Serum do twarzy

Drunk Elephant C-Firma Day Serum Serum z witaminą C 15%

• 15 lipca 2021 o 10:04
    Moje przebarwienia zmiejszyły sie o 2 tony przy regularnym stosowaniu
    Lato w pełni! wiec trzeba zadbać o pielęgnację skóry w tym zakresie — a obecnie używam i uwielbiam produkty od Drunk Elephant. To marka która nie testuje swoich kosmetyków na zwierzętach pochodzi z Teksasu i naprawdę podoba mi się ich sensowne, zrównoważone podejście do pielęgnacji skóry. Ich nazwa, „Pijany słoń”, pochodzi od składnika, którego używają w kilku swoich produktach w tym C-Firma Day Serum, zwanego olejkiem marula. Legenda głosi, że kiedy słonie zjadają opadłe owoce z drzewa marula… owoc fermentuje w ich brzuszkach i powoduje ich "drunk"! To właśnie C-Firma Day Serum sprawiło że pochuchałam tą markę, zawiera ono 15% kwasu l-absorbowego, kwasu ferulowego i witaminy E. Słyszałem, że jest porównywalny do Skinceuticals CE Ferulic, którego używałam przez lata, aby złagodzić moje problemy z pigmentacją, ale przestałem go używać, gdy zaszłam w ciążę. Butelka serum jest zaprojektowana tak, że można dokupić wkład, po wykorzystaniu serum, nieprzezroczysta butelka chroni naszą witaminę C zawartą w serum przed światłem które ją niweluje. Muszę przyznać że serum naprawdę działa, zauważyłam po 2 tygodniach wyblakniecie moich plamek, jak i piegów, koloryt skóry stał się bardziej równy, a zarazem skóra jest bardzo nawilżona i wygładzona. Jednym moim mankamentem jest używanie go przy bardzo wysokich temperaturach w mieście, czuje że moja skóra zaczyna się lekko lepić w ciągu dnia. Ale to może że mamy do 35 C obecnie a w centrum metropolii cały kusz się przylepia do naszego ciała.
    TaLoyd
    6 grudnia 2020 o 10:33
    Raczej na nie
    Bardzo mi przykro że nam nie wyszło , bo "napalilam się " na to serum jak szczerbaty na suchary. Rozczarowanie było srogie. Krzywdy ten kosmetyk mi nie zrobił, to muszę zaznaczyć na wstępie. Po prostu za bardzo nic nie zrobił. Trochę oblepił , trochę przesuszyl (wiem że cerę po serum jak to trzeba nawilżać bardziej) . Nie uzyskałam żadnego efektu. Nie wiem dlaczego, nie rozumiem bo miałam serum z witaminą c od resibo które nawet nie posiada odpowiedniej buteleczki... I było spoko. No przynajmniej nie lepiło się nieprzyjemnie , a jego cena jest znacznie niższa. Maski od Drunk elephant sprawdzają się świetnie.... To serum u mnie niestety wcale.... Dawno się tak nie zawiodłam.
  • 15 maja 2020 o 0:25
    Niekoniecznie...
    Serum nie wchłania się całkowicie (mam suchą cerę]. Zapach jest dosyć specyficzny, na początku był w miarę neutralny ale już po 2 miesiącach używania zaczął być nieprzyjemny. Wcześniej używałam liq cc i nie zauważyłam jakiejś ogromnej przemiany przy używaniu drunk elephant(zwłaszcza za tę cenę). Na pewno super rozświetlał ale trzeba było coś na niego nałożyć, bo się lepił. Ma dużą zawartość witaminy c, może na dłuższą metę jest lepszy od innych kosmetyków. Poza tym opakowanie jest problematyczne, jest pompka, która nie jest w stanie wycisnąć 100% produktu.
    Zalety:
    • Rozświetlenie
    Wady:
    • Lepkość, zapach