Odżywki do włosów

Silcare Quin, Keratyna do włosów + witaminy

_inga
    15 sierpnia 2023 o 8:02
    Keratyna do włosów z witaminami , Quin, Silcare
    Keratynę do włosów z witaminami firmy Silcare kupiłam na jednej z aukcji internetowych, opakowanie zawiera 200 ml kosmetyku, zapłaciłam około 11 zł. Odżywka ma śliczny zapach, butelka z atomizerem zapewnia łatwa wygodną aplikację. Odżywkę stosuję na umyte wilgotne włosy co ułatwia ich rozczesywanie Po zastosowaniu odżywki włosy są miękkie, gładkie,dobrze się układają. Mam cienkie włosy i różne doświadczenia z odżywkami ta sprawdza się dobrze nie obciąża cienkich włosów. Podsumowując nie jest to mój hit powiedzmy taki dobry przyzwoity średniak, jakość adekwatna do ceny, być może jeszcze do niej wrócę. Polecam.
    • nawilża
    • wygładza
    • odżywia
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie obciąża cienkich włosów
    • łatwa aplikacja
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 28 marca 2023 o 22:16
    Zapach syropku truskawkowego...
    Spray kupiłam podczas buszowania po drogerii internetowej - kosztował mnie ok. 5 zł, więc dlaczego nie. Dawno nie miałam żadnego produktu z keratyną, a keratynę moje włosy czasem lubią. Odżywka zamknieta w przezroczystej butelce, koloru różowego, który doskonale oddaje jej zapach - dla mnie jest to aromat truskawkowego syropu na apetyt, jaki dostawałam w przedszkolu. Nie pomagał - nadal byłam niejadkiem, ale za to super smakował :) Ten zapach przywołuje zatem wspomnienia z dzieciństwa. I to tyle. Bo działania nie zauważam. Niestety na moich cienkich, lekkich włosach, ta odżywka nie robi chyba nic - co prawda też nie skleja i nie obciąża, ale i nie wygładza, ani nie dodaje blasku. Nie zauważyłam też żadnego wpływu na łatwość rozczesywania. Na drugim miejscu w składzie produktu mamy alkohol i być może to jest przyczyną. Spray może i oblepia nieco keratyną, ale przy okazji wysusza. Może sprawdza się przy grubszych, mocniejszych włosach, na których alkohol nie robi wrażenia.
  • 16 listopada 2021 o 15:19
    Idealny
    Moje włosy pokochały się z tym produktem. Jestem zaskoczona jego efektami mimo że sądziłam że to kolejny produkt który będzie mi służył tylko pomocą do rozczesywania włosów. Ładnie pomaga przy rozczesywaniu włosów zarówno używany na mokrych jak i suchych włosach. Odżywka stosowana na mokro po wyschnięciu włosów mam wrażenie że nadaje włosom takiej mięsistości, włosy sa przemiłe w dotyku Odżywka stosowana na suche włosy świetnie je wygładza, włosy po prostu wyglądają pięknie. Odżywka nie obciąża ani nie skleja włosów w żaden sposób nawet jeśli za dużo nam się użyje. Zapach nie kążdemu może przypaść do gustu jest on słodki lecz ma cos w sobie takiego nieprzyjemnego lecz po krótkim czasie z włosów ulatniał sie i zostawia na włosach delikatny słodki zapach.
  • 17 maja 2019 o 19:54
    Super wygładzenie
    Kreatyna do włosów w spreyu super się u mnie sprawdziła, wygładza moje długie włosy nawilża je i pięknie się błyszczą. Polecam ją, jak najbardziej jest warta swojej ceny.
    • wygładzenie włosów
    • nawilżenie
    • połysk
    Wady:
    • Brak wad
    Metaxia
    17 maja 2019 o 18:44
    Super
    Keratyna w sprayu jest w zasadzie odzywka. Mozna ja stosowac na dwa sposoby- zamiast odzywki na mokre wlosy bez splukiwania, lub na suche. Ja uzywalam jej tylko na wlosy suche i jestem bardzo zadowolona z efektu. Po zastosowaniu wlosy sa wyraznie gladsze i nabieraja blasku, przy czym w ogole nie sa obciazone. Produkt ten ma wygodne opakowanie z atomizerem, dzieki czemu rownomierna aplikacja jest banalnie prosta- jest w formie lekkiej mgielki, ktora spsikujemy wlosy. Warto rowniez wspomniec o zapachu- pachnie landrynkami, wiec jest slodki, ale nie mdlacy
    Zalety:
    • Latwosc aplikacji
    • Wygodne opakowanie
    • Dzialanie