Wody toaletowe damskie

E-Glamour.pl
GUESS Guess 1981 woda toaletowa 100 ml dla kobiet

Emmaaa
    22 marca 2025 o 12:31
    Świeży i kobiecy zapach lecz nietrwały
    Do wypróbowania tego zapachu skusiła mnie ładna prosta butelka z dużym srebrnym korkiem oraz jasno różowy kolor płynu w środku. Zapach okazał się w moim guście, świeży, kwiatowo-drzewny. Można w nim wyczuć jaśmin i fiołek. Niestety zapach jest bardzo nietrwały i po godzinie już go nie czuć.
    Zalety:
    • świeży kwiatowy zapach
    • ładna prosta butelka
    Wady:
    • bardzo nietrwały zapach
    • wysoka cena w stosunku do jakości
  • 2 sierpnia 2024 o 9:28
    Trwałość mgiełki
    Typowy kwieciuch doprawiony drewnem sandałowym i piżmem, które dodaje mu pazura czy pewnej chropowatości. Bardzo wyczuwalny fiołek i białe kwiaty, głównie jaśmin. Zapach bezpieczny, grzeczny, pudrowo kremowy. Niestety bardzo ulotny, bliskoskórny. Idealny do biura żeby nie powalić projekcja współpracowników. Flakon śliczny w swojej prostocie. U mnie trochę poleżą ponieważ jestem zdecydowanie fanką mocniejszych perfum.
    Zalety:
    • Flakon
  • 28 kwietnia 2024 o 12:26
    Idealne na codzień, ale jakieś za "lekkie?"
    Używam tego zapachu na codzień. Jest kobiecy, dziewczęcy, ale nie mocny ani zbyt cukierkowy. Tak jak przeczytałam gdzieś w internecie- fajny jako codzienne perfumki. Jest go sporo, bo 50ml, nie 30. Opakowanie bardzo estetyczne, ślicznie sie prezentuje. Polecam generalnie, ale odnoszę wrażenie, że po niedługim czasie, choć czuć perfumy, to czegoś im brakuje. Zupełnie jakbyście pachniały po prostu jak perfumy, nic konkretnego- żaden owoc, żaden kwiat, żadne drewno konkretne. Po prostu basic perfumki. Polecam na codzień, jeśli nie chcecie sie zaczadzić mocnymi perfumami, zasłodzić do mdłości, ale też nie iść w mocne unisex. Subtelne- to chyba jedno z lepszych określeń na te perfumy. Czarne pachną dla mnie jak zapach do aut, ale polecam też czerwone, choć te kojażą mi się bardziej z okazjonalnym zapachem, ale świetnie sprawdziły się jako prezent dla matki na urodziny, a nawet nastoletniej siostry. Myślę, że kupię ponownie, jako codzienne perfumki, ale też w końcu i sobie sprawię czerwony wariant na jakieś okazje typu randka. Guess 1981 polecam na ciepłe pory i zdecydowanie bardzień na dzień, niż wieczór. Na zimniejsze okresy wolę mniej delikatne zapachy, a na wieczorne wyjście coś bardziej eleganckiego, intrygującego- jak właśnie czerwone.
    Zalety:
    • Subtelny, ale kobiecy zapach
    • Idealne na codzień
    • Cudowny w swej prostocie, estetyczny flakonik
    • Nie za słodki, ani nie za unisex
    • 50ml, nie 30.
    • Dostępność (kupiłam w rossmannie)
    Wady:
    • Trzeba sie nawąchać i wytężyć zmysły, żeby po czasie wyczuć coś konkretnego w tych perfumach, ale mimo to sie utrzymują, choć nie z tym natężeniem, co przy psikaniu
    • Nie wiem czy taki zapach, nawet jeśli miałby niewyobrażalną trwałość jest wart swojej ceny
    W perfumerii
  • 16 kwietnia 2024 o 15:39
    Nietrwały Guess 1981
    Zapach jest bardzo świeży. Ma owocowe i kwiatowe nuty. Jest lekko słodki, ale nie duszący. Idealnie nadaje się na lato. Niestety jest bardzo nietrwały. Tylko jak go używamy to robi wrażenie, a następnie jest prawie niewyczuwalny. Ma on trwałość mgiełki. Za zapach jestem bardzo na tak, jednak za trwałość na nie. Ten jasno-różowy perfum jest w szklanej buteleczce ze srebrną zakrętką. Etykieta z pięknego papieru z teksturą i srebrnymi wypukłymi literami jest jak minimalistyczna elegancja. Raczej nie polecam…
    W perfumerii
  • 11 marca 2024 o 14:02
    Lubię!
    Perfumy guess otrzymałam w prezencie od siostry i używam je już od ponad roku. Opakowanie - dobrze wykonane, przeciętny design, bardzo prosty. Perfumy - zapach oceniłabym na lekki, kwiatowy, z nutą jakiegoś drzewa, a także owocowy. Uważam, że to lekko słodkie perfumy. Używam je na codzienne wyjścia. Uważam, że są wiosenno-letnie z przeznaczeniem na dzień. Trwałość oceniam 3/5, wydaje mi się, że wietrzeją. Lubie te perfumy, ale nie są moimi topowymi.