Szampony do włosów

Anwen Delikatny szampon w piance do normalnej i przetłuszczającej się skóry głowy `Pomarańcza i bergamotka`

Anwen Szampon w Piance Pomarańcza i Bergamotka 170ml

Janiak
    4 sierpnia 2023 o 7:38
    Słabo działający szampon o przyjemnym zapachu.
    Szampon skusił mnie innowacyjną formułą a mianowicie pianką. Nie stosowałam jeszcze produktów tego typu, stąd zaciekawiona kupiłam produkt. Szampon bardzo łatwo się aplikuje, ma baaaardzo przyjemny zapach. I tu niestety moim zdaniem zalety się kończą. Mam włosy niskoporowate i ten szampon totalnie się na nich nie sprawdził. Bardzo słabo pieni się po nałożeniu na skórę głowy, przez co musiałam wyciskać dużo pompek aby być w stanie umyć skórę głowy. Przedłużało to i tak niezbyt krótki proces mycia długich włosów. Po umyciu i nałożeniu odżywki również marki Anwen włosy były nieprzyjemne, jakby tępe mimo tego, że na codzień mam piękną lśniąca taflę.
    Zalety:
    • Łatwość aplikacji
    • Formuła pianki
    • Działanie
  • 20 czerwca 2023 o 17:09
    Dobry, ale dla dzieci
    Kupiłam, ponieważ szczotka oraz olejek na końcówki sprawdza mi się bardzo dobrze. Postawiłam na ten szampon aby w letnie dni móc odświeżyć włosy - nie stosując przy tym rypacza. W sezonie letnim zdarza mi sie myć głowę codziennie. Po użyciu szamponu i odżywki od Anwen - włosów nie mogłam rozczesać. Robiłam kilka razy próbę.. nakladalam olejki, odżywki w sprayu.. szampon sam w sobie jest ok, domywa skore głowy. Nie przedłuża świeżości ale nie oczekuję tego od tak łagodnego szamponu. Pieni się w miarę dobrze. 5 pompek wystarczy na jednorazowe umycie głowy - głowę myje dwukrotnie. Szampon sprawdzi sie bardziej dla osób które maja krótkie włosy lub dla dzieci. Moim zdaniem bez dobrej odżywki się nie obejdzie. Zapach, skład, opakowanie na plus.
    • skład
    • dobrze sie pieni
    • domywa skore głowy
    Wady:
    • nie można rozczesać włosów mimo użycia odżywki
    zazakej
    2 czerwca 2023 o 12:41
    Delikatny szampon
    Dla mnie to najlepszy delikatny szampon do codziennego użytku. Mam bardzo wrażliwa skore i on idealnie sobie z nią radzi. Uzupełniony o peeling i odpowiednie nawilżanie sprawia włosy od skory głowy pozostają dłużej świeże. Jestem tez fanka jego konsystencji. Łatwo się rozprowadza i pieni. Jedyny minus to wydajność.
  • 29 maja 2023 o 12:58
    szkoda kasy, ale zapach ładny
    Mam przetłuszczającą się skórę głowy i chciałam spróbować coś w dość nowej formie pianki. Niestety ten produkt mnie zawiódł w zasadzie pod każdym względem. Zupełnie nie wydajny, musiałam użyć bardzo dużo pianki żeby głowa była czysta a i tak włosy nie były dłużej świeże. Fajny, ciekawy zapach - ale to tylko tyle. Nie polecam, w tej półce cenowej da się znaleźć ciekawe rzeczy.
    Zalety:
    • fajny zapach
    Wady:
    • nie oczyszczał
    • mało wydajny
  • 19 marca 2023 o 1:06
    zdecydowanie nie
    Kupiłam skuszona tym, iż produkt jest delikatny i jest w formie pianki (więc nie ma potrzeby rozrabiania go w pojemniczku). Niestety produkt ten w ogóle się u mnie nie sprawdził. Prócz opakowania - dokładnie takie jak mają pianki do mycia twarzy - nie widzę w nim zalet. Szampon jest bardzo mało wydajny - słabo się pieni na głowie więc trzeba naprawdę dużo produktu zużyć, żeby umyć włosy. Dodatkowo zapach - bardzo intensywny (zresztą jak wszystkie produkty marki Anwen) dla mnie bardzo nieprzyjemny. Włosy po umyciu są jakieś takie oklapnięte mam wrażenie, że niedomyte (a włosy zawsze myję 2 razy). Przy takiej jakości i wydajności zdecydowanie za drogi
    Zalety:
    • nie trzeba rozrabiać produktu w pojemniczku
    Wady:
    • nie domywa