Bardzo ciekawa propozycja nawilżająco - odżywiająca.
Moje cera z natury jest bardzo sucha i wrażliwa, niewypielęgnowana w odpowiedni sposób daje o sobie znać w postaci suchych skórek czy zaczerwienień. Odkąd jednak zaczęłam o nią dbać w taki sposób, jaki tego potrzebuje i zapewniać jej jak największą i najbardziej solidną dawkę naturalnych składników, zaczęła się odwdzięczać pięknym, odżywionym wyglądam pełnym energii oraz blasku. Całodniowy krem nawadniający od marki Uzdrowisko, która jak najbardziej przyciąga ciekawymi składami, obiecującymi zapewnieniami producenta i przyciągającymi wzrok opakowaniami, miała być kolejnym, bardzo ciekawym punktem w codziennej pielęgnacji w drodze o nieskazitelnie zadbaną skórę.
Kosmetyk zamknięty został w szklanym, z pozoru niewielkim słoiczku, który jednak mieści w sobie standardowe 50 ml produktu. Szkło, z którego wykonano opakowanie jest przyciemniane, częściowo transparentne, co jest charakterystyczne dla produktów z bardziej naturalnymi składami. W centralnej części znajduje się etykietka z nazwą produktu, marką i jego podstawowymi właściwościami. Wieczko od słoiczka posiada białą barwę. Trzeba przyznać, że całe opakowanie, mimo, że bardzo proste pod kątem wizualnym, jest naprawdę ładne i mi mocno narzucało właśnie to, jak produkty naturalne powinny się prezentować.
Krem wzbogacony został o masę naprawdę fajnym składników. Umieszczono tu np. kwas hialuronowy, który wspaniale odbudowuje skórę. dba o jej regeneracja, ale także opóźnia jej proces starzenia się. Masło shea nie tylko mocno nawilża, tak jak algi morskie. które także znajdziemy w tym kosmetyku, ale jednocześnie silnie natłuszcza naskórek tworząc na nim warstwę ochronną. Jednym z głównych składników jej tutaj ekstrakt z rokitnika, który łagodzi podrażnienia, nawilża i działa przeciwzmarszczkowo.
Produkt był przeze mnie stosowany codziennie przez jakieś trzy miesiące - z racji tego, że dość mocno zbitą konsystencję, jest także bardzo wydajny. Już niewielka jego ilość umożliwiała mi dokładne rozprowadzenie go po skórze. Produkt jest treściwy, ale jednocześnie całkiem leciutko się nosi. Absolutnie nie wpływa na trwałość oraz wygląd makijażu, wszystko prezentuje się bardzo dobrze. W moim odczuciu jest to dość porządnie działający krem, który daje widoczne oraz odczuwalne efekty. Jak dla mnie daje skórze solidną dawkę regeneracji, odżywienia oraz nawilżenia. Sprawia, że buzia dostaje naturalnego blasku, wygląda na zdrowszą i bardziej promienną. Dodatkowo nie zapycha i nie podrażnia.
Jak dla mnie marka Uzdrovisko wypuściła na rynek naprawdę porządny, solidny krem do buzi. Spełnia on swoją rolę, jest treściwy ale zarazem lekki. Bardzo przyjemna propozycja na co dzień da fanów bardziej naturalnych składów, serdecznie polecam.
Zalety:
- Cena
- Skład
- Konsystencja