Korektory do twarzy

Essence CORRECTOR CAMOUFLAGE+ MATT CONCEALER 30 LIGHT HONEY
Essence Camouflage+ Matt Concealer Korektor do twarzy, 20 Light Ivory 5 ml
essence Camouflage+ Matt Concealer Korektor 10
Essence Camouflage+ Matt

Nasi użytkownicy zostawili 65 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Bulb24
    29 grudnia 2024 o 0:40
    Średni
    Mam mieszane uczucia co do tego korektora. Moim dwóm przyjaciółkom się on sprawdza, ale mnie nie bardzo. Zazwyczaj robię naturalny makijaż i lubię delikatne, nawilżające korektory (moim faworytem jest Eveline camouflage) a ten korektor podchodzi troszkę bardziej w stronę "betonu". Nie ma on WCALE jakiegoś super krycia, niestety. Nie polecam także nakładać go tuż pod oczy, bo podkreśla dosyć mocno zmarszczki. Co prawda używałam go przez długi czas i w miarę dobrze wyglądał, ale warunkiem była bardzo mała ilość i dość długie blendowanie, po chwili odczekania. Zdarzało się czasem, że po wyblendowaniu w miejscu nałożenia była dosłownie dziura, jakby korektor nie chciał tam zostać i dziwnie się zachowywał po kontakcie ze zmoczoną gąbeczką. Posiadam w kolorze 20 light ivory, a używam go latem, nie jestem bladziochem. Trzeba wziąć pod uwagę to, że dosyć mocno ciemnieje. Ja już ponownie nie kupię.
  • 22 grudnia 2024 o 16:28
    Jestem zadowolona
    Produkt posiada zapach dla mnie jest on przyjemy, nie drażniący. Ma gęstą konsystencję więc trzeba szybko pracować z nim. Ładnie można budować krycie. Współgra z innymi kosmetykami. Minusem jest mała pojemność.
  • 17 sierpnia 2024 o 21:40
    Niezawodny
    Essence Camouflage+ Matt Concealer to jeden z najbardziej niezawodnych korektorów, jakie miałam okazję testować. Jego nazwa "Camouflage" nie jest przesadzona – produkt ten naprawdę potrafi ukryć niemal wszystko, od cieni pod oczami po wypryski i zaczerwienienia. Co więcej, robi to w sposób, który nie wygląda ciężko ani sztucznie, co jest ogromnym plusem, zwłaszcza gdy mówimy o produkcie z półki drogeryjnej. Korektor ma gęstą, kremową konsystencję, która jednak nie jest zbyt ciężka i świetnie się rozprowadza. Aplikator w formie gąbeczki pozwala na precyzyjne nałożenie produktu, co jest szczególnie ważne, jeśli chodzi o delikatne okolice pod oczami. Formuła szybko się wchłania, stapiając się z naturalnym kolorem skóry i tworząc półmatowe wykończenie. Co ważne, korektor nie wchodzi w zmarszczki mimiczne ani nie osadza się w porach, co jest częstym problemem przy gęstszych korektorach. Jego trwałość również zasługuje na pochwałę. Essence Camouflage+ Matt Concealer utrzymuje się na skórze przez cały dzień, bez konieczności poprawek. Nie ściera się, nie rozmazuje i nie ciemnieje, co zdarzało mi się w przypadku innych produktów tego typu. Korektor świetnie współpracuje z innymi kosmetykami – dobrze łączy się z podkładem, pudrem i rozświetlaczem, tworząc jednolitą całość. Kolejnym atutem jest krycie – Essence Camouflage+ Matt Concealer poradzi sobie nawet z bardziej widocznymi niedoskonałościami, takimi jak przebarwienia, zaczerwienienia czy wypryski. Zastosowany pod oczami, doskonale ukrywa cienie, nadając spojrzeniu świeżości i blasku. Jeśli chcesz uzyskać bardziej intensywne krycie, możesz nałożyć drugą warstwę produktu – korektor dobrze się buduje i nie tworzy efektu „ciastka”. Podsumowując, Essence Camouflage+ Matt Concealer to doskonały wybór dla osób poszukujących skutecznego, a jednocześnie lekkiego korektora, który poradzi sobie nawet z trudniejszymi do zakrycia problemami skórnymi. Jego długotrwała formuła, wysoka jakość krycia i komfort noszenia sprawiają, że jest to produkt, który z powodzeniem może konkurować z droższymi korektorami na rynku. Jeśli zależy ci na doskonałym wykończeniu makijażu i pewności, że twój korektor wytrzyma cały dzień, Essence Camouflage+ Matt Concealer to idealna opcja.
  • 16 kwietnia 2024 o 19:22
    Niestety nie stał się moim ulubionym korektorem.
    Często używam korektorów do twarzy, ale staram się nie przeciążać twarzy toną makijażu. Od korektora oczekuję dobrego krycia i braku efektu maski na twarzy. Pojemność: 5 g Forma: w płynie Można go kupić w Hebe Cena:około 15 zł Kupiłam najjaśniejszy odcień i nie sprawdzi się on w przypadku chłodniejszych odcieni skóry.
    Zalety:
    • Dobre krycie, dobrze maskuje niedoskonałości
    • Aplikator
    Wady:
    • Jasny odcień jest bardzo ciemny
    • Alkoholowy zapach
    • Zapycha pory
    • Bardzo szybko wysycha, trudno się rozprowadza.
    Agafii
    7 marca 2024 o 0:02
    Cudowny korektor zakryje wszystko i jest mega jasny, ideał
    Jest to Camuflage + Matt od essence. Mam go w odcieniu 10 light rose , który jest mega jasny a wręcz biały, wystarczy nałożyć go bardzo niewiele aby ładnie rozjaśnil i pokrył zasinienia . Jego krycie jest wysokie, w sam raz na większe wyjścia, lub na co dzien. Wykończenie typowo matowe, dlatego nie ma konieczności nakładania jeszcze pudru, ale jednak ja to zawsze robię. Jedyne do czego się mogę przyczepić to to, że podczas dotyku szybko się ściera i pozostawia pusty placek, ale jeśli nie dotyka się twarzy to jest to fajny kosmetyk i to w niskiej cenie.
    Drogeria Natura