Pomadki i szminki

NYX Professional Makeup Powder Puff Lippie, Powder Lip Cream Szminka do ust

• 2 stycznia 2023 o 13:39
    Pomadka z gąbeczką
    Mam odcień Squad Goals, którym się lekko rozczarowałam. Liczyłam, że stworzy naturalnie różowe usta, a odcień jest zdecydowanie zbyt mocny, muszę lekko ją ścierać po nałożeniu, żeby efekt był delikatniejszy. Trzeba wziąć pod uwagę, że kolory są mocno napigmentowane. Opakowanie w formie tubki z gąbeczką jest ciekawe, można dzięki temu stworzyć koreański efekt na ustach. Na początku podobała mi się ta miła gąbeczka. Jednak z biegiem czasu i użytkowania, przestaje aż tak zachwycać. Produkt w niej zostaje i gąbeczka jest zawilgocona. Z czasem kawałek gąbeczki oderwał się, a w końcu cała odpadła. Stało się to po dłuższym czasie, ale teraz w ogóle po nią nie sięgam, bo obecnie to tylko pomadka w tubce, którą można rozsmarować palcem albo osobnym pędzelkiem do ust. Jest ok, ale finalnie wolę produkty do ust w formie zwykłej szminki lub błyszczyka.
    Elenadi
    13 września 2022 o 14:09
    Nie jestem fanką
    Od zawsze uwielbiałam produkty do ust od NYX, ale ten to niestety dość duży bubel. Kupiłam kolor "Pop Quiz". Opakowanie jest w formie tubki, przez co wygląda bardzo ciekawie. Aplikator to włochata gąbeczka. Mimo tego, że uwielbiam testować nowe rzeczy nie jestem zbyt dużą fanką tego aplikatora. Bardzo ciężko jest wydobyć produkt z tubki, a ze względu na to, że aplikator jest duży, ciężko jest wyrysować usta tak, żeby nie wylać pomadki wszędzie na około ust. Szminka jest bardzo, ale to bardzo trwała, więc w momencie kiedy wyjedziemy poza kontur ust pozbycie się jej to katorga. Konsystencja jest bardzo przyjemna, a wykończenie jest matowe, ale pomadka nie zastyga więc trzeba liczyć się z tym, że pomadka zostanie na każdym kubka itp.
    Zalety:
    • Trwała
    • Ładne kolory
    Wady:
    • Transferuje
    • Ciężko wyrysować usta
    • Ciężki w użyciu aplikator
    • Ciężko wydobyć produkt
  • 25 sierpnia 2022 o 15:24
    szminka NYX creme puff
    Najlepsza szminka! Przepięknie wygląda na ustach jakby była matowa,ale jednak pudrowo matowa i absolutnie nie wysusza ust, utrzymuje się bardzo długo.
    Zalety:
    • wykonczenie
    • wydajnosc
    • kolor, napigmentowanie
    • dlugo się utrzynuje
    Wady:
    • nie zauważyłam
    Eleline
    11 maja 2022 o 23:04
    Można sobie darować
    Widziałam ten produkt w recenzjach na YT, więc mniej więcej wiedziałam czego się spodziewać. Na promocji zakupiłam kolor "Detention", który jest ciemnym, chłodnym fioletem. Kolor ciekawy, coś innego. Opakowanie ma formę tubki, w kolorze jakiego możemy się spodziewać na ustach. Jest zakręcane, na jego końcu znajduje się jakby "włochata" gąbeczka ? By pomalować usta należy ścisnąć tubkę. Niby prosta rzecz, jednak trzeba ją ścisnąć dość mocno, żeby cokolwiek zaczęło wychodzić. W związku z czym ma się wrażenie, że zaraz ściśnie się za mocno i w efekcie wyleci zbyt dużo produktu, którego już nie wepchniemy do opakowania. Następny krok to nałożenie pomadki na usta. Jak już wspomniałam - aplikator nie jest precyzyjny. Da radę jako tako "obrysować" usta, ale nadal będzie to dość rozmyty look, więc jeśli ktoś tak jak ja woli dość precyzyjne malowanie ust - to produkt nie dla niego. Chyba, że użyje się pędzelka lub konturówki. Efekt rozmycia mam wrażenie sprawdza się przy jaśniejszych kolorach różu, a nie przy ciemnym fiolecie. Konsystencja jest delikatna, "velvetowa". Nie wysusza ust, ale nakłada się bardzo nierównomiernie. Trzeba się trochę przyłożyć, żeby wyglądało to ładnie. Za to minus. Jest całkowicie matowa, ale nie wysycha w 100%. Niestety transferuje się np. na szklankę, gdy pijemy. Gdy spróbowałam odcisnąć ją lekko na chusteczce to rzeczywiście była bardziej matowa, ale kolor lekko powchodził w strukturę ust. Podsumowując, zależy co kto oczekuje, ale nie ma efektu WOW. Niby ciekawe kolory, ale ani ładnie się nie nakłada ani nie jest super trwały, dodatkowo ciężko się wyciska. Myślę, że trzeba uważać podczas jedzenia, szczególnie czegoś tłustego przy mocniejszych kolorach.
    Zalety:
    • wybór kolorów
    • nie wysusza ust
    Wady:
    • aplikator
    • ciężko nałożyć równomiernie
    • ciężko wycisnąć z tubki
  • 20 stycznia 2021 o 22:06
    Warta uwagi
    Posiadam odcień 15 Will Power, kolor jest przepiękny. Pomadka ma lekką, kremową formułę, dzięki której nie przesusza ust . Aplikator w formie gąbeczki, dzięki któremu możemy wycisnąć odpowiednią ilość produktu na nasze usta, ale trzeba uważać aby nie wycisnąć za dużo. Nie jest on do końca precyzyjny przez zaokrąglenie, ale daje radę obrysować ładnie usta. Pomadka daje efekt matu, jednak nie do końca zastyga, dosyć szybko się rozmazuje i brudzi naczynia podczas posiłku. Jest wydajna, ale mogłaby być tańsza.
    Zalety:
    • nie wysusza ust
    • ładne kolory
    Wady:
    • trwałość