Podkład o średnim kryciu i fajnym matowym, pudrowym wykończniu, który kosztuje grosze. Ma kilka wad, ale i tak jest warty zakupu.
Długo wahałam się przed zakupem tego podkładu, ale w końcu nadszedł ten moment. Zachęcona pozytywnymi opiniami jakie usłyszałam na jego temat i po obejrzeniu kilku filmików na YouTube wrzuciłam go do koszyka podczas jednych z zakupów w Biedronce.
Dostępne były dwa odcienie 01 porcelanowy i 02 naturalny.
Korzystając z testerów w sklepie zdecydowałam wziąć po jednym z każdego koloru, żeby móc je mieszać. Bo okazało się że 01 jest dla mnie za jasny, natomiast 02 ciemny. Do tego podkład oksyduje, widać to już po swatche, który po kilku minutach na mojej dłoni ściemniał. I faktycznie - wymieszanie dwóch odcieni pół na pół okazało się najlepszą opcją. Dzięki temu uzyskałam idealny kolor. Dodam, że totalnym bladziochem nie jestem, ale mam dosyć jasną karnację.
Podkład znajduje się w 30-ml opakowaniu wyposażonym w tłok. Nie jest to typowa pompka z rurką, a właśnie tłok który wypycha podkład w górę i sprawia, ze wykorzystamy produkt w całości. Opakowanie jest lekkie, plastikowe, ale jak za tą cenę to jest ok.
Nawet wygodnie się go wyciska, może poza tym, ze czasem ten tłok się lekko zapowietrza/zacina. Ale nie jest to dużym problemem.
Podkład ma ciekawą, gęstą konsystencję. Jest dosyć przyjemna, do tego ładnie pachnie. Dobrze rozprowadza się po twarzy. Dobrze matuje moja mieszaną cerę, daje ładny pudrowy, delikatny efekt. Cera nie wyświeca się jakiś mocno po kilku godzinach. Krycie jest średnie. Nie lekkie, ale super mocne tez nie jest. Nie tworzy efektu maski, nie robi smug, nie zbiera się w załamaniach skóry.
Trzeba natomiast na pewno podkreślić, ze lekko oksyduje, więc zanim wyjdziemy na miasto trzeba dokładnie go przetestować jak będzie wyglądał na buzi po 15 minutach :)
Krycie tak jak napisałam jest średnie, drobne niedoskonałości zatuszuje i na pewno ładnie wyrówna koloryt - mi to odpowiada.
Trwałość również jest średnia... Ogólnie ładnie wygląda na buzi nawet po 8 h, ale niestety lekko się ściera , u mnie głównie na nosie, brodzie, więc po kilku godzinach trzeba lekko makijaż poprawić. No, ale jak za tę cenę i tak jestem zadowolona.
W regularnej cenie kosztuje 11,99 , ale po teraz jest w promocji 1+1 więc wychodzi za 6 zł czyli tyle co nic :)
Obawiałam się że może okazać się bublem, bo za taką cenę nie można się wiele spodziewać, a tutaj na prawdę jestem pozytywnie zaskoczona.
Co ważne podkład mnie nie zapchał, nie uczulił, nie spowodował tez wysypu niedoskonałości po dłuższym czasie regularnego używania. Przesuszenia skóry również nie zauważyłam.
Mam już swój ulubiony podkład, ale ze względu na mega oszczędność myślę, że ten jeszcze nie raz kupię.
Ma kilka wad, ale ze względu na jego śmiesznie niską cenę myślę, że zasługuje na 4 gwiazdki.
Zalety:
- lekkie opakowanie z tłokiem
- konsystencja
- cena (w promocji to już w ogóle grosze)
- średnie krycie i wyrównanie kolorytu skóry
- matuje i daje pudrowy efekt
- nie tworzy nieestetycznych plam
- dostępność
Wady:
- lekko ciemnieje
- troche się ściera, nie jest mega trwały
- podkreśla suche skórki
- Trwałość