Kremy do twarzy dla dzieci

Kolastyna Opalanie, Krem ochronny na słońce dla dzieci wysoko wodoodporny SPF30

Kolastyna Krem Ochronny dla Dzieci i Niemowląt SPF30+ 75ml

• 10 lutego 2024 o 11:21
    Kolastyna
    Ja mogę polecić ten produkt . Używamy od najmłodszych lat córeczki i jesteśmy zadowoleni :) Wygodne opakowanie , przyjemny zapach i dużą wydajność produktu :) Nie brudzi ubranek .
  • 10 lutego 2024 o 11:17
    Kolastyna z uroczym słonikiem :3
    Od kiedy zrozumiałam, że należy używać kremów z filtrem na twarz nawet w pochmurne dni, postanowiłam wybrać się do Rossmanna w tym celu. Nie wychodzę na dwór często, ale uznałam, że warto mieć jakiś SPF pod ręką i starać się o nim nie zapominać. Będąc w Rossku niestety nie było kremów do twarzy z ochronnym filtrem. Uważam, że Kolastyna jest dobrą firmą, dlatego ona przykuła moją uwagę wśród innych nieznanych produktów. (Dobra, wyjdę na infantylną, ale to przede wszystkim ten uroczy słonik mnie przekonał do zakupu :D). Zależało mi, żeby nic nie uczuliło mojej buzi, dlatego postawiłam na krem dla dzieci i niemowląt. Wydawało mi się to najmniej inwazyjną opcją, jednak na buzi mi się nie sprawdził. Zaczęła mnie swędzieć skóra i wysypało mnie pojedynczymi małymi krostkami, które niestety ciągle drapałam... :( Na ten krem dobrze reaguje reszta mojego ciała. Zrezygnowałam z nakładania go na twarz i zaczęłam go stosować zgodnie z zaleceniami Producenta, nie sugerując się tym, że skoro jest dla dzieci, to nie zaszkodzi twarzy dorosłej osoby. Smaruję nim szyję, dekolt, dłonie, ramiona i nogi (jeśli mam je odsłonięte).
  • 19 maja 2021 o 21:14
    Cudo w tubce
    Wiem, że ten krem jest dla dzieci ale jako nastolatka poinformowana aby aplikować SPF codziennie byłam skłonna go kupić. Krem ma lekką konsystencję, biały kolor bezwonny zapach. Jak za 15 złotych to istny przełom. Szybko się wchłania i nie roluje się pod podkładem.
    • Dostępność
    • Działanie
  • 13 sierpnia 2020 o 17:07
    Sprawdził się u silnego alergika
    Moje niemowlę zaczęłam smarować tym kremem od 6mca życia ,zaznaczę ze syn jest silnym alergikiem bierze nawet leki antyalergiczne dla dorosłych ,a krem go nie uczulil ! Choć smaruje całe ciałko i buźkę dość intensywnie,faktycznie zabezpiecza przed słońcem bo synek jest bardzo blady a dzięki kremowi nie nabrał wogole kolory choć to spf 30 także wcale nie najmocniejszy filtr,krem jest niby bezzapachowy ale moim zdaniem na delikatny zapach coś jak kremy nivea ,mi się podoba przypomina mi się właśnie lato ,jest bardzo wydajny pomimo tego ze stosuje codziennie od dwóch miesięcy na całe ciałko synka , cena wysoka Jak za takie opakowanie ale i tak uważam ze warto
  • 2 lipca 2019 o 14:27
    Niezbędny na słońce !!!
    Kolastyna, Opalanie, Krem ochronny na słońce dla dzieci wysoko wodoodporny SPF30 kupiłam w drogerii Rossmann. Ponieważ mieszkam na mazurach, nad samym jeziorem kosmetyki ochronne na słońce towarzyszą mi i mojej rodzinie przez cały słoneczny sezon. Do tego jestem mamą dwójki dzieci które całe wakacje biegają w strojach do kąpieli, więc szczególnie są narażone na poparzenia słoneczne. Kosmetyk zamknięty jest w 75 ml tubce. Kolorowe napisy na opakowaniu przykuwają wzrok i powodują że od razu widać że jest to kosmetyk dla dzieci. Dla mnie osobiście pojemność kremu jest zdecydowanie za mała, ale tak jak wspomniałam powyżej cały sezon spędzam nad jeziorami więc dzieci smaruję dość często. Konsystencja typowo kremowa, lekka, łatwo się rozprowadza na skórze dziecka. Dość szybko się wchłania pozostawiając ochronną formułę na skórze. Jest wodoodporny !!! ( przez to nawet wydajny). Krem można stosować u dzieci już od 6 miesiąca życia dziecka !!! Nie powoduje wysuszenia skóry, a nawet ją delikatnie natłuszcza. Bezzapachowy. Krem dodatkowo wspomagany jest prowitaminą D !!! Kosmetyk wysoko skuteczny, moje dzieci po całym dniu eksponowania się na słońcu, nie miały nawet zaczerwienionej skóry!!! Polecam gorąco. U mnie kosmetyk sprawdził się na 100%. Jedyny minusik do którego mogę się przyczepić to pojemność, która dla mnie jest zdecydowanie za mała. Jednak do spakowania do walizki nadaje się idealnie (zabiera mało miejsca).
    Zalety:
    • działanie
    • bezzapachowy
    • przeznaczony dla dzieci już od 6 miesiąca życia
    • wysoka ochrona
    • wzbogacony prowitaminą D
    • łatwy w użyciu