Rozświetlacze

Hourglass Ambient, Strobe Lighting Powder Ultrarozświetlający puder do twarzy

Sephora
Hourglass - Ambient Strobe Lighting Powder - Ultrarozświetlający Puder Do Twarzy - Euphoric Strobe Light - Dla Kobiet

Kar_sz
    24 kwietnia 2024 o 23:10
    Piekny delikatny
    Mój odcień to przepiękny perłowy incadescent strobe light. I na mojej jasnej karnacji wygląda cudownie. Delikatnie wpada w srebro. Dodaje skórze zdrowego blasku, skóra wygląda po prostu świeżo i promiennie. Dodaje delikatnego subtelnego błysku. Bardzo dobrze i łatwo się nim pracuje zarówno palcem, jak i pędzlem. Przepięknie wtapia się w skórę. Przyjemny w dotyku. Mega wydajny, używam go od bardzo dawna a wciąż nie widać końca. Opakowanie przepiękne, luksusowe, przykuwa uwagę. Bardzo solidne. W środku znajduje się również lusterko. Produkt warty tej ceny.
  • 31 stycznia 2022 o 22:38
    Świetny, ale nie must-have dla każdego
    W Sephorze kupiłam miniaturkę tego produktu za ok.105zł. Opakowanie jest malutkie, porządne, minimalistyczne i z lusterkiem wewnątrz. Sama miniaturka to ok. 1,5g za 105zł. Brzmi przerażająco, ale z tym produktem jest podobnie jak ze słynnymi różami od Bourjois - możesz używać go od początku gimnazjum, a na studniówkę jeszcze go nie skończysz. Kosmetyk jest przydatny, nie zajmuje dużo miejsca w kosmetyczce czy torebce, łatwy do szybkich poprawek lub do nałożenia w porannym pośpiechu. Lusterko wewnątrz jest małe, ale bardzo dobrej jakości. Formuła pudru jest wypiekana (a przynajmniej tak wygląda i się zachowuje), co sprawia, że nawet taka miniaturka jest niesamowicie wydajna. Używam go co kilkanaście makijaży jako puder na większą część twarzy od czerwca i nie zauważyłam dużego ubytku. Kupowałam go stacjonarnie, więc jestem zaskoczona nazwaniem go ,,ultrarozświetlającym" na Wizażu. Mam cerę suchą, w sezonie zimowym jest to taka ,,sucha" cera z podkreśleniem - wtedy całkowicie matowe produkty odpadają z użytku na te kilkanaście gorszych dni. Na twarzy, w szczególności na czole, puder daje mocny efekt wygładzenia, satynowego wykończenia, ale bardziej naturalnego niż z dodatkowym rozświetleniem. Nie wpływa u mnie na mocniejsze wyświecanie się np. w strefie T, ale zdecydowanie nie jest to taki blask, który mógłby sprawdzić się u mnie jako choćby delikatny rozświetlacz. Używałam go na cerach z głębszymi zmarszczkami - efekt wygładzenia, rozmycia jest zdecydowanie bardziej widoczny. W opakowaniu produkt ma drobinki, na twarzy ich nie zauważyłam (bez znaczenia jakim pędzlem był aplikowany). Sam puder określiłabym jako swego rodzaju ,,gadżet" dla miłośników makijażu (jest to bardziej luksusowy, skierowany dla cer dojrzałych produkt), który nie ma szczególnie innowacyjnej czy ,,nowej" formuły. Jakość tego produktu jest świetna, ale o ile ktoś nie potrzebuje mocnego optycznego wygładzenia światłem zmarszczek, załamań, to sam efekt tego pudru jest subtelny - nie jest to produkt, który działa jak filtr-gumka porów i struktury skóry na Instagramie.
    Zalety:
    • świetny dla cer suchych i dojrzałych, które nie chcą pudru o blasku z kosmosu, ale też nie lubią matu.
    • dobrze utrwala.
    • kolor jest uniwersalny.
    • porządne opakowanie.
    • nie sprawia problemów z aplikacją/użytkowaniem.
    • bardzo wydajny.
    • miniaturka jest dostępna w każdej Sephorze.
    Wady:
    • cena - pomimo wydajności ponad 100zł za 1,5g to jednak dość sporo.
    Catit_
    10 października 2021 o 7:52
    To nie jest typowy rozświetlacz
    Nigdy nie byłam fanką błysku do kosmosu, a już absolutnie nie toleruję drobinek, jednak mimo docenienia delikatnego efektu, tego produktu nie określiłabym jako rozświetlacz. Posiadam odcień Incandescent strobe light. Jest to bardzo rozbielony beż wpadający w róż. Kolor jest ładny, sam produkt jest drobno zmielony. Na mojej twarzy jednak w ogóle nie prezentuje się jak rozświetlacz. Ciężko mówić o jakimkolwiek blasku, gdy patrzę w lustro frontalnie, ale nawet gdy obracam głowę, by zobaczyć jak produkt odbija światło, nie widzę niemal żadnego odbicia, o tafli nie wspominając. Typowa funkcja rozświetlacza, czyli uwypuklenie, podkreślenie niektórych miejsc tak jakby padało na nie światło, może być nim osiągnięta tylko przy mocnej aplikacji produktu palcem lub zbitym pędzlem. Ale nie za sprawą rozświetlenia, bo tego ten produkt nie robi, a za sprawą rozbielenia/rozjaśnienia skóry przez jasną bazę kolorystyczną produktu i delikatne odbicie światła. To produkt bardziej do subtelnej gry światłem, a nie typowego rozświetlenia. Sprawdza się do delikatnego omiecienia całej twarzy, ale tylko w przypadku skóry suchej, bez widocznych porów i nierówności, bo te może podkreślić. Zmiękcza rysy twarzy i daje efekt blasku z zewnątrz skóry. Opakowanie prezentuje się bardzo estetycznie, elegancko i minimalistycznie. Ogólnie produkt nie jest zły, ale nie traktuję go jako typowy rozświetlacz.
    TaLoyd
    4 marca 2021 o 9:48
    Jest naprawdę super!
    Nie jestem fanką marki.... Zawsze mam wrażenie że produkty od niej są wporzadku ale efekt jest nijaki oczywisty do osiągnięcia każdym kosmetykiem o słabej pigmentacji Wyjątkiem są pudry . Są dobrze zmielone i wypiekane. Efekt na twarzy jest super. Produkt nie bieli, ale pozostawia na twarzy cudowną lekko odbijająca światło powłokę , nie jest to rozświetlacz bardziej taki dodatkowy woal na skórze Nie kładę a strefę T ale na boki twarzy skronie . Chętnie. Daje suchej skórze życia. Wiem że bywa używany jako rozswietlacz.... Dla mnie z bardzo pudrowy . Dla super delikatnego efektu wolę albo coś w płynie albo rozswietlacz pur. Gra u mnie ze wszystkimi podkładami.
  • 2 września 2020 o 12:15
    Zdecydowanie najlepszy rozświetlacz ever
    Nie mam wątpliwości co do tego, jaki jeden rozświetlacz ratować z pożaru. Tylko Hourglass. Cudowny produkt, dający bardzo naturalny efekt zdrowej skóry. To jest eliksir pięknej skóry, który tak odbija światło, że upiększa jak zabieg w gabinecie. Absolutnie nie podkreśla niedoskonałości, krostek czy porów. Wygładza skórę optycznie. Struktura jest bardzo drobniutka, delikatna, żadnych drobinek. Delikatna tafla udająca cerę modelek :) Nie będzie to wymarzony produkt dla fanek błysku z kosmosu, choć można go budować. To jest produkt upiększający, a nie typowo błyszczący. Ultra wydajny. Swój egzemplarz mam ze dwa lata i nie widać, żeby się kończył :) Dla fanek magii produktów Hourglass. Ciężko opisać ten efekt. Ja polecam serdecznie.