Bazę kupiłam zupełnym przypadkiem - mało mam, to sobie dorzucę jeszcze jedną, a co tam ;) Nie miałam ciśnienia, że to z glinką, że na pewno robi HOKUS POKUS i raptem będę ładniejsza. Ale nie ukrywam,że gdy mam zalatany dzień to chciałabym żeby to i owo zostało tam, gdzie pomalowałam o 4 rano. I nie błyszczało. Ja bardzo nie lubię jak błyszczy.
Testowałam ją z kilkoma podkładami, równie przypadkowo kupionymi. Na pierwszy rzut poszedł Air Mat z bourjois (podkład który jest skądinąd taki sobie, ani szczególnie nie matuje, kolor jak dla mnie to istny HORROR) i jedyne co mi w nim pasuje to jego konsystencja i to, jak wygląda na twarzy po nałożeniu, i tak wyszłam. I chyba pierwszy raz nie miałam ochoty go zmyć. Potem z Max Factorem, i z Maybelline super stay, i jeszcze z Maybelline Fit Me, i jeszcze z kilkoma....
Ale do sedna :)
Nie zmienia koloru podkładu. Nie zmienia koloru korektora. Nie wcina się nos, czoło, pory (choć mam duże), i jego szarobura barwa nijak nie zostaje na twarzy. Za to na twarzy mamy coś niewyczuwalnego, jednak...gładkiego, nie ściągniętego, ale i nie tłustego, taki "mrr, tylko miziać, zostaw to dziewczyno, bo zetrzesz!"
I faktycznie, buzia mi się mniej świeci. I nie używałam już bazy do cieni, bo jakoś tak lepiej się trzymają. Ściera to się ściera, jak ma się szalik po sam nos i siedzi się z ręką na policzku przez dłuższy czas, czasem się trze, to co się ma nie zetrzeć. ale np. jak kropla potu na czole zagości, to to nie widać i nie zejdzie.
W połączeniu z Fit Me (kolejny podkład który zyskał z tą bazą) to w ogóle rewelacja na moje zmęczone życiem pory, bo, jakby to ująć, ja po prostu potem ich NIE MAM. Znaczy zakryte. Znaczy gęba jak z Photoshopa. Serio. Gaussian blur i to po całości. A to kosztuje złotych z 17 i można z tym wyjść, a z photoshopem na twarzy już gorzej.
Reasumując:
Świetna. Uratowała mi znienawidzone podkłady. Ratuje twarz przy całym dniu w pracy. Nic mi nie psuje, nie waży się z ŻADNYM z podkładów który stosowałam. Bardzo dobra, piątka z plusem do dziennika, kupię ponownie.
- Trwałość