Początkowo produkt stosowałam do twarzy, pomijając usta, ale kto wie z jakimi problemami boryka się cera tłusta ten może się domyślić, że ten peeling nie był zbytnio dla mnie odpowiedni - albo stosowałam go, gdy miałam małe zmianki i pogarszałam swój stan, albo nie stosowałam go wcale, bo skóra na to nie pozwalała i tak w kółko, więc odstawiłam go chociaż, że go lubiłam i uznałam, że okres zimowa to odpowiednia pora na stosowanie peelingów do ust, no i teraz tak go stosuję.
W przypadku peelingu do twarzy byłam tak średnio zadowolona, produkt wygładzał, zmiękczał, usuwał ewentualnie pojawiające się skórki po wypryskach, no ale był ten mocniejszy, ale taki przyjemny.
W przypadku produkt do ust mamy praktycznie dokładnie te same efekty: wygładzenie, usunięcie suchych skórek w 50% no i zmiękczenie delikatne. Tylko tutaj to mogę go używać cały czas.
Jak się z peelingiem w ogóle pracuję? Peeling na początku ma żelowatą konsystencję, ale pod wpływem wody i masażu zamienia się w taką przyjemną piankę, dzięki czemu sunię się po twarzy i ustach wykonując masaż. W zapachu jest trochę sztucznie arbuzowy, w smaku również, ale to ten peeling smaczny, bo jadalny. Ma w sobie widoczne grudki w czarnym kolorze, ale oprócz tego ma drobinki cukru, które też peelingują, więc to, że tak mało czarnych grudek widać to nie oznacza, że to słaby peeling.
Opakowanie praktyczne, wykończy się je do końca. Dodatkowo produktu jest tyle, że spokojnie starczy kilkanaście razy do twarzy, a jeszcze więcej do ust - wydajność zadowalająca.
Czy jestem zadowolona i komu bym poleciła? Zadowolona jestem, ale trochę rozgoryczona, że rzadko go mogę na twarzy używać, a szkoda, bo robi robotę. Sam produkt poleciłabym raczej dla osób z cerą normalną bądź suchą, bo tam to wszystko zrobi robotę, skóra sucha - usunie suche skórki, skóra normalna - delikatnie rozpromieni i też usunie to co jest niepotrzebne. Dodatkowo poleciłabym dla osób, które nadmiernie używają peelingów do ust, bo takie opakowanie starczy na długo, a też jest świetną alternatywą.
EDIT: Po czasie, jeszcze na długo zanim stracił ważność się rozwarstwił - osobno taka konsystencja olejo podobna, a osobno reszta produktu.
Zalety:
- uniwersalny produkt do ust i do twarzy
- efekty na twarzy: wygładzenie, zmiękczenie
- efekty na ustach: wygładzenie, usunięcie suchych skórek, delikatne zmiękczenie
- ciekawa zmiana konsystencji pod wpływem wody, która poprawia jakość masażu
- dużo peelingujących grudek
- praktyczne opakowanie
- bardzo wydajny produkt
Wady:
- sztuczny zapach
- sztuczny smak
- wada subiektywna: zbyt mocny jak dla cery tłustej
- z czasem się rozwarstwił
Otrzymałam do testów od marki/producenta