WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy i maski do rąk

Kamill Krem do rąk nawilżający z urea 5%

• 9 kwietnia 2024 o 14:00
    Nawilża krótkotrwale. Regeneracji nie zauważyłam.
    Krem do rąk dobrze rozprowadza się na skórze dłoni. Szybko się wchłania. Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Jest średnio wydajny. W konsystencji lekki, ładnie pachnie. Niestety słabo nawilża skórę. Na krótko zapewnia jej komfort. Nie zauważyłam, aby regenerował skórę. Raczej nie kupię ponownie. Opakowanie jest małe poręczne. Umożliwia łatwe wydobycie odpowiedniej ilości produktu.
  • 27 lipca 2022 o 23:01
    Skóra jest w lepszej kondycji gdy go używam
    Krem kupiłam w jednej z drogerii w promocji za około 6 złotych. Widząc tak okazyjna cenę stwierdziłam, że wypróbuję tym bardziej, że u mnie bez kremu się nie obejdzie jako, że często dezynfekuję dłonie i skóra jest bardzo sucha. Krem zapakowany jest w tubkę na zatrzask w kolorze biało-bordowym. Pojemność jest taka w sam raz do torebki. Zatrzask to dla mnie wygodna opcja otwierania wiec za to plus. Na etykiecie są wszystkie niezbędne informacje. Przyznaję, spodziewałam się nieco innej konsystencji niż takiej jak w tym kremie. Myślałam, że będzie bardziej gęstą, treściwa czy tłusta (ja takie chyba najbardziej lubię), a w sumie jest taka, że szybko się wchłania i nie oblepia i nie zostawia filmu na skórze. Określiłabym tą konsystencję jako nieco bardziej gęste mleczko. Kolor jest tu standardowo biały, ale nie bieli skóry, nie zostawia smug. Zapach jest przyjemny, zostaje na skórze, ale nie męczy. Jest lekki, tako, że większość osób powinna go stolerować. Ja jestem zadowolona, mi przypadł do gustu choć wiadomo, kwestia gustu. Kremu używam bardzo często w ciągu dnia bo często myję i dezynfekuje dłonie więc moja skóra dostaje nieźle do wiwatu i bez kremu się nie obejdzie. Dla mnie ten krem jest niezły, całkiem dobrze nawilża, odżywia skórę, jest ona przyjemnie miękka, miła w dotyku. Przy regularnym używaniu zniknęły suche placki pomiędzy palcami, skóra się nie łuszczy, i nie schodzi już płatami. Owszem, znam lepsze kremy, ale ten tu mnie zadowala w okresie letnim, moze w zimie bylby za slaby, ale teraz jest ok. Do tego dodam, że krem pielęgnuje i ładnie natłuszcza paznokcie, są one bardziej elastyczne, skórki zmiękczon więc dlonie lepiej się prezentują. Moja skóra jest w sumie w zdecydowanie lepszej kondycji niż wtedy gdy nie smarowałam nim dłoni. U mnie krem nie powoduje pieczenia skóry, zaczerwienienia, podrażnienia, nie pojawiły się odczyny alergiczne. U mnie krem wystarczy być może na jakieś 2 miesiące bo używam często w ciągu dnia. Kupiłam za około 6 złotych czyli całkiem mało za niego zapłaciłam, a uważam, że krem jest dobry, może nie fenomenalny, ale jest dobry.
    Natma
    1 grudnia 2021 o 23:45
    Najgorszy krem do rąk, jakiego używałam
    Krem kupiłam ze względu na wielkość opakowania. W torebce zawsze mam jakiś, więc im mniejsza tubka, tym lepiej. Ten krem zużywałam bardzo długo, z dużymi przerwami, tylko, jak nic innego nie miałam pod ręką, bo jest na prawdę koszmarny. Ma bardzo intensywny, chemiczny zapach, który aż odrzuca. Wchłania się bardzo powoli. Co do efektów, to ciężko powiedzieć. Skóra może i jest nawilżona, ale jest na niej tak gruba tłusta warstwa, że pozostaje jedynie zmycie jej. Bardzo nieprzyjemne uczucie. W połączeniu z zapachem, stosowanie tego kremu to horror. Nigdy więcej go nie kupię.
    Zalety:
    • nie znalazłam zalet
    Wady:
    • koszmarny zapach
    • pozostawia tłustą warstwę
    • bardzo wolno się wchłania
  • 18 marca 2020 o 23:18
    Do zadań specjalnych to on nie jest
    Krem bardzo przeciętny. Nadal uważam, że klasyczny jest najlepszy ;) Na moich dłoniach krem wchłania się powoli. Po posmarowaniu dłonie były nawilżone, ale tylko przez chwilę. Później stawały się suche i czasami szorstkie. Zapach mi nie odpowiada.
    Zalety:
    • Mała tubka
    Wady:
    • Nie nawilża
    • Nie regeneruje
  • 13 grudnia 2019 o 19:53
    W porządku, jednak bez rewelacji
    Mam dosyć suche dłonie i generalnie potrzebuje bardzo dużego nawilżenia. Krem do rąk Kamill spełnia swoje zadanie: nawilża, jednak nie jakoś bardzo. Plus za to, że się szybko wchłania i nie jest tłusty.