Kremy na noc

Pixi Vitamin-C Lotion Brightening Moisturizer Rozjaśniający i nawilżający balsam do twarzy z witaminą C

wrola1
    3 grudnia 2024 o 20:19
    witamina witaminie nierówna
    No jakoś ostatnio niestety nie mam szczęścia do kosmetyków. Ten lotion to takie klasyczne meh, coś tam może nawilżał, ale od otwarcia do końca to było takie typowe denko, żeby tylko zużyć. W moim przypadku, nie widziałam żadnego rozświetlenia, a wiem co sprawdzone kosmetyki z wit. c potrafią zrobić z moją twarzą. Podrażnił mnie kilkukrotnie, a zapach daleki był od cytrusów, więc zastanawiam się czy czasem nie taka 'specjalna' sztuka mi się trafiła...?
  • 21 listopada 2022 o 22:48
    Witaminowe dobro
    Balsam stosuję równocześnie z maską leave-on z tej samej serii. Balsam jest lekki w konsystencji, szybko się wchłania i pięknie działa na skórę. Moja cera jest normalna i bardzo się z tym produktem polubiła - jest wyraźnie wygładzona i odżywiona. Jest miękka w dotyku. Nie widzę wad.
    Zalety:
    • działanie
    • wygodne opakowanie
    Wady:
  • 19 marca 2021 o 14:17
    Działa!
    Produkt ten kupiłam, pragnąc zawalczyć z przebarwieniami potrądzikowymi, jakie niestety dość licznie występują na mojej twarzy. Kupiłam w Sephorze zestaw miniaturek (tonik + maska + balsam nawilżający) za 100 złotych w celu wypróbowania serii, nim sięgnę po produkty pełnowymiarowe. Tubka zawiera 15 mililitrów kremu, co wydaje się niewielką ilością, ale mnie starczyło na całkiem sporą ilość aplikacji (około 10). Myślę, że używając balsamu tyle razy już można w miarę ocenić właściwości kosmetyku. Co do konsystencji: jest średnio gęsta, kremowa, dobrze się rozprowadza i wchłania bez pozostawiania lepkiej warstwy. Zapach jest orzeźwiający, cytrusowy. Pora przejść do właściwości. Odkąd stosuję produkty z witaminą C marki Pixi, skóra nabrała blasku, a przebarwienia leciutko się rozjaśniły. Cera nie była podrażniona, nie szczypała ani nie piekła jak to czasem bywa w przypadku kosmetyków z witaminą C, a wręcz była nawilżona, więc jak najbardziej balsam, jak i całą serię polecam.
    Zalety:
    • rozjaśnia przebarwienia i rozświetla skórę
    • nie podrażnia ani nie uczula
    • optymalna konsystencja
    • przyjemny zapach
    • estetyczne opakowanie
    • w INCI kwas ferulowy podbijający działanie witaminy C
    Wady:
    • wysoka cena

Zobacz także inne Kremy na noc