Peelingi do ciała

The Body Shop Pink Grapefruit Exfoliating Gel Body Scrub Peeling do ciała `Różowy grejpfrut`

• 7 czerwca 2020 o 15:16
    Niesamowity!
    Grejpfrutowy peeling ma absolutnie niesamowity zapach - mocno owocowy, soczysty, wręcz energetyzujący. Mało tego, wyczuwam go pod moim prysznicem jeszcze przez... kilka dni po zastosowaniu! Bardzo podoba mi się w nim to, że ma galaretowatą / żelową konsystencję z drobinkami w różnych rozmiarach. Najczęściej używałam peelingów cukrowych lub solnych, które zostawiają tłustą powłokę i rozpuszczają się po kontakcie z wilgotną skórą (nie przepadam za używaniem ich na sucho). Tutaj absolutnie nie ma tego problemu. Drobinki nie są zbyt duże, ale naprawdę dają radę. Nie zauważyłam, aby skóra po użyciu była podrażniona czy przesuszona. W składzie znajdziemy krzemionkę (ma działanie przeciwtrądzikowe i nadaje kosmetykom jedwabistą konsystencję), wyciąg ze skórki gorzkiej pomarańczy (nadaje produktowi zapach, działa przeciw wolnym rodnikom), ekstrakt z ziaren kukurydzy (używany jest na zapalenia, podrażnienia czy wysypkę) oraz oczywiście wyciąg z pestek i miąższu grejpfruta. Produkt The Body Shop niestety nie należy do najtańszych i bardzo łatwo dostępnych. Za taki peeling trzeba zapłacić w granicach 70 zł. Całe szczęście można trafić na różne promocje, typu trzeci produkt gratis, drugi za połowę ceny, itd. Znajdziemy je też taniej w sklepach internetowych.
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    Korah
    25 listopada 2018 o 12:18
    Zero pielęgnacji
    Ten peeling pachnie przepięknie, soczyście słodko-grejpfrutowo, ale jego konsystencja w kontakcie z mokrą skórą jest wodnista, a drobinki dość mocno drapiące. Kosmetyk nie pielęgnuje skóry, a moją dodatkowo mocno wysusza. Niestety, ale wszystko ma swoje plusy i minusy, moja skóra prawie zawsze tak reaguje na mocno perfumowane kosmetyki. Wydajność taka sobie, peeling dość szybko się zużywa, ale nie znika błyskawicznie, jak niektóre. Na pewno mogę polecić mgiełkę do ciała oraz wodę toaletową z tej linii, zapach jest po prostu obłędny. Pielęgnacyjnych i myjących kosmetyków niekoniecznie, aczkolwiek zamówiłam teraz na próbę z tej linii zapachowej krem do rąk, dam mu szansę i zobaczymy.
    Zalety:
    Wady:
    • Wysusza skórę.
    • Cena.
  • 13 sierpnia 2018 o 15:10
    Szału zupełnie nie ma
    Dostałam go w prezencie, a że lubię The Body Shop, chętnie wypróbowałam. Ciekawy, bo dość drobnoziarnisty jak na peeling tego typu. Forma żelu w ogóle do mnie nie przemówiła, ciężko się go nakładało (przelewał się przez palce), często się też rozchlapywał i przywierał szybko do kabiny pod prysznicem. Podsumowując, moja rada: dziewczyny, jeśli potrzbeujecie peelingu, to nie wydziwiajcie i kupcie coś normalnego z drogerii :D Chyba, że nie macie co zrobić z pieniędzmi i po prostu macie potrzebę kupienia sobie czegoś fancy-schmancy, to inna sprawa ;) ale na spektakularne efekty w porównaniu do innych peelingów nie liczcie. Zaznaczę, że uważam, że warto wydać dużo pieniędzy na dany kosmetyk, jeżeli jest naprawdę dobry, ale wydanie kasy na ten peeling jest dla mnie rzucaniem pieniędzy w błoto. Chyba że na prezent, ok - wtedy jak najbardziej sie nada :) Ładne opakowanie, ładny zapach, no i dobry efekt. Ten peeling według mnie zupełnie nie jest wart swojej ceny. W porównaniu do peelingu z Naturii za 5 zł - Naturia zdecydowanie wygrywa :)
    Zalety:
    • ładne opakowanie, jak zawsze przy TBS
    • zapach typowo grejpfrutowy, nie jest sztuczny
    Wady:
    • forma żelu - problematycznie się nakłada
    • bardzo mało wydajny
  • 2 lipca 2018 o 14:49
    Skuteczny, przyjemny w użyciu, letni, orzeźwiający zapach
    Scrub jest porządny, zawiera dużo, dość ostrych drobinek. Bardzo dobrze złuszcza i wygładza. Poprawia znacznie wygląd skóry. Jest to dość intensywne peelingowanie ale nie zrobiło mi krzywdy. Z powodu wysokiej prolaktyny mam na dekolcie i szyji krostki po użyciu tego peelingu skóra wygląda dużo lepiej, oczyszczona, wygładzona. Zapach orzeźwiający, po otwarciu słoiczka dość mocny i wyraźny, po połączeniu z wodą bardzo ładny, grapefruitowy, wesoły i letni. Jestem bardzo zadowolona z tego peelingu, jeden z lepszych jakie miałam. Opakowanie dość małe, nie sądze aby starczył na długo.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza
    • Dobrze złuszcza
    • Nie powoduje żadnych podrażnień
    • Świeży, letni zapach
    Wady:
    • Mały słoiczek jak na te cenę