Peelingi do twarzy

Nacomi Cleansing Face Scrub Watermelon Oczyszczający peeling do twarzy i ust o zapachu arbuza

Nacomi Oczyszczający Peeling do Twarzy i Ust Watermelon
Bodyland.pl
Nacomi Oczyszczający peeling do twarzy i ust o zapachu arbuza
Nacomi Oczyszczający peeling do twarzy i ust o zapachu arbuza
Nacomi Face Scrub

millane
    22 kwietnia 2023 o 12:52
    Za mocny do twarzy
    Scrub o ładnym zapachu arbuza, może się trochę wydawać sztuczny, ale ogólnie nie jest źle. Opakowanie średnio wygodne, wieczko oddziela się od zakrętki. Szata graficzna i wygląd wizualny na plus. Peeling jest bardzo mocny, jak typowe cukrowe peeling do ciała. Moim zdaniem jest zbyt mocny do twarzy, mimo, że lubię mocne zdzieraki. Pozostawia tłusty filtr na skórze. U mnie się nie sprawdził, zużyłam go do ciała.
    Cjwnss
    13 marca 2023 o 16:58
    Dziwny filtr, pleśniejace opakowanie
    EDIT: szczerze odradzam, załączone zdjęcia nie wymagają komentarza. Peeling kupiłam ponownie w celu wykorzystania go do ust, łokci oraz pięt. Po może miesiącu opakowanie nabrało dziwnego nalotu. Kontaktowałam się z producentem ale zostałam odesłana do sklepu, w którym kupiłam produkt. Opakowanie wygląda bardzo ładne. Mokrymi rekami jest je bardzo ciezko otworzyc, a ja zawsze wykonuje peeling pod prysznicem. Konsystencja produktu jest typowa- żelową po kontakcie z wodą zmienia się w lekka piankę...i tutaj uwaga, trzeba być ostrożnym aby woda nie dostała się do produktu. Sam efekt jest dobry, czuć że naskórek został złuszczony, jednak peeling zostawia tłusty filtr. Nie tego oczekuje od tego typu produktow- skóra po ich użyciu powinna być wyraźnie oczyszczona, bez dodatkowych warstw. Za to ten tłusty filtr idealnie sprawdza się do ust- gdzie faktycznie dodatkowe natłuszczenie po peelingu jest mile widziane. Na szczęście kończę pierwsze opakowanie, mniej więcej od połowy używałam go jedynie do ust.
    Zalety:
    • Działanie produktu na okolice ust
    • Sklad
    Wady:
    • Opakowanie zbiera dziwny szary nalot, produkt nie nadaje się do użytku
    • Zmiana konsystencji- trzeba bardzo uważać aby do produktu nie dostała się woda. Wtedy traci swoją żelową konsystencje.
    • Opakowanie często trudno otworzyć
  • 21 stycznia 2023 o 21:20
    Bardzo dobry zdzierak a do tego posiada piękny zapach
    Peeling otrzymałam w prezencie od koleżanki, coś jej nie podpasowało, a ja z miłą chęcią przygarniam takie prezenty. Ale do rzeczy... Pudełko dość malutkie, ale już niewielka jego ilość wystarcza do jego użycia do twarzy. Na początku wizualnie spodobała mi się forma malutkiego pudełeczka, póki go nie otworzyłam... Moim zdaniem przydała by się tu jednak forma tuby, po sięgnięciu po porcję wprost do pudełka mokrą ręką żel jakby topi się, zmienia się (nawet nie wiem jak to określić) w białe jakby mleczko i tam pozostaje. Niezbyt jest to ciekawa forma na taki rodzaj kosmetyku. Zapach ciekawy, przyjemny, nie wyczuwam tu sztuczności, ale arbuz jest tutaj kremowy, to nie jest zapach czystego soku z arbuza. Natomiast po użyciu jakiś czas utrzymuje się na dłoniach. Forma jakby żelu, o którym już wyżej wspomniałam, w kontakcie z wodą na moje oko zmienia się w białe mleczko, drobinki są bardzo mocne, niczym duże kryształki cukru, podczas mycia za bardzo się nie rozpuszczają, poza tym nie trę skóry przez kilka minut tylko ze względu na intensywność kryształków trwa to krótko. podczas masażu twarzy kryształki bardzo dobrze trzymają się skóry, nie zauważyłam by spadały. Całość bardzo dobrze zmywa się z twarzy, wyczuwam tu lekko jakby oleistą, śliską formę, ale nic nie pozostaje po zmyciu. Buźka po użyciu jest gładka, odświeżona, nie jest ściągnięta. Mimo iż staram się mocno nie trzeć skóry podczas mycia, to mimo wszystko podrażnienie w formie zaczerwienienia skóry utrzymuje się do około godziny. Mi to akurat nie przeszkadza i nie uznaje to jako wady, bo na tym nie kończę swojej pielęgnacji, poza tym wszelakie peelingi stosuję zawsze tylko na noc. Każdy mocny peeling, tak jak ten, lubię używać też do dłoni, pocierając je mocno od zewnętrznej i wewnętrznej strony, na to idzie olejek, krem i tak kończę dzień. Myślę, że nie nada się dla każdej cery, poza tym mocne działanie także trzeba lubić, ja mocne peelingi uwielbiam bo nie robią mojej skórze krzywdy. Pomimo niezbyt ciekawego opakowania peeling jest świetny i chętnie zakupię go tym razem osobiście. ZALETY: piękny kremowy zapach arbuza wydajne opakowanie, do zastosowania potrzebna niewielka ilość kryształki mocno trzymają się skóry podczas mycia, nie spadają dobrze oczyszcza, wygładza cena jest dość wysoka ale adekwatna do jakości WADY: niezbyt ciekawa forma opakowania, znacznie lepsza byłaby tu forma tubki
  • 6 listopada 2022 o 17:42
    Cudowny zapach
    Bardzo fajny peeling cukrowy z drobnymi zmielonymi pestkami arbuza. Peeling fajnie rozpuszcza się pod wpływem wody i lekko pieni. Ma dość sporo drobinek, ale nie jest agresywny. Skóra po nim nie była podrażniona, ani przesuszona. Ma przepiękny arbuzowy zapach. Jedyny jego minus to to, że trzeba uważać, żeby nie nalać do opakowania wody, bo inaczej zacznie się rozpuszczać.
    • poziom intensywności
  • 5 listopada 2022 o 11:19
    Nic specjalnego
    Kupiłam ten produkt zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami i niestety się rozczarowałam. Produkt nie sprawdził się u mnie zupełnie. Po użyciu peelingu skóra pozostaje nieprzyjemnie natłuszczona. Jest może faktycznie gładka (jak po użyciu większości peelingów mechanicznych) ale to jedyny plus jaki zauważyłam Zbyt grube ziarenka jak na peeling do ust. Zapach jest zbyt intensywny i mdlący.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • grubość ziarenek