chlubnym wyjątkiem - zmywa nawet makijaż oka. Nie podrażnia skóry, ma odpowiednio gęstą konsystencję oraz delikatny zapach. Niczego więcej nie oczekuję od tego typu kosmetyku, natomiast cena jest trochę wysoka, ja kupiłam je na wyprzedaży za 7 zł.
  • 22 stycznia 2018 o 15:31
    Nie dla mojej cery
    Niestety te mleczko się nie sprawdziło,wszystko co posiada parafine w sobie nie jest dobrym kosmetykiem dla osób skłonnych do wyprysków. Parafina zatyka pory wiec muszę uważać czego używam,kiedyś nie zwracałam uwagi na składy stąd też kupno tego produktu. Z mocniejszym makijażem nie dawał rady,jedynie przy większej ilości zużycia mleczka i wacików.
    Zalety:
    • nie najgorzej zmywał makijaż
    Wady:
    • zatykanie porów
    • trzeba było zużyć trochę mleczka i wacików żeby domyć mocniejszy makijaż