Kremy i mleczka do włosów

Artego Touch Forever Smooth, Anti-frizz and Disciplining Treatment Krem wygładzający do włosów trudnych i puszących się

Iwona_C
    5 czerwca 2023 o 20:46
    Świetnie poskramia puszące sie i niesforne włosy, pogrubia je i przedłuża ich świeżość.
    Krem trafił mi się w boksie kosmetycznym, trochę sobie poleżał bo nie miałam takiej potrzeby by go używać. W końcu jednak przyszedł czas kiedy mogłabym sprawdzić jego działanie, bo moje włosy były mocno przesuszone, puszyły się i ciężko mi było je okiełznać. Opakowanie jest bardzo proste w postaci butelki w jasnobeżowym kolorze zaopatrzonej w czarną zakrętkę którą można odkręcić po jej wciśnięciu. Wszystkie dodatki graficzne są w czarnym kolorze włącznie z dokładnym opisem kosmetyku i jego działania na tylnej stronie opakowania. Pojemność 250 ml, Produkt należy zużyć w ciągu 12 miesięcy od otwarcia. Ogólnie opakowanie jest ładne i estetyczne niestety zupełnie nie funkcjonalne. Butelka jest bardzo twarda i od samego początku ciężko wycisnąć zawartość ze względu na gęstą konsystencję. Mimo stawiania jej na głowie i tak miałam problem z dozowaniem kosmetyku. Konsystencja jest bardzo gęsta i przypomina maskę w białym kolorze. Zapach jest bardzo przyjemny świeży, słodki i mleczny.Producent określa go jako zapach dojrzałej wiśni, ja tego tu nie czuje, ale i tak mi się podoba. Na włosach po zastosowaniu jest bardzo delikatnie wyczuwalny. W składzie produktu znalazł się ekstrakt z nasion tamarynowca, gliceryna, kwas glioksalowy, silikon, guma z drzewa świętojańskiego, wyciąg z liści oliwki europejskiej, wyciąg z trawy zbożowej jęczmienia, keratyna hydrolizowana, wyciąg z nasion owsa, wyciąg z ryżu siewnego, wyciąg z prosa, ekstrakt z kiełków pszenicy, plus dodatki konsystencjotwórcze, zapachowe i konserwujące. Krem należy zaaplikować po umyciu włosów i pozostawić go na 15 do 30 minut po tym czasie spłukać, można go nałożyć ponownie na chwilę i dobrze spłukać. Najlepsze efekty uzyskuje się po zastosowaniu prostownicy, wówczas to wygładzenie i zdyscyplinowanie włosów jest widoczne nawet do trzech myć. Włosy po użyciu kosmetyku są wygładzone, sypkie, delikatnie sztywne i wydają się zdecydowanie grubsze. Faktycznie nie puszą się, nie elektryzują i łatwo się stylizują. Nie zauważyłam by miały więcej blasku, ale wyglądają ładnie, a u mnie świeżość zachowały znacznie dłużej niż po zastosowaniu innych odżywek. Wydajność jest bardzo dobra ponieważ produkt stosujemy co kilka myć i takie pełnowymiarowe opakowanie posłuży nam kilka miesięcy. Cena w granicach 100 zł biorąc pod uwagę wydajność i działanie jest dla mnie na dobrym poziomie. Podsumowując krem robi wszystko to co obiecuje producent. Świetnie radzi sobie z poskromieniem puszących się i niesfornych włosów. Jego działanie jest długotrwałe i zauważalne nawet po kolejnych myciach. Bardzo pomocny kosmetyk gdy nasze włosy nie chcą z nami współpracować. Zakupie ponownie.
    Zalety:
    • gęsta konsystencja
    • przyjemny zapach
    • łatwo się aplikuje i bezproblemowo spłukuje
    • ujarzmia włosy, zapobiega ich puszeniu i elektryzowaniu
    • pogrubia je i zwiększa ich objętość
    • przedłuża czas ich świeżości
    • wygładza, zmiękcza, nadaje im lekkości i sypkości
    • nie obciążą
    • długofalowy efekt działania, utrzymuje się do 3 myć włosów
    • bardzo duża wydajność
    Wady:
    • niefunkcjonalne opakowanie
  • 10 stycznia 2019 o 21:44
    Opinia
    Posiadam wysokoporowate włosy z tendencja do puszenia. Krem wyglądający wywołał na mnie całkiem pozytywne warzenie n 4+ :) . Aplikacja kremu wyglada tak samo jak klasycznej odzywki. Dla lepszego efektu wczesałam krem i pozostawiłam na włosach około 30 min. Po zmyciu włosy były wygładzone i miłe w dotyku.
    Zalety:
    • wygładza włosy
    • pozostawia miłe włosy w dotyku
    • efekt ładnych włosów utrzymuje się do kolejnego mycia
    Wady:
    • cena ( bardzo zróżnicowane w zależności od klepu)