Podkłady

Nabla Close-Up, Futuristic Foundation Podkład do twarzy

• 9 maja 2020 o 22:17
    Mieszane uczucia
    Jako, że jeszcze nie znalazłam swojego ulubionego podkładu, cały czas coś kupuje i testuje. Gdy natrafiłam na recenzje nowego podkładu Nabla Close Up kupiłam bez zastanowienia. Na plus jest na pewno kolorystyka, gama kolorów jest ogromna i jestem pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie. Konsystencja kosmetyku jest taka jak lubię, czyli nie za gęsta i nie za rzadka. Krycie podkładu jest średnie, które do pewnego stopnia można budować, ale im więcej warstw tym gorszy efekt. Produkt ma być zastygający, ale niestety nie zgodzę się z tym. Makijaż zawsze zaczynam od podkładu, czekam chwile, aby podkład mógł zastygnąć i przechodzę do makijażu oka niestety w przypadku tego produktu każde dotknięcie twarzy powoduje dziury.. Sam podkład wyglada na mojej twarzy średnio, nakładałam go palcami, pędzlem i gąbeczką. Niestety każdy sposób daje rożny, ale niezadowalający efekt. Podkład nabla podkreśla mankamenty mojej skory (nierówności etc.), nie ważne jak nałożony zostawia smugi i co jest dla mnie najgorsze...podkreśla meszek na skórze tak, że staje się bardzo widoczny. Sytuacje nieco ratuje nałożenie pudru, ale to nie jest to czego oczekuje szczególnie za taką cenę bo podkład kosztuje ponad 100zł. Produkt nie jest tępo matowy, ma raczej satynowe wykończenie.
    Zalety:
    • gama kolorystyczna
    • lekkie, plastikowe opakowanie
    • wykończenie
    Wady:
    • pozostawia smugi
    • podkreśla niedoskonałości skóry
  • 16 kwietnia 2020 o 19:53
    Rozczarowanie
    Jest to chyba moje największe rozczarowanie ostatnich miesięcy. Był wszech obecnie polecany- youtube, instagram... No szkoda. Moja cera to mieszana oraz wrażliwa. Kolor jaki wybrałam to L20. Wybrałam ten, ponieważ L10 wydawała się wręcz biała. Niestety kolor jest przeokropnie żółty. On nie tyle co oksyduje a się mocno zażółca. Kompletnie nie jest trwały, jest fatalny. Momentalnie zewsząd się ściera. Używam przeróżnych podkładów, ale już lepiej trzymają mi się podkłady z eveline. Mimo, że nie jest to podkład, który całkowicie matuje, to bardzo podkreśla mi suche skórki na policzkach. Co jest całkiem dziwne, bo systematycznie używam peelingów i takich suchych skórek nie posiadam. Krycie do zbudowania. Przy jednej warstwie dobre +. Opakowanie fajne, małe, higieniczne. Ale nie wiem jak to będzie przy końcówce podkładu- myślę, że nie dotrwam do tej chwili. Używam go jedynie do mieszania podkładów, ponieważ pięknie zażółca- jednak wolałabym kupić do tego mixer, który jest mniej więcej 5 razy tańszy :) W tej cenie zdecydowanie bardziej polecam podkład z Zoevy :)
    • Fajny jako mixer
    • Krycie
    • Kolor
    • Stosunek ceny do jakości
  • 26 kwietnia 2019 o 18:41
    Dobrze wygładza, średnio kryje.
    Używa od:próbka
    Podkład testowałam w formie próbki, którą dostałam od przemiłej konsultantki w drogerii Pigment. Kolor - L20 jest "średnio - jasny" , moim zdaniem będzie się nadawał do większości jasnych cer, a nie będzie dawał efektu zbyt bladej skóry. Podkład ma dość rzadką konsystencję, moim zdaniem lepiej nakładać go przy pomocy gąbeczki. Dość łatwo się nakłada, choć wymaga odrobinę uwagi. Krycie jest średnie - nie ukryje wszystkich niedoskonałości, ale z większością sobie poradzi. Podkład pięknie wygładza cerę dając nadając jej zdrowy wygląd. Trzyma się dobrze, nie ściera, dobrze współpracuje z cerą. Cena pełnowartościowego produktu jest dość wysoka, jednak poważnie zastanawiam się nad zakupem, gdyż spełnia większość moich wymagań, a są one duże ze względu na wiek oraz problemową cerę. Na 80% wrócę i kupię pełnowartościowy produkt.
    Zalety:
    • pięknie wygładza skórę
    • nadaje ładny, zdrowy wygląd
    • duży wybór odcieni
    • dobrze współpracuje
    Wady:
    • średnie krycie
    Tovia
    26 kwietnia 2019 o 10:35
    Średni
    Podkład ma fajną, lekką konsystencję, lekko zastyga. Wielki plus za kolorystykę. Mam L10 i o dziwo jest za trochę za jasny. Na tym koniec plusów. Podkład na mojej twarzy jest zupełnie nietrwały. Nawet przypudrowany i utrwalony fixerem po delikatnym przejechaniu palcem się ściera. Po 8 godzinach pracy prawie go nie ma. I do tego się waży (mam cerę normalną, lekko przetłuszczającą się w strefie T). Podkład nakładałam na krem, serum hialuronowe i na twarz bez niczego. Za każdym razem zachowywał się tak samo. Mimo, że podkład jest pięknie żółty słabo kryje zaczerwienienia. Za taką cenę nie kupię go ponownie.
    Zalety:
    • Kolor
    • Konsystencja
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Nietrwały
    • Waży się
    • mocno alkoholowy zapach
  • 13 kwietnia 2019 o 22:54
    Delikatny dzienny podkład
    Mam odcień L30, ale niestety delikatnie ciemneje i jest dla mnie odrobinę za ciemny. Mimo to lubię go używać, po prostu przeciągam go na szyję. Ma lekką, przyjemną w nakładaniu konsystencję, trochę zastyga, więc dłużej trzyma się na buzi, ale daje bardzo naturalne wykończenie ale ma porządne krycie. Czasem zbiera mi się w zmarszczkach, ale tylko wtedy, gdy się nie przypudruję. Nawet bez utrwalenia pudrem trzyma się dobrze, na mojej mieszanej cerze wyświeca się wolniej niż inne lekkie podkłady, np Golden Rose HD. Plus jeszcze za opakowanie, bardzo lekkie i wygodne ????
    • Wykończenie
    • Krycie