Kremy uniwersalne

Teaology Matcha Tea, Ultra - Firming Face Cream Ujędrniający krem do twarzy z herbatą Matcha

Teaology Matcha Tea

• 1 kwietnia 2025 o 2:06
    Świetny krem ale nie dla mnie
    Zachwycona żółtym kremem Teaology z kombuchą postanowiłam zapoznać się bliżej z ofertą tej marki. Na drugi ogień poszedł zielony Matcha Tea Ultra Firming. Kupiłam go w Hebe na promocji, kosztował mnie 56 zł, zużyłam cały słoiczek 50 ml i tak: Opakowanie: standardowy, szklany (co lubię!), słoiczek z czarną zakrętką. Bardzo lubię estetykę Teaology, "dorobiłam się" już całkiem pokaźnej kolekcji ich kosmetyków i wszystkie bardzo ładnie wyglądają na łazienkowej półce. Zapach: świeży, naturalny i delikatny, czuć tę matchę, bardzo przyjemny Wydajność: bardzo dobra. Opakowanie 50 ml starczyło mi na ponad 3 miesiące, używałam kremu raz dziennie. Skład: jaki jest każdy sobie może przeczytać. Dość długi ale w sumie dość bezpieczny, nie zauważyłam niczego bardzo kontrowersyjnego. Konsystencja: krem jest dosyć gęsty, bogaty, odżywczy ale szybko się wchłania, pozostawia na skórze delikatny (naprawdę bardzo delikatny i cienki) film, nie roluje, nie zapchał mnie, jest OK pod makijaż. Nigdy mnie nie podrażnił ani nie uczulił. Działanie: mam cerę "trudną" - dojrzałą, nadreaktywną, płytko unaczynioną, mieszaną ale z tendecją do przesuszeń i odwodnienia. Lubię, kiedy kosmetyk jest rodzajem opatrunku dla moich podrażnień, nawilża, odżywia i jeszcze do tego niweluje zmarszczki. Tego kremu używałam początkowo (przez ok. trzy tygodnie) na noc ale nie sprawdził mi się tak, jakbym sobie tego życzyła. Owszem, wchłaniał się szybko i równie szybko odżywiał skórę ale miałam wrażenie, że jego działanie jest powierzchowne, w każdym razie rano nie czułam i nie widziałam żadnych spektakularnych efektów a moja skóra nie była odżywiona i miękka tak jak lubię. Przez kolejne dwa miesiące używałam go na dzień i było podobnie - niby fajnie ale jednak to nie to, już po pół godzinie moja skóra wołała: "mało, dej coś jeszcze bo uschnę!". Znacznie lepiej było kiedy pod ten krem włączyłam serum nawilżające oraz serum liftinfujące Teaology - o, tu miałam combo pielęgnacyjne i naprawdę czułam, że moja twarz jest zaopiekowana aż do wieczora (sera swoją drogą są znakomite!) Sam krem mi niestety nie wystarczał. Kremik jest zielony, niby powinien maskować lub choćby zmniejszać zaczerwienienia ale nie zauważyłam takiego efektu (a naprawdę mam co maskować), podobnie jak nie zauważyłam żadnego "firmingowania", wygładzenia zmarszczek ani niczego w tym stylu - ot, krem odżywczy, nic poza tym. Nie kupię go ponownie, jednak mimo wszystko absolutnie go nie skreślam i go polecam. Dlaczego? Bo to dobry, solidny "odżywczacz" i prawdopodobnie świetnie się sprawdzi w przypadku mniej wymagających i nieco młodszych cer. Na pierwsze a nawet drugie zmarszczki może być strzałem w dziesiątkę. Ja pozostanę przy moim ulubionym "żółtku" z kombuchą, który po prostu lepiej rozumie moją cerę - dla każdego coś innego i o to chodzi :)
    Zalety:
    • Bardzo wydajny
    • Nie podrażnia
    • Szybko się wchłania
    • Nie roluje
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Może być za słaby dla bardziej wymagającej lub dojrzałej cery
  • 2 kwietnia 2024 o 19:23
    Krem na bazie esencji z herbaty matcha
    Krem zamknięty jest w słoiczku o pojemności 50ml. Kolor zielony (dzięki temu zmniejsza zaczerwienienia na skórze) konsystencja lekka. Zapach delikatnie wyczuwalny. Na krem skusiłam się ponieważ lubię testować/stosować produkty które mają w składzie herbatę. ;) Producent zapewnia o poprawie gęstości skóry, niwelowanie przebarwień i efekcie liftingu. Zawiera Esencję z herbaty matcha i kompleks 9 roślin. Krem ma kolor zielony. Dobrze się rozsmarowuje. Nie pozostawia zielonej i lepkiej warstwy. Kolor wtapia się w skórę. Po miesięcznym stosowaniu kremu rano i wieczorem zauważyłam dużą poprawę w wyglądzie skóry. Jest ujednolicona, przebarwienia praktycznie nie są widoczne. Skóra stała się gładka a drobne niedoskonałości pojawiają się sporadycznie. Krem nawilża skórę i niweluje drobne zmarszczki. Bardzo dobry krem, który nie zatyka porów. Szybko się wchłania i nie roluje. Osoby z tłustą skóra taką jak moja powinny być zadowolone. Nie jest to krem matujący na taki efekt nie ma co liczyć, ale delikatny "blask" nie jest bardzo widoczny (nie świeci się jak spocona skóra, osoby z tłustą cerą będą wiedzieć co mam na myśli ;)) Skóra jest jędrniejsza, naturalnie rozświetlona i wygląda promiennie. Krem jest dobrą bazą pod makijaż. Nie zatyka porów. Nie podrażnia. Krem przypadek mi do gustu. Skóra po regularnym miesięcznym stosowaniu wygląda ładnie, promiennie. Wydaje mi się, że kupię krem ponownie a na pewno skuszę się na inne produkty tej marki. Zalety: Ujednolica koloryt skóry Nawilża Niweluje drobne zmarszczki Nie podrażnia Dobry pod makijaż Delikatny efekt liftingu
  • 29 lutego 2024 o 18:46
    Bardzo dobry
    Kupiłam ten krem w zestawie z maseczką i bardzo się z nim polubiłam. Jego wadą jest dziwny sposób działania koloru, według mnie poszarza twarz (i palce, którymi go nakładałam). W związku z tą cechą stosowałam go na noc. Sprawdził się bardzo dobrze, fantastycznie nawilżał i pięknie pachniał. Miałam wrażenie, że długotrwale wycisza mi zmiany na buzi. Chciałabym kiedyś do niego wrócić.
    xxxxi
    16 stycznia 2024 o 13:59
    SUPER odkrycie
    zużyłam opakowanie i się zakochałam - kupiłam od razu zapas świetnie się wchłania, nawilża i redukuje zaczerwienienia - delikatnie idealny pod makijaż
    Zalety:
    • redukcja lekkich zaczerwienień na twarzy
    • nawilżenie
    Wady:
  • 26 września 2022 o 12:11
    Cud miód malina :)
    Krem od Teaology spełnił moje oczekiwania w pełni. Bardzo dobrze nawilżył i odżywił moją przesuszoną i skłonną do atopii skórę. Wyraźnie czuć, że działa długofalowo, dzięki czemu skóra twarzy wygląda na zdrową i powiedziałabym - bardziej promienną :) Znalezienie odpowiedniego kremu pod makijaż (tym bardziej w przypadku skóry wrażliwej) to nie lada wyzwanie - wie o tym każda posiadaczka takowej cery :) Krem od Teaology mogę polecić z czystym sumieniem! Produkt jest zamknięty w poręcznym słoiczku, jest wydajny i nieinwazyjny zapachowo. Po przeszło 3 tygodniach codziennego stosowania mogę stwierdzić, że polubiliśmy się bardziej niż się tego spodziewałam, dzięki czemu mam w planach sięgnąć po inne kosmetyki tej serii ;) Dużym plusem jest fakt, że często można go dostać w okazyjnej cenie w Hebe.