Eveline Cosmetics Natural Beauty Foods Bio Vegan, Ultraodżywczy krem do twarzy 3 w 1 cera sucha i odwodniona
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
2 hity!
Seria Natural Beauty Foods to koktajl zdrowia dla skóry, stworzony na bazie wyselekcjonowanych produktów typu Superfood. Uderzeniowa dawka witamin, przeciwutleniaczy oraz substancji odżywczych z owoców i warzyw wzmacnia skórę, kompleksowo ją rewitalizuje, nawilża, detoksykuje i dodaje energii.
Formuły wykorzystują ogromny potencjał tkwiący w naturalnych składnikach diety, aby "odżywić" skórę od zewnątrz.
Witaminowy koktajl, mieszanka mikroelementów, antyoksydantów, substancji lipidowych z Superfoods sprawia, że ultraodżywczy krem do twarzy skutecznie wzmacnia skórę, redukuje przesuszenia i uzupełnia niedobory składników odżywczych w naskórku. Stanowi potężną broń przeciw wolnym rodnikom, zanieczyszczeniom, smogowi. Intensywnie wygładza, koi i kompleksowo regeneruje, pozostawiając cerę nawilżoną i pełną blasku.
Superfoods w kremie ultraodżwyczym:
- żurawina - źródło witamin intensywnie wzmacnia i ujędrnia. Żurawina zaliczana jest do czołówki najzdrowszych owoców świata. Zawarte w niej witaminy A, C, B1, B2, niacyna i minerały skutecznie odżywiają skórę, zmniejszają szorstkość oraz zapewniają jej globalne nawodnienie, nadając promienny wygląd.
- dynia - to koktajl fitosteroli, który wzmacnia naskórek. Dynia to jedna z najzdrowszych roślin, bogata w kompleks mikro i makroelementów, witamin, fitosteroli, skwalanu. Skutecznie detoksykuje, zwalcza wolne rodniki, nawilża, wspiera proces odbudowy naskórka, spowalnia procesy starzenia, wygładza i poprawia elastyczność.
- migdały - gwarantują lipidowe wzmocnienie, natłuszczają i odżywiają. Migdały są niezwykle cenne ze względu na ogromną zawartość NNKT, protein, soli mineralnych, witamin z grupy B, witaminy PP oraz witaminy E. Intensywnie wzmacniają lipidową barierę ochronną naskórka, zmiękczając i wzmacniając skórę, silnie regenerują, odżywiają i łagodzą objawy podrażnień.
- awokado - to mieszanka zdrowych tłuszczów, które chronią przed przesuszeniem. Awokado jest bogate w kwasy tłuszczowe, potas, witaminy C, E i A, głęboko nawilża skórę, regeneruje i odbudowuje warstwę lipidową naskórka, zapobiegając przesuszeniom. Intensywnie wygładza, zapewniając komfort i aksamitną miękkość.
- malina nordycka - to silny antyoksydant, który odmładza i ujędrnia. Malina nordycka jest niezwykle bogata w witaminę C, która skutecznie chroni skórę przed wolnymi rodnikami. Ten skandynawski owoc zawiera karotenoidy i fitosterole, które pomagają zachować młodość, skutecznie odżywiają i nawilżają.
Krem posiada gęstą i zbitą konsystencję. Ma dziwny zapach. Początkowo jest taki typowo maseczkowy, maseczek starej generacji, ale z upływem czasu zapach robi się przyjemny. Wchłania się dobrze - wręcz cały. Natomiast efekty...
- po wchłonięciu twarz jest matowa (moja sucha skóra płacze na takie wykończenie kosmetyków do pielęgnacji)
- cera jest napięta, czoło czuję jakbym miała naciągnięte o kilka centymetrów; niektórzy lubią ten efekt, ale dla mnie to katorga
- ja nie czuję żadnego nawilżenia ani odżywienia...
- nie zauważyłam, by krem robił cokolwiek dobrego dla mojej cery, wręcz mi po prostu przeszkadza, nie lubię go, nie podoba mi się, nie mam z niego najmniejszej korzyści
- miałam mieć go na noc, no bo "odżywczy", ale resztę wysmaruję skórę ciała, bo mnie drażni to jak wygląda i jak go czuję na twarzy
Może dla cery tłustej lub mieszanej będzie ok, ale dla mnie totalna porażka. Krem widmo - niby nakładam, a wcale go nie ma. :D
Jedyny plus - pod makijażem wygląda ok. Trochę jak matowa baza, mam rozświetlający lekki podkład i na tym kremie makijaż trzyma się w dobrej formie kilka ładnych godzin. Ale to za mało, żeby dać mu dobrą ocenę.
bardzo lubie produkty eveline i chetnie testuje ich kosmtyki kupilam ten krem w ciemno nie wiedzac ci mnie czeka ale sie nie zawiodlam krem ma napawdre fajna konstysstencje dobrze nawilzyl moja cere nie uczulil mnie i nie podraznil skora po nim byla delikatna i odzywiona
Krem okazał się naprawdę pozytywnym zaskoczeniem. Ma bardzo przyjemny-delikatny zapach i szybko się wchłania, a buzia jest dobrze nawilżona. Cena także nie jest wygórowana, więc jak najbardziej polecam
W sumie nie wiem sama co mnie zachęciło do kupienia tego kremu, chyba po prostu chciałam spróbować czegoś nowego. Krem zamknięty jest w szklanym małym sloiczku, jego wydobycie do ostatniej "kropli" nie jest wcale jakimś wielkim wyzwaniem. Opakowanie według mnie fajne, estetyczne i higieniczne. Krem sam w sobie ma dość przyjemną konsystencję, sprawia wrażenie takiego masełka trochę. Dla mnie osobiście ma bardzo ładny zapach, który utrzymuje się jakiś czas na skórze. Samo działanie kremu oceniam raczej na plus, nie zapycha, nie jest ciężki, bardzo szybko się wchłania i mimo wszystko bardzo łatwo się go rozprowadza. Nawilża, buzia po nim jest mięciutka. Kończę właśnie pierwsze opakowanie i naprawdę nie mam zastrzeżeń, mimo że jestem sceptycznie nastawiona do tej marki. Co do makijażu, nie zauważyłam żeby jakoś źle współgrał z moim podkładem, ale może dlatego że pod makijaż nakładam dość cienką warstwę tego kremu.
Całkiem fajny krem jak na tą cenę. Oczywiście świetny skład, krem sam w sobie jest bardzo lekką żelową formułą. Przyjemny w użytkowaniu, nie zapycha. Śmiało można używać pod makijaż, nie roluje się.
Nie nawilża, nie odżywia, nie nadaje się pod makijaż. Nie jest zgodny z opisem producenta. Jedyny plus to że nie robi nic złego. kolejny przeciętny produkt. Zapach mocny. Wydajność przeciętna
Szukałam dobrego nawilżającego kremu pod makijaż który nie będzie się rolował razem z podkładem. Krem od Eveline - pięknie pachnie, ładnie nawilża buzie, uważam iż idealny na dzień dla cery mieszanej. Dobrze pracuje z różnymi podkładami oraz serum. Nie odczułam ani jednego minusu produktu. Używam już następny słoiczek i na pewno sięgnę po kolejny.
Ten kremik sprawdza się u mnie bardzo dobrze . Po aplikacji nie zostawia lepkiej warstwy. Nie wchłania się też do matu , ale daje taki subtelny efekt glow. Super super nawilża i odżywia skórę. Krem jest zamknięty w szklanym słoiczku, ma bardzo ładną szatę graficzną, jest wydajny i łatwo dostępny.
Bardzo fajny kremik o całkowicie naturalnym składzie. Szybko się wchłania, faktycznie nawilża i pozostawia skórę przyjemną w dotyku. Wydajność w zależności od tego ile produktu używamy na co dzień. Mi skończył się po ponad miesiącu, obfitego smarowania buzi. W promocyjnej cenie wart przetestowania. Piękna brzoskwiniowa szata graficzna, lecz przy dłuższym użytkowaniu ściera się etykietka ze słoiczka.
Mam skórę suchą. Na noc potrzebuje czegoś mocniejszego - ten gagatek jest za słaby do nocnej regeneracji, ale na dzień jak najbardziej. Pod makijaż go nie lubię, bo wchłania się długo i jest tłustawy ale kiedy jestem w domu i się nie maluje, albo robię makijaż dopiero po południu lubię nałożyć go rano. Jeśli daje rade z moją suchą cerą to myślę, że z innymi też da radę ;)
O tym jak zniechęcić się do naturalnej pielęgnacji
Tak złego kremu dawno nie miałam. Jestem posiadaczką cery mieszanej i ten krem spowodował mega ściągnięcie i przesuszenie twarzy, nawet nie chcę myśleć co by zafundował osobom z cerą suchą, dla których de facto jest dedykowany.
Po nałożeniu tego kremu na twarz dzieje się rzecz przedziwna. Po dosłownie minucie krem zastyga na suchą maskę, która wygląda i jest w odczuciu jak przetrzymana zdecydowanie za długo glinka. Towarzyszy temu ściągnięcie i uczucie wysuszenia na całej twarzy, bardzo nieprzyjemna sprawa. To ma być krem odżywczy? Dobre sobie.
Znalazłam sposób na zdenkowanie tego bubla. Najpierw na twarz nakładam Egyptian Miracle od Eveline (który solo też jest bublem), dopiero na niego recenzowany krem. Dzięki takiemu manewrowi twarz nie jest ściągnięta, a przyjemnie odżywiona. Rano budzę się z gładką, miękką i wypoczętą buzią. Jednak nie zamierzam powtarzać zakupu, bo żaden z kremów solo nie przypadł mi do gustu i nie przepadam za zabawą w małego chemika. Wolę mieć jeden krem, który robi robotę. Daję dwie gwiazdki, a nie jedną, bo ten duet sprawdził mi się naprawdę super i jak ktoś lubi tak miksować produkty, to polecam.
ZALETY:
+ skład
+ cena
+ polska marka
+ pozwala zdenkować bublowaty Egyptian Miracle
WADY:
- ściągnięcie
- wysuszenie
- niehigieniczne opakowanie
- zapach nie porywa
- solo absolutnie nie nadaje się do cery suchej, może przy bardzo tłustej się sprawdzi, ale na pewno nie jest to krem ultraodżywczy dla cery suchej i odwodnionej...
Krem, który przeznaczony jest do skóry suchej i odwodnionej, wcale nie pomaga w jej pielęgnacji. Cera jest nawilżona przez dosłownie chwilę (w momencie aplikowania), a potem występuje uczucie ściągniecia. Jest to ogromny minus, który dyskwalifikuje ten produkt.
Konsystencja jest przyjemna, masełkowata. Szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu. Poza tym krem ładnie pachnie; nie uczula. Produkt ma porządne opakowanie - szklany słoiczek.
Podsumowując krem nie nadaje sie do skóry suchej i odwodnionej, bo praktycznie nie robi nic. Dlatego też nie polecam osobom z taką właśnie cerą. Producent zbyt wiele obiecuje.
Gdy po raz pierwszy użyłam tego kremu, nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że zaszło jakieś nieporozumienie. Produkt, który (i jest to wyraźnie zaznaczone na opakowaniu) dedykowany jest skórze suchej i odwodnionej, w ogóle nie nawilża! Ba, wręcz matowi skórę, pozostawiając lekkie, acz wyczuwalne, uczucie ściągnięcia. Zdecydowanie nie dla mnie, a szkoda, bo cena niewielka, a skład wzorowy.
Lubię produkty marki Eveline i rzadkością są momenty w których mogę na nie ponarzekać. Jednak ten krem zawiódł mnie niesamowicie. Mam cerę mieszaną, ale chciałam kupić coś co da mi ekstra nawilżenie w okresie zimowym. Krem ma bardzo ładne opakowanie i pięknie pachnie, konsystencja jest przyjemna i bardzo dobrze się rozprowadza. A teraz smuteczek.. ok nałożeniu uczucie nawilżenia trwa około minuty następnie skóra robi się coraz bardziej ściągniętą. Uczucie ściągnięcia jest okropnie nieprzyjemne i natychmiast potrzebuję innego kremu :(
Krem mnie nie zachwycił, ani też wybitnych efektów nie zagwarantował. Niah. Nie zrobił nic złego, ale też nie poprawił kondycji mojej skóry, wręcz na samym początku miałam wrażenie, że nawet mnie lekko uczulił. Występowało krótkie pieczenie, jednak dosłownie po kilku sekundach mijało. Może to kwestia przyzwyczajenie się skóry.
Nie zapchał. Nie nawilżył wybitnie, ani też nie wysuszył. Takie wszystko i nic.
Hej!
Dla mnie stosowanie kremu jest całkiem przyjemne, ale nie ma jakiś spektakularnych efektów. Skura jest miękka, ale wg mnie słabo nawilża. Co do odżywienia ciężko mi stwierdzić, moja skóra w każdym razie wygląda całkiem dobrze. Fajnie pachnie. Niewątpliwą zaletą jest cena.
Moim zdaniem producent obiecuje zbyt dużo.
W moim przypadku skóra ani po użyciu tego produktu nie była nawilżona ani pełna blasku.
Owszem muszę się zgodzić z tym, że nawilżenie jest zaraz po nałożeniu ale później go nie widać.
Podczas stosowanie musiałam sięgać po inne produkty by odżywić skórę.
Czy kupię ponownie?
Na pewno nie.
Krem ma przyjemną, masełkowatą konsystencję, natomiast nie zostawia uczucia lepkości i tłustości na twarzy. Świetnie nawilża, ma dobry skład, szklane, piękne opakowanie. Świetnie nadaje się jako baza pod makijaż. Skóra jest po jego użyciu nawilżona i odżywiona. Przyjemnie miękka i deliaktna,