Toniki i hydrolaty

Sephora
Pixi - Retinol Tonic - Tonik Do Twarzy Z Retinolem - 100 Ml - Dla Kobiet

• 16 września 2024 o 9:52
    Pixi tonik z retinolem
    Retinol tonik do twarzy pozwala zachować młodość, wygładza i poprawia kolory skóry. Dzięki kalendarzowi adwentowemu z Sephory miałam możliwość testowania małej pojemności 40 ml produktu. Bardzo lubię takie rozwiązania bo jeśli produkt przypadnie mi do gustu to kupuje większe opakowanie. Produkt ma przyjemny zapach. Świetnie oczyszcza skórę, a dodatkowo zawiera retinol, który złuszcza, wygładza, nawilża i regeneruje skórę. W składzie zawarty jest także panthenol oraz kwas hialuronowy, który koi i zabezpiecza przed podrażnieniami. Ja jestem bardzo zadowolona z tego produktu bo świetne działa na każdy rodzaj cery.
    Zalety:
    • działanie
    Inne
  • 21 lipca 2023 o 14:22
    Chyba nie warto
    Zawsze ciekawiły mnie kosmetyki tej firmy. Będąc w USA miałam okazję kupić sobie ten tonik w korzystniejszej cenie niż w Polsce. Płyn znajduje się w liliowej butelce z zieloną nakrętką i etykietą w stylistyce zachowanej dla marki. Zapach- odświeżający, ale na pewno nie idzie to w kierunku jaśminu. Retinol w składzie wyrównuje koloryt- to fakt, bo takie działanie właśnie zauważyłam, natomiast co do pobudzenia produkcji kolagenu- niestety u mnie to nie wystąpiło albo przynajmniej nie w zauważalnym stopniu. Nie spłyca zmarszczek, za to ładnie zmiękcza skórę przygotowując ją na nałożenie serum oraz kolejnych etapów pielęgnacji. Ogólnie fajny kosmetyk, ale na pewno nie za taką cenę. Uważam, że o ile produkt jest bardzo wydajny (ja mam 100ml i posiadam go już dobre kilka miesięcy) to jednak są lepsze toniki za niższą cenę, które dają podobny efekt. Raczej do niego nie wrócę.
  • 2 lipca 2022 o 14:51
    Kasa wyrzucona w błoto
    Tonik kupiłam ze względu na szał w internecie, który pojawił się wkoło tego produktu. Byłam do niego bardzo pozytywnie nastawiona. Do tego biorąc pod uwagę niebotyczną cenę 55 zł za 100 ml, uważam że efekty powinny być widoczne bez problemu. Tonik zamknięty jest w małej plastikowej butelce. Pachnie dosyć wyraziście i lawendowo. Nie ma jakiegoś specjalnego aplikatora, służy do tego żeby nalać produkt. Osobiście wolę spray, ale z tym też da się pracować, zmniejsza to jedynie jego wydajność. Używałam go tak jak zawsze po umyciu buzi w celu tonizacji. Jakie zauważyłam efekty? A no właśnie żadne. Jak każdy tonik przywrócił naturalne pH skóry, ale nic poza tym. Moja cera w żaden sposób nie zyskała od kiedy go stosuje. Ani nie jest jakaś promień na po jego zastosowaniu, ani nie zmniejszyły mi się problemy skórne. Nie wiem co jest nie tak. A nie dość że taka beznadzieja to produkt niby tylko na noc, bo cudowne składniki aktywne... Podsumowując totalnie nie jest wart swojej ceny, w zasadzie jak dla mnie to lepszy produkt kupie w Biedronce za 10 zł.
  • 24 czerwca 2022 o 19:31
    Retinolowy tonik Pixi.....
    Po ten tonik sięgnęłam głównie z ciekawości, szukając produktów które pomogły by mi zniwelować głównie przebarwienia na twarzy z którymi zmagam się od dłuższego czasu. Wcześniej używałam toniku Glow Tonic z kwasem glikolowym który bardzo lubię i często do niego wracam ale który lubił podrażniać moją skórę. Według producenta tonik przeznaczony jest przede wszystkim dla cer z problemami trądzikowymi, z przebarwieniami i dla cer dojrzałych. Zawiera unikalny retinol o przedłużonym czasie działania, który pomaga odmłodzić skórę i odzyskać jej naturalny blask. Znajdziemy także przeciwutleniacze i substancje roślinne, które skutecznie koją skórę, pozostawiając ją gładszą i bardziej miękką. W jego składzie znajdziemy między innymi ekstrakt z kwiatów jaśminu, który łagodzi, naprawia i chroni skórę oraz peptydy, które pomagające zwiększyć produkcję kolagenu. Tonik zamknięty jest w plastikowej, minimalistycznej butelce, która jest lekko przyciemniana na fioletowy kolor dzięki czemu widzimy ubytek i dozowanie kosmetyku. Na butelce znajduje się etykieta w oliwkowym kolorze na której znajdziemy informacje na temat produktu w języku angielskim. Informacje w języku polskim znajdziemy na dodatkowej , małej etykiecie która przyklejona jest na odwrocie butelki. Zakrętka jest także w oliwkowym kolorze i stanowi dobre zabezpieczenie, nie ma obaw że coś się wyleje. Producent nie zaopatrzył produktu w pompkę a jedynie w dozownik który posiada małej wielkości otwór. Tonik mamy w dwóch pojemnościach 100 ml i 250 ml i jest on niezwykle wydajnym produktem nawet przy tej mniejszej pojemności. Tonik ma tradycyjną, wodnistą konsystencję w przezroczystym kolorze. Zapach jest ładny i zdecydowanie uprzyjemnia stosowanie produktu, wyczuwalne są w nim głównie nuty kwiatowo owocowe z delikatną ziołową domieszką. Retinolowy tonik stosowałam w okresie jesienno – zimowym, zazwyczaj przy wieczornej pielęgnacji, aplikowałam go na wacik, następnie przecierałam nim twarz i szyje. Po aplikacji na skórę produkt szybko się wchłania, niestety pozostawia delikatny film na twarzy. Dzięki niemu moja mieszana cera była delikatnie nawilżona, miękką, gładka i miła w dotyku przez co też idealnie przygotowana do dalszych kroków pielęgnacyjnych. W czasie stosowania toniku moja cera poprawiła się, przede wszystkim zmniejszyła się częstotliwość wyprysków, cera stała się bardziej rozświetlona i pełna blasku. Niestety nie zauważyłam rozjaśnienia przebarwień, być może nastąpi to z czasem przy dłuższym stosowaniu. Produkt nie wywołał na mojej skórze żadnych efektów ubocznych, nie podrażnił jej, nie uczulił ani nie wysuszył. W okresie jesiennym chętnie powrócę do jego ponownego stosowania.
    • działanie
    Wady:
  • 23 marca 2021 o 7:00
    Nie jest to mój ulubieniec
    Tonik kupiłam że względu na zawartość retinolu w składzie. Sam tonik jest lekki, ma bardzo delikatny zapach, buzia po nim wygląda na ładna ale nie zauwazylam spektakularnego działania. Moja buzia jest problematyczna i nadal taka jest. Tonik niestety nie pomogl mi w ogóle a liczyłam na niego. Uważam że tonik w ogóle mało co daje
    • Konsystencja
    • Lekkie odżywienie skóry
    Wady:
    • Buzia nadal jest problematyczna