Maseczki klasyczne

Bielenda Botanic Formula, Nawilżająca maseczka do twarzy `Olej z konopi + szafran`

BIELENDA BOTANIC FORMULA Olej z konopi + szafran Maseczka nawilżająca 50ml

Baddy
    7 kwietnia 2022 o 11:00
    Coś pomiędzy
    Skuszona promocją, kupiłam od razu dwie maseczki z tej serii - tę recenzowaną, w parze z odżywczą maseczką "Olej z granatu + amarantus". Na pierwszy ogień poszła maseczka "Olej z konopi + szafran" - byłam pozytywnie nastawiona, gdyż moja cera bardzo lubi się z pierwszym z wymienionych składników. Opakowanie - z jednej strony estetyczne (słoik z ciemnego szkła ze złotą zakrętką), z drugiej - niehigieniczne (słoik!). Zapach produktu jakby roślinny, ziołowy - delikatny, ale nie nieprzyjemny czy sztuczny. Konsystencja natomiast jest nieco dziwna - gęsta, klejowo-glutowo-budyniowa. Nakłada się ją łatwo, za to ze zmywaniem już gorzej. trzeba też dodać, że po kilkunastu minutach lekko zasycha na twarzy. Dodam też, że mimo iż producent deklaruje wydajność na poziomie 12 użyć, to mnie maska wystarczyła na dłużej. Według mnie nie wchłania się całkowicie, z powodu konsystencji i zasychania nie ma też możliwości pozostawienia jej na twarzy np. na noc (a szkoda, bo lubię produkty, które dają taką możliwość) - zmycie jest konieczne (tu trzeba uzbroić się w cierpliwość, przyda się też bawełniana ściereczka do mycia twarzy). Co do efektów, to są one widoczne od razu po użyciu - jest to przede wszystkim efekt wygładzenia i lekkiego napięcia skóry. Nie zauważyłam dużego nawilżenia, które deklaruje producent. Efekt nie utrzymuje się jednak długo - maksymalnie do następnego dnia, przy sprzyjającym układzie gwiazd. Co istotne, maska jednak nie wysusza, nie ściąga, nie uczula, nie zapycha. Podsumowując - maska działa, ale nie tak, jak opisuje producent. Mam mieszane uczucia, bo efekt jest podobnego rodzaju jak przy maskach bankietowych, ale jednak mniej intensywny. Tak więc ten produkt to "coś pomiędzy". Ja raczej więcej nie kupię, bo potrzebując nawilżenia wybrałabym produkt typowo nawilżający, a oczekując efektu natychmiastowej ale krótkotrwałej poprawy wyglądu cery, kupiłabym maskę typowo bankietową.
    Zalety:
    • wygląd opakowania
    • miły, naturalny zapach
    • działanie wygładzające
    • łatwe nakładanie
    Wady:
    • zbyt małe działanie nawilżające
    • trudno się zmywa
    • opakowanie mimo że ładne, to jednak mało higieniczne
    • dziwna konsystencja, za którą osobiście nie przepadałam
    • po dłuższym czasie zasycha na twarzy w mało przyjemny sposób
  • 3 grudnia 2021 o 22:12
    Może być
    Maseczka jest zamknięta w brązowym, szklanym słoiku z zakrętką. Ma żelową konsystencję o mlecznym kolorze. Posiada delikatny, ale przyjemny zapach. Mamy tu sporo składników pochodzenia naturalnego przede wszystkim olej z konopii siewnej, które ma szerokie działanie (wygładza, nawilża, regeneruje czy odżywia) oraz szafran, który rozjaśnia i nawilża. Maseczkę łatwo się nakłada i równie dobrze się ją zmywa. Po nałożeniu czuć delikatne chłodzenie. Co do działania to bardzo ładnie wygładza skórę przy okazji ją nawilżając chociaż to nawilżenie nie jest solidne. Skóra jest przyjemnie gładka, miękka i wygląda na bardziej promienną i zdrowszą. Co prawda efekt nie utrzymuje się nie wiadomo ile, ale przed wielkim wyjściem ten kosmetyk ma szansę bycia. Może być.
  • 14 listopada 2020 o 8:50
    Efekty mi odpowiadają
    Zacznę od tego, że w tej maseczce zaskoczyła mnie konsystencja... nieco glutowata, żelowa. Bardzo łatwo rozprowadza się na skórze, niemniej trudniej ją zmyć. W moim przypadku zajmuje to zdecydowanie więcej czasu niż przy innych maseczkach. Zapach ma delikatny, nawet przyjemny, który jednak nie wpływa na poziom zadowolenia. Co do działania to u mnie widać efekty. Dobrze napina skórę, nawilża ją (ale bez przesady) i wygładza. Mam wrażenie, że jest taka bardziej "zbita", ściągnięta w całość bez uczucia dyskomfortu. Mimo wszystko skłonię się ku opiniom innych Wizażanek, że jest to produkt bardziej wygładzający niż nawilżający.
  • 6 września 2020 o 23:34
    Boska
    Rewelacyjnie nawilża i przepięknie pachnie. Skóra jest dobrze nawodniona i odżywiona. Konsystencja kremowa, choć bardziej porównałabym ją do gęstego masła. Uczta dla skóry.
  • 17 sierpnia 2020 o 13:56
    Spoczko
    Naprawdę działa. Czuć nawilżenie i wygładzenie. Uważam, że to super opcja przed większym wyjściem, bo skóra wygląda po tej masce prześlicznie. Myślę, że jest to super produkt dla cery mieszanej/ tłustej ( która nie potrzebuję ogromnej ilości nawilżenia), ale posiadaczki cery suchej mogą nie być zadowolone. Ogólnie uważam, że za tą cenę warty jest wypróbowania mimo wszystko.
    Zalety:
    • Działanie
    • Ilość
    Wady:
    • Długość ważności od otwarcia