Olejki do ciała

Elancyl Slim Design, Huile Minceur Olejek wyszczuplający 2 w 1

• 14 sierpnia 2024 o 14:10
    Produkt do którego wracam
    Olejek antycellulitowy z serii Slim Design marki Elancyl to produkt do którego regularnie wracam, ponieważ jako jedyny spełnia obietnice. Olejek ma dwufazową formułę, która składa się z płynnej fazy oraz z oleistej. Po wstrząśnięciu tworzy spójną olejkową formułę, która za pomocą atomizera w łatwy sposób rozprowadza się na skórze ud, pośladków i brzucha. Produkt bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Olejek w swoim składzie zawiera kofeinę, bluszcz oraz olej z lnianki, które mają działanie działanie antycellulitowe, ale także przeciwdziałają powstawaniu rozstępów. Warto skorzystać ze wskazówek na stronie producenta dotyczących prawidłowego wykonania masażu, aby uzyskać maksymalną skuteczność działania olejku. Codzienne, regularne stosowanie produktu przy zastosowaniu masażu pozwala na zauważalne efekty już po 2 tygodniach stosowania podskórne guzki i stwardnienia stają się mniej wyczuwalne. Skóra przy regularnym stosowaniu staje się bardziej jędrna a niedoskonałości skóry zredukowane. Zapach produktu jest świeży i bardzo przyjemny. Opakowanie jest wygodne w użytkowaniu, ponieważ jest wyposażone jest w atomizer. Szata graficzna opakowania jest prosta i czytelna. Produkt można stosować przez 12 miesięcy od jego otwarcia. Olejek nie jest rekomendowany dla kobiet w ciąży. Cena produktu jest wysoka, ale adekwatna do skuteczności działania.
    Zalety:
    • niweluje cellulit
    • zapobiega rozstępom
    • ujędrnia skórę i redukuje niedoskonałości skóry
    • lekka olejkowa formuła, szybko się wchłania
    • świeży zapach
    Wady:
    • wysoka cena
  • 10 marca 2024 o 11:48
    Lubię ten bluszcz:)
    Chyba najbardziej wyczerpującą recenzję dała temu produktowi koleżanka Kaisja, ja mogę tylko napisać to wszystko prawda:) Niepozorny malutki, dwufazowy olejek skrywa niesamowitą moc,pod warunkiem że traktujemy go jako wsparcie a nie remedium na wszelkie niedoskonałości. Produkt z atomizerem pachnie fantastycznie,mnie przypomina perfumy Gucci Bloom te z aromatem skoszonej trawy,na pierwszym planie jest bluszcz który jest tutaj składnikiem wiodącym. Słowo olejek jest użyte na wyrost, gdyż formuła kosmetyku nie jest ani tłusta,ani olejowa,za to niesamowicie wydajna. Przy w miarę regularnym stosowaniu otrzymamy dobrze wygładzoną skórę,ujarzmiony cellulit ale podkreślam -pod warunkiem,że same odpowiednio wcześniej dbamy o ciało (dieta, nawodnienie, aktywność fizyczna). Ja stosuję 2-3razy w tygodniu, najczęściej po peelingu i naprawdę widzę poprawę. Polecam bardzo;)
  • 25 maja 2023 o 22:39
    Elancyl slim design wyszczuplający olejek
    SLIM Design slimming oil - olejek, który powoduje wyszczuplenie, redukcję rozstępów oraz detoksykację. Jest to dwufazowy olejek do ciała, którego formuła została opatentowana na bazie kofeiny i stanowi wyjątkową mieszankę: * faza wodna z optymalna koncentracją składników czynnych skutecznie sprzyja eliminacji tłuszczu: kofeina spala tłuszcz, bluszcz ułatwia drenaż podczas masażu * faza oleista zawiera w szczególności olej z lnicznika, składnik czynny przeciwdziałający rozstępom ( sprzyja ich redukcji oraz zmniejsza ryzyko powstawania nowych rozstępów) Olejek ten dostałam do testowania od marki Elancyl, razem z antycellulitowym żelem pod prysznic oraz specjalnym masażerem. Stosowałam go codziennie wieczorem. Produkt ma bardzo świeży, orzeźwiający zapach. Bardzo łatwa aplikacja, przed użyciem należy wstrząsnąć buteleczkę w celu wymieszania dwóch faz: wodnej i olejowej. Skóra po tym olejku jest dobrze natłuszczona, staje się gładka i jędrna. Moim zdaniem spektakularne są wręcz efekty przy zastosowaniu z tej marki żelu antycellulitowego pod prysznic, wykonanie masażu za pomocą masażera, a na koniec użycie tego właśnie olejku. Cellulit wyraźnie się zmniejszy.
    Zalety:
    • skóra jest dobrze nawilżona, natłuszczona, staję się jędrna, gładka i napięta
    • przyjemny orzeźwiający zapach
    • zmniejsza cellulit
    • zmniejsza rozstępy i zapobiega powstawaniu nowych
    • wygodna buteleczka, łatwa aplikacja
    • ładny design produktu
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
    suzi27
    10 stycznia 2021 o 16:44
    Napięta skóra
    Zdecydowanie wolę inne kosmetyki tej firmy do walki z cellulitem. Nie zauważyłam jakichs spektakularnych efektów, poza tym, ze skora jest bardziej napięta, co faktycznie wizualnie sprawia, ze cellulit jest mniej widoczny. Czytalam opnie innych, ze olejek szybko sie wchlania, ja niestety mam inne zdanie, wedlug mnie wchlania sie slabo. Na pewno jest wydajny. Poza tym troche slabo nawilża. Zdecydowanie lepsze efekty wygladzenia, ujedrnienia uzyskiwalam po stosowaniu balsamu ujedrniajacego z tej firmy i balsamu slim design na noc.
    Zalety:
    Wady:
    • Slabo sie wchlania, nie nawilza.
    Kaisja
    28 października 2020 o 18:46
    Jedyny olejek, który ma sens
    W życiu nie szarpnęłabym się na autoprezent marki Elancyl - słynącej z poskramiania cellulitu, gdyby nie mój totalny brak poczucia obciachu w gmeraniu po aptecznych wyprzedażach, dzięki któremu ustrzeliłam ten olejek za kwotę stanowiącą jedną trzecią część ceny pierwotnej - jak dla mnie zaporowo wysokiej. A i tak uważałam, że mało nie wydałam :-). Ale było warto, i to jak. Preparat zamknięto w schludnej, estetycznej buteleczce-psikaczu, która najpierw elegancko, nieinwazyjnie może sobie stać - jak u mnie - na obudowie Geberitu - podkreślam, jestem raczej zwolenniczką minimalizmu w łazience, i większość kosmetyków chowam do szafki, a w momencie aplikacji - świetnie leży w dłoni - za co stawiam duży plus. Kolejny plus już za pierwszy psik, który rozpyla aurę ślicznego zapachu. I znów podkreślam - w pielęgnacji preferuję dermokosmetyki, i wielką wagę przykładam do wyboru takich, które nie uderzają typowo apteczną wonią, co niestety jest częste w przypadku produktów z tej kategorii, a ten olejek pachnie jak najlepsze cytrusowo-ziołowe eleganckie perfumy na lato. Czysto, świeżo, rześko, intrygująco i subtelnie. Bardzo miłe zaskoczenie, zwłaszcza dla kogoś, kto jak ja nie przepada za nutami cytryny i ziół w kosmetyce. Kolejne plusy ślę do Producenta za wydajność i jakość samego olejku, oraz jego aplikacji - kilka psiknięć uprzednio wstrząśniętego preparatu w dłoń, wystarcza mi na wmasowanie we wszystkie strategiczne części kobiecej sylwetki, czyli uda, brzuch i pupę. Używałam już kiedyś kosmetyku do ciała w olejku i nie byłam zachwycona, tymczasem ten pięknie i błyskawicznie się wchłonął, nie pozostawiając mokrego lub tłustego filmu, tylko odświeżającą woń. Kolejny - 53. już bodajże - plus daję za brak efektu mrowienia - rozgrzania czy przeciwnie - zmrożenia, których to wrażeń po prostu nie znoszę, a niestety są charakterystyczne dla wielu ujędrniających lub antycellulitowych specyfików. A po kilku tygodniach regularnego stosowania co drugi dzień - naprawdę zauważyłam na swojej skórze, a właściwie to przestałam zauważać, wcześniej obecne smużki rozstępów. Magia. I finalnie kwestia wydajności - mała (150 ml) buteleczka olejku wystarczyła mi na czas od wczesnej wiosny do późnej jesieni - na przeszło pół roku stosowania - z rewelacyjnym skutkiem. Warto.
    Zalety:
    • skuteczność - cellulit zniknął, a skóra widocznie się wygładziła,
    • aplikacja - olejek ładnie i łatwo się rozprowadza i błyskawicznie się wchłania,
    • brak tłustego filmu po aplikacji,
    • brak poczucia mrowienia (rozgrzania lub zmrożenia) typowego dla wielu preparatów antycellulitowych lub ujędrniających,
    • zapach - świeży, rześki, subtelny, cytrusowo-ziołowy,
    • wydajność,
    • estetyka buteleczki,
    • precyzyjność atomizera
    Wady:
    • cena - niestety bardzo wysoka - w moim przypadku zniwelowana, dzięki zakupowi na aptecznej wyprzedaży