Pomadki i szminki

NYX Professional Makeup Suede Matte Lipstick Pomadka matowa w sztyfcie

NYX Professional Makeup Suede Matte Szminka do Ust Lalaland
E-Glamour.pl
NYX Professional Makeup Professional Makeup - SUEDE MATTE LIPSTICK - Matowa pomadka do ust - 28 SOFT SPOKEN NYXSSP
notino.pl

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 października 2024 o 12:13
    Pomadka na której nie można polegać
    Niestety moje doświadczenia z tą pomadką są zupełnie inne niż czytam tu w opiniach. Dawałam jej wiele szans, zawsze nakładając ją jedną, raczej cienką warstwą, pomadka bardzo dobrze kryje więc nie trzeba jej dużo. Na początku wykończenie jest bardziej satynowe niż matowe, a z czasem coraz bardziej zmienia się w mat. Niestety, tak jak widać na zdjęciach, nie należy do najtrwalszych. Tu pokazana różnica niecałej godziny, podczas której nic nie jadłam ani nie piłam. Pomadka po niecałej godzinie zaczyna jakoś dziwnie kruszyć się z ust podczas zwykłego mówienia, zbiera się w grudki, schodzi bardzo nierównomiernie, zostawiając dziury głównie w środkowej części. Z każdą minutą od nałożenia coraz bardziej czuć spierzchnięcie ust i zastyganie pomadki w skorupę. Na co dzień mam raczej dobrze wypielęgnowane i nawilżone usta więc to raczej nie tutaj leży problem. Pomadkę zużywam obecnie wklepując tylko niewielką ilość, bo nie ma mowy o nałożeniu jej do pełnego krycia. Plus za gamę kolorów i opakowanie (kolory serduszek w opakowaniach bardzo wiernie oddają kolor pomadki więc przy kupowaniu stacjonarnie duże ułatwienie).
    Zalety:
    • gama kolorów
  • 4 grudnia 2023 o 17:58
    Godna polecenia
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jako blondynka o jasnej karnacji lubię zaszaleć z matowymi ustami na wyjściach . I o to ona Matte lipstick mousse sprawdza się świetnie . Kolor jest idealnie matowy świetnie wygląda . Nie kruszy się , nie zostawia dziwnych posklejanych ust. Polecam. Czystym sumieniem na wyjścia wieczorowe gdyż kolor jest naprawdę świetny
  • 12 kwietnia 2022 o 21:05
    Jakościowo wcale nie jest tak dobrze..
    Pomadkę posiadam w kolorze Ex's Tears - jest to niebieska, a raczej granatowa szminka wpadająca wręcz w atramentowe barwy. Długo chciałam wypróbować takiego koloru i gdy trafiła mi się ta szminka na promocji to długo się nie zastanawiałam. Chcę pochwalić również ładny, estetycznie i porządnie wykonany sztyft szminki. Podoba mi się element z serduszkiem, sama pomadka wywija się bez problemu i płynnie, nie zacina się. Kolor wcale nie jest tak żywy jak na zdjęciu katalogowym. W rzeczywistości jest bardziej ponury i zdecydowanie zimny. Nie lubię konsystencji tej szminki, jest dosyć tępa i nieprzyjemnie się nią maluje usta. W porównaniu do innych pomadek przy tej czuję, że daleko jej do przyjemnej, odpowiednio wyważonej i masełkowatej formuły. Ciężko jest nią wyrysować kontur, już nawet pominę to, że sztyft jest za duży i za gruby i nie będę się nad tym rozwodzić. Trochę trzeba się napracować szminką aby ładnie pomalować usta bo nie chce ona kryć wewnętrznej strony warg i okropnie się odznacza. Szybko również się zjada. Wystarczy jakieś czterdzieści minut żeby wymagała poprawki. Nakładanie kilku warstw koloru też nie jest zbyt świetnym pomysłem, bo pomadka ma tendencję do grudkowania się i nie wygląda to estetycznie ani nie zostawia przyjemnego odczucia na ustach. Efekt który daje nie jest "chamskim matem", nie zauważyłam żeby wysuszała moje wargi. I jeszcze jedna wada, jak dla mnie ogromna o której muszę wspomnieć - pomadka farbuje usta na cukierkowy, różowy kolor. Wygląda to okropnie i nie ma szans, żeby zmyć go przy demakijażu. Trzeba po prostu to odczekać i zapomnieć, a po czasie różowy pigment sam zniknie z ust. Nigdy wcześniej nie przytrafiło mi się nic takiego, a używałam mnóstwo pomadek w praktycznie każdym kolorze. Moim zdaniem szminka trochę gorzej niż przeciętna. Daję dwie gwiazdki za opakowanie oraz oryginalny kolor. Planowałam kupić więcej kolorów, ale już za nią podziękuję.
  • 17 stycznia 2022 o 9:37
    Pomadkę od Nyx cechuje interesująca, niestandardowa formuła, duża dostępność najróżniejszych kolorów i przyjemna trwałość na ustach. Myślę, że jest godna uwagi.
    Pomadki w wersji klasycznej, czyli w postaci sztyftu raczej nie występują u mnie za często. Zdecydowanie bardziej lubuję się w wersjach zastygających, płynnych, z aplikatorem. Mimo to czasami fajnie jest zrobić sentymentalną podróż do klasyki i przypomnieć sobie tego typu formułę. Marka Nyx jest jednym z tych producentów, których produktów zdecydowanie w moich zbiorach brakuje i chciałabym je testować w większej ilości, bo szczerze mówiąc bardzo mnie ciekawią. Nie dość, że charakteryzują się ciekawą i moim zdaniem ładną szatą graficzną, to jeszcze mają w swojej ofercie sporo innowacyjnych, ciekawych propozycji. Matowa pomadka w sztyfcie o nazwie Suede Matte Lipstick trafiła w moje łapki z całkowitego przypadku. Zakupiłam ją kompletnie tego nie planując, ale kiedy tylko ujrzałam jej cudowne, ciekawe kolory i przyjemną formułę wiedziałam, że muszę ją mieć. Ostatecznie wybrałam odcień o nazwie Brunch Me. Jest to idealny kolor zgaszonego, lekko nudziakowego różu, który mimo jaśniejszych tonów jest naprawdę uniwersalny, co widać na zdjęciach dostępnych na stronie internetowej marki Nyx, gdzie pokazane są modelki o najróżniejszych karnacjach właśnie z tym kolorkiem na ustach. W mojej ocenie jest to taki nudziak idealny, lekko przełamany różem, bardzo ciekawy, a zarazem bezpieczny, czy to na co dzień, czy na większe okazje. Kosmetyk zamknięty został w opakowaniu typowym dla klasycznych sztyftów. Jest ono w odcieniu czarnego matu i ma raczej kanciaste wykończenie, przypomina nieco zaplanowaną dokładnie bryłę. W centralnej części umieszczono oczywiście logo producenta wraz z nazwą produktu i jego podstawowymi właściwościami, ale także z uroczym serduszkiem w kolorze odpowiadającym odcieniowi samej pomadki. Sztyft został ostro ścięty tak, aby umożliwić nam łatwą aplikację kosmetyku, Muszę przyznać, że szminka ta ma bardzo przyjemną formułę. Trochę kojarzy mi się z klasycznymi formułami, ale przy okazji przywołuje na myśl konsystencję musu bądź balsamu, jest bardzo lekki, ale przy okazji nieco piaskowy. Na ustach wypada bardzo matowo, nie widzę tutaj tej obiecanej satyny, tylko bardzo poważny mat, który jednak przy zadbanych wargach nie prezentuje się sucho, śmiało można z jego pomocą wykonać estetyczny makijaż ust. Przy zbyt częstym stosowaniu, które nie będzie połączone z odpowiednią pielęgnacją, taką jak korzystanie z pomadek ochronnych i peelingów, kosmetyk może nas wysuszyć i spowodować suche skórki. Jeżeli chodzi o trwałość, to nie jest to najdłużej wytrzymująca pomadka z jaką miałam okazję pracować, ale szczerze mówiąc wcale nie jest najgorzej. Kosmetyk wytrzymuje na naszych wargach nawet do kilku godzin, oczywiście przegrywa walką z tłustymi posiłkami, ale taki nieruszany prezentuje się naprawdę ślicznie. Moim daniem pomadka ta jak najbardziej spełnia się w swojej roli. Jest ciekawą propozycją raczej wartą swojej niemałej jak na drogeryjne standardy ceny regularnej. Ma ciekawą formułę, jest wydajna i dostępna w wielu interesujących kolorach. Myślę, że warto się nią zainteresować.
    • Duża wybór kolorów
    • Konsystencja
    • Matowe wykończenie
    • Potrafi wysuszyć usta
  • 9 stycznia 2021 o 6:34
    Nie trzyma się na ustach tak dobrze, jak większość mi znanych pomadek matowych.
    Lubię pomadki, które dają matowe, ale nie 'suche' wykończenie. Moimi ulubionymi są te od Bell. Czasami niedrogie kosmetyki bardzo dobrze mi się sprawdzają. Kiedy wybierałam się po kolejną pomadkę w kolorze Nude, spotkała mnie niemiła niespodzianka. Firma została wycofana z drogerii. Zajęłam się szukaniem czegoś innego. Nie było to łatwe zadanie, bo albo nie było pomadek matowych, albo nie było interesującego mnie koloru, albo cena była wygórowana. Najbliższa moim oczekiwaniom okazała się pomadka od NYX. Na dłoni prezentowała się całkiem nieźle. Konsystencja wydawała się idealna. Pomadka nie rozmazywała się. Kolor prezentował się ładnie. Do tego wszystkiego zauroczył mnie wygląd opakowania. To wypukłe serduszko jest urocze. Wydałam więc 39 zł i stałam się posiadaczką pomadki od NYX. Następnego dnia, kiedy robiłam rano makijaż użyłam pomadki i rozczarowałam się. Mat jest ciężki i suchy. Mimo to pomadka rozmazuje się w mgnieniu oka. Nie trzyma się tak dobrze, jak większość mi znanych pomadek matowych. Za taką cenę oczekuję większej trwałości. Mam wrażenie, że płaci się tu za to niespotykane opakowanie niż za jakość kosmetyku. Od NYX mam także kredkę do oczu (na szczęście niedrogą), która także mnie nie zachwyciła. Zastanawiałam się nad podkładem, ale teraz już wiem, że nie będę ryzykować, bo to już większy wydatek.
    Zalety:
    • urocze opakowanie
    • delikatny zapach
    • suchy mat
    • bardzo rozmazuje się