Clarins Eclat Minute, Embellisseur Teint [Instant Light Complexion Perfector] Baza rozświetlająca

fraumal
    2 kwietnia 2014 o 21:55
    mój niezbędnik
    Ten kosmetyk to niezbędnik w mojej torebce! Świetnie nadaje się pod podkład, a czasami nawet nie stosuję podkładu, bo wystarczymi ta baza. Twarz wygląda dzięki niej młodo, jest rozświetlona. Nie powoduje efektu sztuczności, skóra nie jest ściągnięta jak maska, lecz wygląda naturalnie, a baza skutecznie maskuje niedoskonałości i lekko podkreśla atuty twarzy. Bardzo lubię ten produkt, myślę, że zostanę przy nim na długo. Polecam osobom, które są niezadowolone z dotychczas używanych produktów. Ta baza naprawdę działa cuda;) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: drugie w trakcie
  • 2 kwietnia 2014 o 21:45
    Taaaaak sobie ;-)
    Mam najnowsza odslone tego produktu, odcien 01 rose. Kupilam spontanicznie, poniewaz konczy mi sie juz baza Kanebo wiec, w poszukiwaniu "jeszcze swietszego Graaala", wzrok moj padl na te baze Clarinsa:-) I ani mnie nie powalila, ani nie przebila Kanebo. Plusy: + latwo sie rozprowadza + ladnie, swiezo (lekko ogorkowo?) pachnie Minusy: - nie daje specjalnego rozswietlenia - efekt malo spektakularny: gdybym nie wiedziala, ze ja na twarzy mam, chyba bym sie jej nie dopatrzyla ;-) W efekcie koncowym wiec produkt, bez ktorego bardzo dobrze moge dalej zyc. Jest to oczywiscie absolutnie moja subiektywna opinia, spowodowana niewatpliwie znajomoscia znakomitej bazy Kanebo. Nie kupie ponownie.
  • 27 maja 2013 o 22:30
    fenomenalne rozswietlenie i lift
    Dalabym 6 gwiazdek, gdyby mozna bylo. Tubeczka zgrabna, lekka, poreczna, mozna rozciac pod koniec uzywania. Formula lekka, pieknie sie rozprowadza palcami jak i pedzelkiem, z pozniejszym poklepaniem opuszkami palcow. Zapach przyjemny, lekko wyczuwalny. Idelana baza do mieszania z podkladem - podklad ladniej sie rozprowadza, nie ma skorek, twarz wyglada jak bez makijazu, ale swiezej i lepiej. ladnie nawilza, super wyrownuje koloryt, nie gryzie sie z podkladami i plynnymi bronzerami. Daje rozswietlenie ale bez migotek. Mozna klasc pod, na podklad lub mieszac. Twarz wyglada na wypoczeta, swieza, nawilzona i ... tak sie tez czuje. Mm odcien rozowy i uwazam, ze to najlepszy wybor, bo daje odswiezenie, a jak ktos chce nieco efektu brazujacego, moze wmieszac jakiegos \\\'tintu\\\' i bedzie ok. Jeden z niewielu kosmetykow Clarins, ktore mnie ujely. Mialam rozne kremy tej marki i nie bylam zachwycona.
  • 9 września 2012 o 23:07
    Absolutnie zbędny produkt!
    Kupiłam bo moja koleżanka bardzo zachwalała ten produkt, a ze uwielbiam testować nowości zakupiłam w Douglasie i przystąpiłam do uzywania. Mam kolor 002 champagne. Na plus moge zaliczyc naprawde wygodny dozownik. Niestety to na tyle. Minusem jest brak efektu, rozswietlenie jest malo widoczne i krotkotrwale, wygladzenia brak, . Takie nic za 115zl. Niestety cena jest najwiekszym minusem. Lepsze efekty uzyskamy kompaktowymi produktami niz ta baza. Zaluje zakupu.szkoda kasy. Używam tego produktu od: Msc Ilość zużytych opakowań: W trakcie 1
    Ajiv
    17 lipca 2012 o 12:56
    Perfekcyjne wykończenie
    Kupiłam wpierw miniaturę 15 ml a później pełne opakowanie. Mam odcień 00 Rose Shimmer. Pozostałe odcienie to 02 Champagne Shimmer oraz 03 Bronze Shommer załączam niżej(zdj poch ze stron Clarins). + lekka formuła +łatwe dozowanie i aplikacja + nawilża (zatrzymuje wilgoc w naskórku) + bardzo dorbne rozświetlające pigmenty + daje naturalny efekt zdrowego wygladu + do stosowania solo na całą twarz, niektóre partie lub mieszania z podkładem + optycznie ożywia i upiększa + nadaje cerze świeżosci i blasku + wydajna + subtelny zapach + nie zapycha + nie podrażńia ani nie uczula + zmniejsza widocznośc porów + wygładza i optycznie zmiękcza rysy + trwała +/- cena Eclat Minute zamknięty jest w tubie z dozownikiem-pompką podobnie jak rozświetlacz Revlona. Jest płynny, szybko się wchłania. Odcień 00 Rose Shimmer jak nazwa wskazuje wpada w chłodny odcień różu (zalączone nizej) rozświetlajace drobinki są w zimnych kolorach i przypominają kolory najjaśniejszego Guerlain Meteorites. Tak naprawde nazwa wprowadza w błąd, gdyz jest to bardziej rozświetlacz niż baza. Nałozony pod podkład zostanie przygaszony a efekt "natural glow" zostanie przyduszony co sie mija z celem tego produktu. Eclat Minute można mieszac z podkładem by nadac mu własciwości rozświetlające. Efekt na skórze jest niebiański-subtelnie rozświetlona twarz, skóra zyskuję blask, wygląda jak super nawilżona, pełna życia. Młodej cerze nadaje świeżosci i szlifu, nieco dojrzalszym ożywi, rozjaśni i odmłodzi rysy oraz spojrzenie. Dzieki silikonom zmiękcza rysy, ukrywa pory oraz zatrzymuje wilgoć w naskórku. Mozna stosować Eclat Minute na całą twarz lub tylko w strategiczne miejsca jak łuk brwiowy, łuk kupidyna, kości policzkowe. Jest bardzo trwała. Nie zauważylam przetłuszczenia cery ani zapchania. Minusem jest cena regularna, aczkolwiek baza stosowana oszczednie jest wydajna to i tak jak na kosmetyk rozświetlający dużo, a podobne efekty rozświetlające można użyskać dzieki rozświetalczu Lustrous Lotion z Revlonu. Polecam Używam tego produktu od: 1,5 miesiaca Ilość zużytych opakowań: 1x15ml, 1x30ml _____________________________________________________________ Wszystkie zdjęcia i artykuły zamieszczone na tych stronach są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie i używanie do innych celów bez pisemnej zgody redakcji zabronione.