Odżywki do włosów

Herbal Essences Bio:renew, Wygładzająca odżywka do włosów `Złoty olej Moringa`

Nasi użytkownicy zostawili 71 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 stycznia 2024 o 23:30
    Ciekawa, ale nie wrócę
    Właśnie dokończyłam użytkowanie tej odżywki. Odżywki z tej linii służą moim włosom, ta konkretna również jest OK, ale nie nr 1. Moje włosy są długie, farbowane, niskiporowate. Stosowałam ją jako drugą odżywkę, w metodzie OMO. Ma kremową, średnio gęstą formułę i słodki zapach. Mam wrażenie, że nakłada się jej więcej niż spłukuje, tworzy okluzję na włosach, wygładza, ułatwia rozczesywanie. Również dociąża lekko wlosy. Dla mnie za ciężka na każde mycie, używałam co trzecie. Jeśli ktoś jest fanem silikonów w odżywkach, to ta będzie mu odpowiadała.
    Zalety:
    • Wygładza, dociąża, odżywia
    Wady:
    • Wysoko silikon w składzie
    ExAmino
    14 lipca 2023 o 12:26
    Rozczarowująco jak na Herbal Essences
    Jako fanatyczka kosmetycznych zapachów miałam fazę na te cudnie pachnące odżywki. Wypróbowałam chyba każdą, większością się zachwyciłam więc smutno mi, że Moringa okazała się...przeciętna. To nie jest zły kosmetyk! Na tle drogeryjnych potworków wypada poprawnie- ja po prostu oczekiwałam cudów, ochów i achów. Butelka mi się podoba, zapach nawet też, chociaż spodziewałam się czegoś słodszego, bardziej orientalnego. Problem w tym, że zapach gdzieś znika już w czasie suszenia, a ja byłam przyzwyczajona, że jeszcze dzień po myciu mogłam wywąchać jakąś przyjemność. No i nie o sam zapach w odżywkach chodzi! Gdzie jest to obiecywane wygładzenie? Miękkość i blask? Zawiodła mnie już konsystencja tego kosmetyku bo jest za rzadka, leista. Dużo muszę nakładać, żeby jakikolwiek efekt był widoczny na włosach więc wydajność jest tutaj mało imponująca. A poza tym nie lubię kosmetyków niewspółpracujących, co mi kapią z włosów, spływają z dłoni. Po wysuszeniu fryzura wcale nie jest ujarzmiona, włosy mam raczej szorstkie, mimo nadziei nie dopatrzyłam się spacyfikowania moich końcówek, a udawało się to silikonowym Pantene... Podsumowując- nie jest źle, ale to nie poziom, który by mnie zadowolił...roszczeniowa ze mnie bestia
    Zalety:
    • graficznie śliczne opakowanie, pojemność lekko oszukańcza (390ml) i końcówkę wydłubać trudno, ale lubiłam tą złocistą butlę
    • cena bardzo zróżnicowana- ja nakupiłam butli za 10zł i byłam z siebie bardzo zadowolona, ale teraz te odżywki są po nawet 20zł i moim zdaniem już nie warto
    • zapach budyniu śmietankowego, przyjemny, ale nie do takich standardów przywykłam (poziom wywindowała: Passiflora i mleko ryżowe) poza tym wąchać można tylko chwilę
    Wady:
    • konsystencja ciut gęstsza od wody- tak się nie robi- odżywka spływa z włosów, marnuje się
    • mierny efekt na suchych włosach. Brakowało mi dociążenia, gładkości i miękkości. Drogeryjne odżywki potrafią zadziałać lepiej
  • 5 sierpnia 2021 o 1:49
    Świetna!
    Odżywkę kupiłam za kilka złotych na promocji w Rossmannie. Moje włosy są z natury spuszone, bardzo lubią oleje w różnych produktach. Odżywka ma bardzo ładny zapach, przyjemny. Nakładam raczej na kilka minut, jak standardową odżywkę i sprawdza się super. Włosy dosłownie "piją" produkt. Rzadko polecam jakieś odżywki (mam wrażenie, że rzadko która robi faktycznie efekt wow) - ale ta jest świetna. Włosy są dociążone, odżywione, połyskują i są miękkie. Dla mnie super opcja, na pewno do niej wrócę.
    • odżywienie, dociążenie, blask
  • 11 października 2020 o 10:22
    Idealne uzupełnienie szamponu ❤️
    Lubię testować różne kosmetyki do włosów i niedawno skusiłam się na szampon i odżywkę marki Herbal Essences. Posiadam włosy suche i kręcone, z dużą tendencją do puszenia się. Dlatego poszukuję kosmetyków, które pomogą je nawilżyć i wygładzić. Odżywka ma bardzo ładne opakowanie, przyciąga wzrok na półce. Zapach jest piękny i długo utrzymuje się na włosach. Odżywka ma odpowiednią konsystencję i dobrze się spłukuje. Włosy są po niej ładnie wygładzone, podkreśla skręt loków i włosy dobrze się po niej układają. Włosy dobrze się rozczesują (nawet po użyciu samego szamponu z tej serii. Szampon i odżywka nie wzmagająprzetłuszczania się włosów, myję włosy co drugi dzień i po tym zestawie spokojnie włosy są świeże przez te dwa dni. Polecam wypróbować bo naprawdę warto ❤️
    Zalety:
    • nawilża
    • wygładza
    • podkreśla skręt loków
    • pięknie pachnie
    asjaa98
    24 lipca 2020 o 22:55
    Całkiem dobra, ale do najlepszych nie należy.
    Odżywkę kupiłam po zachwycie jaki spowodował u mnie szampon do włosów z Herbal Essences. Przy zakupach online natrafiłam właśnie na tę odżywkę i postanowiłam ją kupić i przetestować po wcześniejszym efekcie i ogólnie nastawiłam się bardzo mocno na te nowości. Aż za bardzo :D Na wstępie zaznaczę, że moje włosy są długie, lubią się puszyć i są niesforne. Odżywka ma ładne pomarańczowe/żółte opakowanie o standardowym zamknięciu na klik. Jest to wygodna forma ponieważ nic się nie wylewa samoistnie, a produkt przy upadku jest bezpieczny. Szata graficzna jest bardzo prosta, ogólnie cała koncepcja opakowania jest w ten sposób zaprojektowana. Odżywka ma pojemność 360 ml. Konsystencja odżywki jest taka średnia, pół na pół, niby gęsta, ale jednak wodnista, lubi spływać z włosów. Urzekającą rzeczą jest zapach, delikatny, słodki, ja bym powiedziała, że owocowy. Nie utrzymuje się on zbytnio na włosach. Nakładając produkt zauważyłam, że moje włosy go tak jakby wpijają w siebie, nie dają odczucia jakbym coś na nie nałożyła. Nie obciąża ona włosów, zdarza mi się nakładać ją na skalp, ale nie zauważyłam, żeby przez to moje włosy szybciej się przetłuszczały albo działo się z nimi coś nie dobrego. Włosy po tej odżywce są delikatne, miękkie w dotyku, bardziej wygładzone, ale nie jest to spektakularny efekt. Włosy są bardziej podatne na rozczesywanie. Nie zauważyłam podrażnienia, ani jakiegokolwiek uczulenia na składniki odżywki. W moim przypadku odżywka była niewydajna. W ciągu 2 miesięcy używania i to sporadycznie, może jakieś 10 razy w tym czasie na zmianę z innymi produktami po prostu się ona skończyła. Na jedno mycie używałam sporej ilości żeby pokryć w miarę równomiernie moje długie włosy. Na sam koniec produkt jest ciężko wydostać z opakowania. Ogólnie, troszkę się rozczarowałam. Nie wiem dlaczego, ale miałam w stosunku do tej odżywki wielkie nadzieję. Spełnia ona obietnice producenta, ale w jakiś sposób nie powala, na pewno dla mnie minusem była wydajność, brak utrzymującego się zapachu na włosach i jakiegoś lepszego odżywienia. Cena tej odżywki oscyluje koło 20 zł. Myślę, że więcej jej już nie kupię ponieważ w tej cenie mogę znaleźć coś, co bardziej pasuje moim włosom i jest bardziej wydajne.
    Zalety:
    • ładny zapach,
    • wygładza włosy,
    • łatwiejsze rozczesywanie,
    • 90 % składników pochodzenia naturalnego,
    • brak parabenów, glutenu i barwników.
    Wady:
    • wydajność,
    • szybko ulatniający się zapach,
    • cena.