Podkłady

Avon True, Ultramatte Foundation Podkład matujący do twarzy

• 22 kwietnia 2021 o 23:33
    Mój ulubiony
    Jak na razie to mój ulubiony podkład z Avonu. Ma średnie krycie, wystarczy cienką warstwą, bardzo ładnie stapia się ze skórą. Spokojnie wytrzymuje cały dzień, czasami tylko w środku dnia przypudruję i jest ok. Jak na razie kończę swoje pierwsze opakowanie, ale kolejne już czeka. Opakowanie bardzo proste w tubce, tu jedynie ja bardziej wolę w pompce, no ale najważniejsze, że jako kosmetyk u mnie sprawdza się rewelacyjnie.
    Zalety:
    • Fajne krycie
    • Matuje
    • Wydajność, wystarczy delikatna warstwą, żeby ładnie wyglądał
    Wady:
    • Jak dla mnie opakowanie, lepiej jak byłoby z pompką
  • 2 marca 2021 o 21:15
    Mocno oksyduje
    Byłam tym podkładem zachwycona do trzech pierwszych użyć. Podkład kupiłam zaraz jak wchodzil w katalogu, matujący to to czego szukałam. Zamknięty jest w plastikowej odkręcanej czyli mało praktycznej tubce. Ładnie się rozprowadza nie zostawia smug,krycie ma średnie jednak...jego kolor początkowy znacznie różni się od tego końcowego. Nie zauważyłam tego przez dwa pierwsze użycia bo zastosowałam go na wieczorne wyjście. Co do trwałości wytrzymywał spokojnie 3 godziny. Za trzecim razem użyłam go w dzień i o zgrozo, zmienił się na pomarańczowo. Po 2 godzinach świeciłam się jak lampa więc chyba pod wpływem ciepła, słońca niestety przestał być ultra matowy. Zmylam go i wyrzuciłam. Nie polecam.
  • 21 lutego 2021 o 12:11
    Matuje ;)
    Często kupowałam podkłady Avon i zauważyłam totalną ruletkę. Dużo podkładów było ciężkich, tłustych i zapychajacych. Ale kilka perełek znalazłam. Ten podkład to właśnie taką perełka :) Najpierw zakupiłam próbkę podkładu, bo zawsze mam problem z doborem koloru (tutaj chwała dla Avon za takie możliwości) . Kiedy już znalazłam swój kolor (ligjt beige) to kupiłam pełnowartościowy produkt :) Opakowanie tubka wygodne i w sumie normalne :) nie jest eleganckie czy ładne, po prostu jest. Podkład ma fajną gęstawą konsystencję. Łatwo się nakłada i przyjemnie rozprowadza. Podkład na prawdę fajnie matuje, a przy tym zostawia bardzo naturalny efekt. Lekko niestety podkreśla suche skórki, ale nie mam ich zbyt wiele więc nie bardzo mi to przeszkadza. Efekt jest naturalny i trwały. Ostatnio nałożyłam jadąc na zakupy i wytrzymał 3 godziny zakupów, było bardzo wilgotno na dworze a potem w domu bawiłam się z córką, więc szaleństwo w czystej postaci. Wieczorem poszłam do łazienki i widzę, że podkład nadal jest. Buzia już ciut mniej matowa, ale jednak nadal trochę. A minęło ok 8 godzin. Nie nakładam już pudru na ten podkład, taki efekt Mati mi wystarcza. Łatwo szybko się zmywa. Nie robi plam, nie roluje się i nie podrażnia. Jest lekki. Ja na pewno będę używać :)
    Zalety:
    • matuje
    • naturalny efekt
    • nie muszę nakładać pudru
    • trwały
    Wady:
    • lekko podkreśla suche skórki
    U konsultantki
  • 19 kwietnia 2020 o 14:20
    Jest OK
    Podkład faktycznie matuje, ładnie wyrównuje koloryt. Dobra konsystencja - bez problemu się rozprowadza. Nie zauważyłam też żadnych podrażnień ani suchej skóry po jego używaniu. Jest bardzo wydajny i starcza na naprawdę długo. Mało kosztuje. Niemniej jednak ma tendencję do ,,ciastkowania się". Przeszkadza mi również zapach przy aplikacji - przypomina mi farbę. Nie mniej jednak po chwili ulatnia się i go nie czuć.
    Zalety:
    • ładnie wyrównuje koloryt
    • dobra konsystencja
    • mat
    • nie podrażnia
    • wydajny
    • niska cena
    Wady:
    • tendencja do ,,ciastkowania się"
    U konsultantki
    bj87
    19 marca 2020 o 21:45
    Avon, True, Ultramatte Foundation (Podkład matujący do twarzy)
    Podkład dostałam od koleżanki, która zamówiła sobie zbyt jasny odcień, który dla mnie jest idealny - Ivory. Kolor jest bardzo jasny, więc bladzioszki powinny być zadowolone ;) Z tego co się orientuję to jest on dość tani w promocji, więc warto go wypróbować. Opakowanie to mała, miękka tubka z dużą zakrętką. Konsystencja jest dość rzadka, więc trzeba uważać przy dozowaniu. Krycie wg mnie ma średnie, ale stwierdzam, że to jego plus. Lepiej nakładać cienkie warstwy, ewentualnie dokładając tam gdzie potrzeba niż od razu ładować sobie mocno kryjącą szpachlę. Podkład dobrze się nakłada zarówno gąbeczką jak i palcami. Łatwo się go rozprowadza, nie robi plam i nie zauważyłam żeby się ciastkował. Dobrze trzyma mat i wygląda dość naturalnie na twarzy. Pomimo tych wszystkich zalet ma jedną wadę - zapach, który przypomina mi farbę olejną. Na szczęście jest wyczuwalny tylko w trakcie nakładania, po chwili się ulatnia, ale jednak...