Szampony do włosów

Naturativ Szampon `Łagodność, blask, wzmocnienie`

• 15 września 2019 o 7:46
    Przeciętne jak na cenę
    Uwielbiam Naturativ, chyba wszystko do ciała, częściwo do twarzy, a jeśli chodzi o włosy jestem raczej na nie. Szampon nie zawiera SLS i cocamidopropyl betainy, co już stawia go w wąskiej grupie szamponów, które toleruję. Zawiera ALS czyli nieco słabszy detergent pochodzenia naturalnego, ale wcale nie taki znowu delikatny. Na czym mi jeszcze zależy poza łagodnością, to na pewno nieobciążanie włosów i wydłużenie odstępu pomiędzy myciami. Fajnie jeśli nie wysusza włosów i nie robi z nich siana. Po tym szamponie niestety włosy były ulizane i przyklejone do głowy, optycznie jakieś takie cienkie. Nie przedłużał świeżości włosów, nawet lekko skracał. Przy dłuższym używaniu ALS mnie podrażnia. Niestety, nie dla mnie.
  • 10 marca 2019 o 7:39
    Mogło być lepiej
    Uwielbiam Naturativ, swojego czasu miałam obsesję i kupiłam chyba wszystkie produkty tej marki =) Szampony jednak nie zrobiły na mnie takiego wrażenia, jak pozostałe produkty. Są poprawne, ale brak im wow. Naturalnych szamponów używam już bardzo długo, jestem przyzwyczajona do łagodnych substancji myjących. Tu mam ALS czyli mocny, naturalny detergent. Przy regularnym używaniu, niestety mnie podrażnił, ale mocniejsze oczyszczenie stosuję raz w tygodniu, więc to mógłby być szampon tego typu. Jednak niestety, pomimo obietnic o regulowaniu sebum, moje włosy szybko się przetłuszczały. Szampon może nie pogarszał specjalnie szybkości przetłuszczania, ale na pewno nie robił nic w tym kierunku. Były lekko oklapnięte. Ponieważ znam lepsze szampony, ponadto caly czas szukam idealnego, raczej już do niego nie wrócę. Nie jest zły, ale nie dla mnie.
  • 8 października 2018 o 17:56
    Dobry
    Naturalny szampon, ładnie pachnie włosy wyglądały nieznacznie lepiej. Odżywka również dobra. Nie zauważyłam zwiększenia objętości, ale trochę więcej blasku i silniejsze włosy .
    Zalety:
    • zapach, dodaje trochę blasku i wzmocnienia
  • 2 lipca 2018 o 12:50
    Delikatny szampon
    Szampon w sposób delikatny ale skuteczny domywa naszą skórę głowy. Bardzo ładnie pachnie :). Szampon jest gęstszy niż klasyczne szampony i nie pieni się bardzo mocno. Ale nie jest to jakieś utrudnienie podczas mycia głowy :) Skóra głowy jest bardzo przyjemna po tym szamponie :). Szampon nie obciąża włosów :). Uwielbiam go do codziennej pielęgnacji naprzemiennie z jakimś mocniejszym szamponem :)
    Zalety:
    • nie podrażnia skóry głowy
    • nie obciąża włosów
    • włosy ładnie wyglądają po umyciu
    • dokładnie ale delikatnie domyta skóra głowy