Kremy na noc

AA Hydro Sorbet Sleeping Mask, Żelowy krem na noc `Brzoskwinia + kwas hialuronowy`

Ala_Mi
    2 stycznia 2023 o 18:27
    Hydro Sorbet AA
    Krem moim zdaniem jest całkiem dobry. Sorbet nawilża, wygładza. Co prawda konsystencja jest lepka, ale pozostawia przyjemne uczucie napięcia. Zapach ok.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Napięta skóra
    Wady:
    • Lepka konsystencja
    Sunny_M
    15 sierpnia 2021 o 21:41
    Latem konsystencja żelowa jest super opcją – ale w tym produkcie nie ma nic więcej niż konsystencja
    Sorbet kosmetyczny lekko schłodzony jest czymś rewelacyjnym na wieczorne upały. Fajny produkt jako lekkie nawilżenie i ochłodzenie. Nie zatyka, nie nawilża obłędnie, ale rzeczywiście szybko wchodzi w skórę, przez co rano myjąc twarz nie mam wielu brudków. Czyli nie przykleja mi się wszystko z poduszki do twarzy. I to jest jedyny jego plus, gdyż produkt ogólnie niczego oprócz lekkiego nawilżenia nie może nam zapewnić. Podoba mi się jego konsystencja i stosowanie go w czerwcu, lipcu i do wczoraj w sierpniu był fajną ulga dla skóry przed snem. Możliwe że spróbuję jeszcze inne kosmetyki żelowe w przyszłe lato.
    • szybko się wchłania
    • dobrze się sprawdza w gorące upalne noce - lekko chłodzi skórę
    Wady:
    • oprócz konsystencji nie ma żadnych dodatkowych funkcji
    • za mało nawilża
  • 1 czerwca 2021 o 9:22
    AA, hydro sorbet
    Firma AA i żelowy krem nawilżający. Co do tego produktu mam bardzo mieszane uczucia. Chyba zbyt wielkie oczekiwania, które nie do końca sprostały moim wymaganiom. Ale od początku, sorbet zapakowany jest w pięknie prezentujący się słoiczek o pojemności 50 ml. Konsystencja jest zdecydowanie żelowa o przeźroczystym, pomarańczowym odcieniu. Bardzo ciekawa byłam tej żelowej konsystencji i jednak to nie dla mnie. Jest lekko lepiącą i długo się wchłania, przez co włosy kleją się do twarzy, trochę przypominając strukturę maseczki peel-off. Zapach jak dla mnie średni i dosyć długo utrzymujący się na skórze. Ja stosowałam ten żel, zgodnie z zaleceniem producenta podczas wieczornej pielęgnacji. Skóra na drugi dzień jest zdecydowanie nawilżona i gładka. Nie podrażnia i nie powoduje zaczerwienia, a moja skóra jest wrażliwa więc różnie reaguje na nowe produkty. Podsumowując działanie kremu bardzo się u mnie sprawdziło, skóra była odpowiednio nawilżona i rano odpowiednio przygotowana do nałożenia makijażu, natomiast sama konsystencja nie przypadła mi do gustu. Myślę, że jeszcze sięgnę po tego typu produkty i może się przekonam, ale raczej do tego kremu nie wrócę ❤️
    Zalety:
    • nawilżenie
  • 17 lutego 2021 o 0:43
    Klejący sorbet
    Mam cerę mieszaną, trądzikowa, ze skłonnością do miejscowych przesuszeń. Głównym minusem tego produktu jest to, że po nałożeniu na twarz pozostawia lepką warstwę. Nie wchłania się. Skóra po kilku minutach wymaga ponownego nawilżenia. Przy stosowaniu go w przypadku trądziku odczuwałam lekkie podrażnienie. Nie zauważyłam żadnych pozytywnych rezultatów po jego stosowaniu. Ma konsystencje jak sama nazwa wskazuje sorbetu. Zapach jest przyjemny.
    Zalety:
    Wady:
    • pozostawia lepką warstwę
    • nie wchłania się
    • delikatnie podrażnia
    • nie nawilża
  • 17 października 2020 o 16:35
    Słabiutko
    Nie przepadam za niekoreańskimi produktami, które próbują zyskać na szumie wokół k-beauty odpowiednim marketingiem, szczególnie jeśli nie oferują nawet zbliżonych efektów. Kiedy sięgałam po ten... krem-żel-maskę, walczyłam z nietypowym dla letniej pory roku przesuszeniem skóry twarzy i chciałam czegoś, co wspomoże trochę moją najwyraźniej niewystarczającą dzienną pielęgnację. Produkt zaraz po nałożeniu wywoływał lekkie poruszenie na mojej twarzy - niezbyt mocne szczypanie i pewien niepokojący dyskomfort. Efekt dość szybko mijał, więc kontynuowałam stosowanie, ale wyobrażam sobie, że dla kogoś, kto ma bardziej wrażliwą cerę, to może być istotny problem. Drażnił mnie też nieco intensywny zapach specyfiku, w żaden sposób nie przywodzący mi na myśl brzoskwiń. Kładąc się spać po wchłonięciu produktu, nie czułam na twarzy żadnej warstwy, ale przy porannym myciu twarzy zmywałam z niej bardzo wyczuwalny śliski film. Działania nawilżającego ani poprawy czy pogorszenia cery pod jakimkolwiek innym względem nie zaobserwowałam. Zbędna, nudna przygoda. Nie polecam.

Zobacz także inne Kremy na noc