Kremy pod oczy

notino.pl
Bielenda Kuracja Młodości Nawilżający krem przeciwzmarszczkowy 15ml
Bielenda Kuracja Młodości Krem Przeciwzmarszczkowy pod Oczy
HOBB
Bielenda Nawilżający krem przeciwzmarszczkowy pod oczy
Bodyland.pl
Bielenda Kuracja Młodości Nawilżający krem przeciwzmarszczkowy 15ml

• 22 marca 2021 o 19:14
    Niewiele daje
    Standardowa jak na krem pojemność 15 ml jest zamknięta w równie standardowej tubce. Co do opakowania nie ma najmniejszych zastrzeżeń – dozowanie produktu i zużycie go w 100% jest łatwe. Krem to to nie jest, bardziej określiłabym go jako żel-krem bo ma bardzo lekką konsystencję. Wchłania się dość szybko jeśli nałożymy mniejszą warstwę, jak chcemy użyć więcej produktu to jego nadmiar delikatnie bieli skórę. Co do samego działania to w mojej opinii jest to bardzo lekki żel-krem, który daje równie lekkie uczucie nawilżenia, jednak nie zauważyłam, żeby przedłużał albo utrzymywał nawilżenie okolicy oczu. Nazwanie go przeciwzmarszczkowym jest delikatnie na wyrost – według mnie można go uznać za lekki krem dla młodych dziewczyn bo tak jak napisałam nie zauważyłam zwiększonego nawilżenia albo zmniejszenia pierwszych zmarszczek. Daję mu 2 gwiazdki bo ma delikatny zapach i nie podrażnia okolic oczu, co do samego działania to za taką cenę raczej nie można się spodziewać cudów.
    Eulina
    9 marca 2021 o 14:29
    Nie do końca działa
    Według producenta krem zapewnia spektakularne efekty w pielęgnacji cienkiej i delikatnej skóry. Ma też ujędrniać, rewitalizować, wzmacniać, napinać i wygładzać zmarszczki. Problem w tym, że nie zrobił właściwie nic z wyżej wymienionych. Używam go ok 3 miesięcy, więc to wystarczająco czasu, żeby cokolwiek o nim powiedzieć. Otóż, nie ujędrnia, nie wygładza i nie napina. Przyznam, że nawilża i nie wysusza skóry pod oczami. Stanowi również dobrą bazę pod makijaż.
    Zalety:
    • nawilża
    • makijaż się na nim nie roluje i nie zbiera w zmarszczkach wokół oczy
    • dość lekka konsystencja
    Wady:
    • nie ujędrnia
    • nie napina
    • nie wygładza zmarszczek
  • 1 października 2020 o 17:46
    Dobry na codzień
    Ma kremową, lekką konsystencję o białym kolorze. Posiada delikatny zapach, który jest ledwo wyczuwalny. Krem na pewno nawilża naszą skórę i to nawet dosyć konkretnie. Dodatkowo szybko się wchłania, jest wydajny i nadaje pod makijaż. Nie podrażnia delikatnej skóry w okolicy oczu. Co do działania przeciwzmarszczkowego to nie daje żadnych efektów. Sprawdzi się przede wszystkim u osób, które nie mają zbyt dużych problemów ze skórą wokół oczu. Dla mnie był dobry jednak dalej szukam czegoś co da mi efekt łał.
  • 10 września 2020 o 18:44
    Bubel!
    Jest to krem nawilżający i przeciwzmarszczkowy. W składzie ma ekstrakt ze śluzu ślimaka, złoto oraz kwas hialuronowy. Bardzo dobrze pamiętam jak go kupowałam w Hebe. Była ze mną koleżanka, która mi go szczerze odradzała bo będzie dla mnie zbyt silny i może mnie podrażniać, bo mam cerę wrażliwą. Tak jasne! Krem nie dość, że mnie nie podrażnił, to na dodatek nie zrobił zupełnie NIC! Zero mrowienia, zero nawilżenia, zero napięcia. Beznadzieja! Krem jest w 15 ml tubce z dziubkiem (dziubek akurat jest fajny bo zapewnia dokładną aplikację). Krem jest biały, konsystencję ma raczej rzadką. Pachnie brzydko i tanio. Nie było absolutnie żadnej różnicy, czy go stosowałam czy nie. Zdecydowanie odradzam zakup tego kremu od Bielendy. Niech was nie zwiedzie złota etykietka. Opakowanie kremu jest wybitnie tandetne - tubka z taniego plastiku, oklejona odłażącą naklejką. Krem nie był drogi, zapłaciłam ok 13 zł, więc nie ubolewam nad wydanymi pieniędzmi. Zdenkowałam go smarując sobie ręce.
    Zalety:
    • aplikator w formie dziubka
    Wady:
    • brak działania
    • tandetne opakowanie
    • brzydki zapach
  • 2 kwietnia 2020 o 11:55
    Taki sobie
    Ten produkt jest kolejnym łupem pochodzących z moich Rossmannowych zakupów "w ciemno". Skusił mnie bardzo wszechobecny w ostatnim czasie w kosmetykach śluz ze ślimaka. Producent deklarował że jest to produkt nawilżający i przeciwzmarszczkowy. Chętnie sięgam po tego typu produktu z uwagi na pojawiające się już pod moimi oczami zmarszczki mimiczne. Produkt zamknięty jest w wygodnym, higienicznym opakowaniu w postaci tubki. Sam krem ma dość lekką, kremową konsystencję i jest produktem bezzapachowym, przez co nie podrażnia. Niestety nie pojawią się tu zachwyty z mojej strony ponieważ moim zdaniem jest to produkt który nawilża dość słabo, osobiście oczekuję od produktu pod oczy znacznie silniejszego nawilżanie. Do tego nie zauważyłam jakoś znacząco efektu przeciwzmarszczkowego. Nie jest to zły produkt ale zdecydowanie za mało mi to działania i efektów. O ile na czystej skórze bez makijażu krem wchłania się nieźle i jest OK, o tyle kiedy nakładam go pod makijaż (oczywiście w znacznie mniejszej ilości) niestety niekoniecznie dobrze dogaduje się z moimi podkładami i korektorami - dla jasności, próbowałam stosować go z różnymi produktami do makijażu. Korektor się waży i wchodzi w zmarszczki, nawet po utrwaleniu go sypkim pudrem, szybko się ściera i wygląda bardzo nieestetycznie. Zdecydowanie ten produkt nie trafi do moich ulubieńców, zużyję bo szkoda wyrzucić, ale nie jest to niestety nic specjalnego. Szkoda bo cenię sobie produkty tej marki i zdecydowanie liczyłam na więcej.