Maseczki klasyczne

bebeauty Aktywny detox węglowy, Maseczka do twarzy peel-off `Węgiel`

• 1 stycznia 2024 o 20:58
    Jestem na nie
    Próbowałam stosować tę maseczkę w różnoraki sposób. Po kąpieli, przed kąpielą, na sucho. Problemy główne były dwa. Po pierwsze opary. Podrażniały oczy i sprawiały ogólnie niefajne uczucie. Po drugie. Nie chciała kompletnie zasychać. Gdzie położona cieniutko można było ściągnąć, ale wtedy nie spełnia swojej głównej funkcji. A tu gdzie położona grubej po 30 min !!! Po prostu zdrapywalam paznokciami. Szkoda było mojego czasu
    Zalety:
    Wady:
    • Nie zasycha
    • dziwne opary
  • 2 października 2023 o 13:15
    Zredukowanie produkcji sebum i wygładzenie cery
    Podwójna saszetka w przeważającej kolorystyce piaskowego beżu i zdjęciem kawałków węgla z porcją 8ml. Zapach subtelny, kojarzy mi się z męskimi perfumami o morskiej bazie, przez cały czas noszenia jest wyczuwalny, ale nie jest agresywny Konsystencja czarnej mazi gęsta, ciężka w wydobyciu a jednocześnie rozlewająca się od rozerwanego brzegu saszetki i w rozprowadzaniu trudna i ciężka jak smoła. Czas wysychania w moim przypadku to 50 minut, bo po 30 minutach policzki nadal były wilgotne i bałam się utrudnionego ściągania, a to wszystko przez moją mieszaną cerę, która ma niesamowicie przetłuszczającą się strefę T z masą niedoskonałości i suche okolice pod oczami, bo wyschnięte policzki straciłam po stosowaniu nawilżających kosmetyków z kwasem hialuronowym. Ściąganie z twarzy w jednym kawałku początkowo utrudnione przez mocne przyleganie, pojawił się ból przy odrywaniu, ale całość ściągnęłam w jednym kawałku. Skóra po zdjęciu była mocno wygładzona, oczyszczona, zmatowiona, lepiej przyjmowała serum z kwasem hialuronowym i krem, była świetlista. Policzki nie zostały podrażnione ani wysuszone na wiór - przyjemna odmiana po innych maskach z węglem - co często występuje w moim przypadku. Podkład lepiej się nakładał, po wyklepaniu gąbeczką nie występowały żadne odstające skórki, niedoskonałości nie ujawniły się w ogóle. Rozszerzone pory mniej widoczne, a często mam problem ukryciem tych kraterów. Zredukowana produkcja sebum i odświeżona cera na trzy dni od zastosowania, czwartego dnia powraca problematyczność mieszanej cery, myślę, że często będę do niej wracać.
  • 11 września 2023 o 14:44
    Zdecydowanie nie polecam - jest na rynku spoooro o niebo lepszych masek w tak samo niskiej cenie
    Maseczkę zakupiłam dawno temu w Biedronce, kiedy byłam na etapie testowania masek z firmy Be Beauty Care. Jako, że nie bardzo się polubiłam z innymi wersjami, nie miałam motywacji by jej użyć. Jednak termin ważności dobiegał końca to w końcu dostała swoją szansę. Producent deklaruje, że maseczka jest dla skóry problematycznej, cery mieszanej. Mam cerę tłustą, to myślę, że się wpasowuje. Natomiast jako, że to maseczka typu peel-off nie używałabym jej na skórze wrażliwej lub ze zmianami trądzikowymi. Dodatkowo zaraz na początku mamy propylenoglikol i alkohol denat, które dla niektórych osób mogą być drażniące przez co lepiej sprawdzić reakcję na mniejszym fragmencie skóry. Co do reszty składu to mamy w nim ekstrakt z lukrecji, wodę z liści oczaru wirginijskiego i węgiel aktywny. Potem to raczej konserwanty, także skład jest taki sobie, niby cena niska, jednak sporo maseczek w tej cenie ma o wiele lepsze składy. Nie do końca też rozumiem po co stosować ją aż dwa razy w tygodniu, skoro będziemy mieć efekt peelingujący, a jak wiadomo nadmiar peelingu to nic dobrego.. patrząc na to, że sporo osób może osobno używać innego peelingu, bo w końcu to „zwykła maseczka”. Na opakowaniu faktycznie jest jasno zaznaczone, że wysychanie maski to 25-45 min.. gdybym to przeczytała, to bym jej na pewno nie kupiła. No ale dobra, nastawiłam się na ponad godzinne wysychanie, bo czytając inne opinie nie wierzyłam w szybsze wyschnięcie i przeszłam do nakładania. Zapach jest dość alkoholowy, nic dziwnego patrząc na skład. Maska jest koloru czarnego, konsystencja jest bardzo klejąca, ciężko ją rozprowadzić po twarzy. Jako, że moja skóra ostatnimi czasy jest bardziej wrażliwa, nałożyłam tylko na okolice nosa i policzków. Po nałożeniu trzeba było umyć ręce, co mogłoby być łatwiejsze. Ta maska jest naprawdę klejąca! Podczas noszenia maseczki czułam lekkie chłodzenie, było to nawet miłe, ale ten zapach faktycznie przeszkadzał w cieszeniu się chwilą, a w końcu o to też w tym chodzi. Już po 30 minutach odeszła cieńsza warstwa, grubsza potrzebowała kolejnych 10 min. Cieszę się, że nie nałożyłam jej na całą twarz, bo czułam nie do końca przyjemne ściągnięcie skóry, co naprawdę rzadko mi się zdarza, plus samo ściąganie było troszkę bolesne. Skóra może i była wygładzona, ale szczerze to nie różniła się od fragmentów skóry, gdzie maski nie nałożyłam. PODSUMOWANIE – Maska nie sprostała moim oczekiwaniom, nie zrobiła nic, oprócz delikatnego – w moim przypadku – podrażnienia skóry. O wiele lepiej sprawdzają mi się peelingi enzymatyczne lub kwasowe, które dobrze użyte nie mają prawa podrażnić skóry. Jako, że efekt jest znikomy, ale nie tragiczny dostaje ode mnie 2/5 – naprawdę nie polecam.
    AnnZ13
    2 maja 2023 o 21:55
    Bolesna depilacja twarzy, a nie oczyszczanie
    Wszystkie maski z tej serii kupiłam w Biedronce podczas zwykłych zakupów. Skusiło mnie podwójne opakowanie i niska cena. W przypadku tego produktu to zmarnowane pieniądze. Opakowanie składa się z dwóch matowych saszetek. Wyglądem mnie nie powala. Jest brązowe, a na pierwszy plan wybija się grafika węgla. Konsystencja to niesamowicie gęsta, czarna maź, którą trudno wyciągnąć z opakowania, a jeszcze trudniej rozprowadzić na twarzy. Ale to nie koniec problemów. Jak już uda się maskę nałożyć, to znowu okazuje się, że strasznie ciężko zmyć produkt z rąk. Niby na jedną aplikację jest przeznaczonych 8ml, ale przez tą gęstość, ciężko jest je zużyć do końca i wydaje się jakby formuły było o wiele mniej. Przez to też wydajność jest bardzo słaba. Ocena: 1/5 Zapach jest mocno alkoholowy. Nie czuć nic więcej. Dramat dla mojego nosa. Ocena: 1/5 Zastosowałam się do zaleceń producenta i przed użyciem otworzyłam pory poprzez przykrycie skóry ciepłym ręcznikiem na kilka minut. Maskę rozprowadziłam na całej twarzy i czekałam do wyschnięcia. Zajęło to około 35 minut... Dla mnie to trochę za długo, szczególnie, że zapach alkoholu pod nosem mi tego nie umilał. W tle towarzyszyło mocne uczucie ściągnięcia. Jakby przykrości było mało to zerwanie produktu było jeszcze gorsze. Ból, ból, ból i jeszcze raz ból. A jaki tego efekt? Wydepilowana cała twarz, wyrwane wszystkie mikrowłoski. Do tego zaczerwieniona i podrażniona skóra, bo zrywanie produktu ciągnęło ją do granic możliwości. Co do niedoskonałości to praktycznie się nic nie zadziało. Zaskórniki zamknięte zostały nietknięte. Wągry zostały częściowo usunięte, ale tylko z wierzchu. Za to zszedł cały martwy naskórek, ale od tego jest zwykły peeling. Dramat. Ocena: 1/5 Skład jest taki sobie. Jest lukrecja, węgiel, nie ma alergenów - zdecydowane plusy. Za to na minus - sporo konserwantów, fenoksyetanol. Ocena: 3/5 Dla mnie ten produkt to jedno wielkie nieporozumienie. Okropna konsystencja, zapach alkoholu i brak działania. Zrywanie maski boli, działa agresywnie na skórę i można zrobić sobie tym krzywdę. Maska daje fałszywe poczucie, że skóra jest oczyszczona, a w rzeczywistości usuwa tylko wierzchnią warstwę zanieczyszczonych porów. W większości są to resztki kosmetyków, łój i sebum, które widać gołym okiem - czarne kropki, głównie w strefie T, często u osób z cerą tłustą lub mieszaną. Głębiej zatkane obszary i zaskórniki zamknięte zostają nietknięte. Czyli zostaje to, co właściwie jest obszarem problematycznym do usunięcia, ale nie jest zbyt widoczne. Efekt uzyskany tą maską jest chwilowy, a o dogłębnym oczyszczeniu nie ma mowy. Do tego wygładzenie skóry jest osiągane poprzez bolesną depilację i zerwanie martwego naskórka. Wg mnie ta maska może spokojnie służyć jako narzędzie tortur, bo tylko do tego się nadaje. Ogólna ocena: 1/5
    Zalety:
    • niska cena za dwie saszetki produktu
    Wady:
    • bardzo gęsta formuła
    • zapach alkoholu
    • agresywnie usuwa martwy naskórek
    • oczyszcza tylko wierzchnie warstwy porów
    Her666
    17 marca 2023 o 18:54
    Dobra, ale ciężko ściągnąć..
    Maseczka faktycznie zmniejsza zatkane pory, nawilża i wygładza, efekty nie są długotrwałe bo następnego dnia niedoskonałości wracają. Natomiast polecam przed większym wyjściem ALE... z dużym wyprzedzeniem. Maseczka peel-off nie jest ani łatwa w nałożeniu ani ściągnięciu. Brudzi dłonie i wszystko wokół, a schnie około 40 minut i to nie do końca. Ciężko zmyć pozostałości, a to co zaschnie strrrasznie ciągnie skórę i jest trochę zaróżowiona. Konsystencja jest bardzo kleista i ładnie wydobywa się z saszetki . 2 opakowania starczają na 2 porządne aplikacje. Mimo wad jest warta wypróbowania dla całodziennego efektu ładnej i zadbanej cery.
    • Konsystencja
    • Wygładzona skóra
    Wady:
    • Trudność w nakładaniu i ściąganiu