Pasty do zębów

Himalaya Botanique Organique Neem & Pomegranate Toothpaste Organiczna pasta do zębów z Neem i granatem

• 8 lutego 2025 o 15:54
    Ta mnie nie urzekła
    Neem & Pomegrate Himalaya Botanique, to jedna z nowych past tej marki. Ogólnie lubię pasty Himalaya, więc po tę sięgnęła z ciekawością i chęcią. Jednak ta nie przypadła mi do gustu, zdecydowanie bardziej wolę pasty które są od lat na rynku i od lat ich używam. W pastach tej marki wyjątkowy jest ich smak, zawsze jest zaskakujący, jednak w tej wersji smak jest trochę dziwny. Nie jest ani wyjątkowy, ani typowo miętowy. Nie wpisała się w mój gust. Pasta ma biały kolor i jest dość ciągnąca się, jak nakłada się ją na szczoteczkę, to na końcu właśnie zostaje taka długa „smuga”. Pasta działa odświeżające oddech, całkiem dobrze myję zęby. Jednak przy kolejnych zakupach zdecyduję się na inne, sprawdzone wersje.
    Ariessa
    4 kwietnia 2021 o 1:08
    Chyba za dużo oczekiwałam
    To moja pierwsza bardziej naturalna pasta do zębów i przyznaję się, że kupiłam ją ze względu na wyciąg z granatu. Miałam nadzieję, że pachnie lub smakuje tym składnikiem, ale nic z tych rzeczy. Odczucie, że mamy do czynienia z naturalnym produktem potęguje "surowy" kartonik o ładnej szacie graficznej. Produkt Himalaya ma białokremowy kolor i konsystencję odrobinę rzadszą od zwykłych past. Zapach mnie rozczarował, jest moim zdaniem po prostu miętowy (mentol w składzie), spodziewałam się czegoś bardziej nietypowego. Smak trudny do określenia, nie jest nieprzyjemny, ale minus za to, że na jakiś czas zostawia w ustach posmak, który mi nie odpowiada. Oczywiście pasta spełnia zadanie myjące, nienajgorzej się pieni, ale nie czuję po niej takiego odświeżenia, do jakiego jestem przyzwyczajona. Spróbowałam, trochę się rozczarowałam, nie kupię ponownie.
    Kleo99
    14 września 2019 o 23:56
    Może być
    Kupiłam ją w Hebe ze względu na promocyjną cenę i fakt że została ostatnia sztuka na półce. Pasta sprzedawała się jak świeże bułeczki bo dopiero za 3 podejściem udało mi się ją zakupić bo wszędzie jej nie było. Ma fajne opakowanie, kartonik z której wykonane jest opakowanie nadaje tej paście efektowności. Pasta ma duże opakowanie co ją dość wyróżnia na tle innych past i jest bardzo wydajna. Poszukiwałam pasty, która będzie zbawienna przy wrażliwych dziąsłach i pomoże przy ich wzmożonym krwawieniu. Akurat natrafiłam na ten produkt. Smak pasty jest specyficzny ani miętowy ani owocowy, ciężki do określenia lecz nie jest nieprzyjemny taki mdly. Konsystencja bardzo rzadka. Kolor jest taki szaro beżowy. Nie pieni się mocno ale dobrze domywa zęby. Faktycznie dziąsła nie krwawią za mocno więc tu akurat na plus. Nie daje efektu wybielenia ale nie po to ją kupiłam tylko ze względu na naturalny skład i jej działanie na dziąsła. Ja jednak wolę tradycyjne pasty.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Dobrze wpływa na dziąsła
    • Bardzo wydajna
    ByOut
    12 października 2018 o 15:25
    Zdrowy skład
    Bardzo lubię tę pastę, może na początku trzeba przywyknąć do innego smaku niż popularne miętowe pasty. Dobrze domywa zęby, nie pieni się mocno, jednak nie ma w składzie SLSów. Pasta jest wydajna, zapakowana w biodegradowalny kartonik.
    Zalety:
    • smak,
    • działanie,
    • skład.
    Wady:
    • cena,
    • dostępność.
  • 3 października 2018 o 14:20
    Neem
    Próbowałałam wielu naturalnych past do zębów bez fluoru. Ten produkt jest jednym z najlepszych past do zębów bez fluoru dostępnych na rynku. Nie możesz pokonać jakości w tak rozsądnej cenie. Neem jest znany z wielu korzyści zdrowotnych, w tym stosowania na zęby i dziąsła. Naprawdę możesz poczuć różnicę po użyciu i porównywaniu jej z innymi pastami do zębów bez Neem. Polecam wersje Simply Cinnamon na chłodne dni.
    Zalety:
    • Neen
    • Pomegranate
    • Triphala
    Wady:
    • tylko w nielicznych sklepach