Maseczki w płachcie

Selfie Project #SoCool, Maska wygładzająca na tkaninie

• 11 października 2021 o 13:01
    Dobra
    Na opakowaniu fajny emotikon, który miał być na płachcie, jednak po otwarciu płachta wcale go nie przypomina ;p Bardziej bym powiedziała, że wyglądam jak klaun z horroru. Płachta jest duża, przez co trochę nachodziła mi na włosy, ale za to bardzo dobrze przywiera do twarzy i dostosowuje się do jej kształtu. Jest dobrze nasączona i nic nam nie ścieka. Podczas noszenia maseczki cała esencja "weszła" w skórę i płachtę ściągałam prawie że suchą. Podczas noszenia jej mamy uczucie chłodzenia, więc maska idealnie sprawdziłaby się na lato. Po użyciu buzia jest gładka w dotyku i wygląda promiennie. Lekkie nawilżenie utrzymuje się przez cały dzień :)
  • 1 lipca 2020 o 12:57
    Pozytywne zaskoczenie
    Kupiłam maskę na promocji za pół ceny w Rossmannie. Moją uwagę przyciągnęło ciekawe opakowanie i uznałam, że 5 zł za maseczkę w płachcie jest całkiem niezłą opcją. W dodatku nigdy nie miałam żadnego kosmetyku z tej marki, więc chciałam ją przetestować. Nie spodziewałam się wiele, ponieważ Selfie Project kojarzy mi się z marką skierowaną do nastolatków, którą już nie jestem. Okazało się jednak, że ich produkty mogą dobrze zadziałać nie tylko na nastoletnie cery. Po wyjęciu kolorowego zawiniątka z saszetki, rozłożyłam płachtę na twarzy. Odpowiednie otwory na oczy i usta, trochę zachodziła na linię włosów w okolicach skroni, ale ogólnie całkiem w porządku. Całkiem dobrze dopasowana w okolicach brody, co w moim przypadku jest rzadkością. Za to za mało materiału na nosie, u mnie brakowało wręcz połowy, ale to może mój jest taki duży :D Co zaś do nadruku to nie przypominał on tego z opakowania. Ni to tygrys, ni to klaun... Miało być emoji, ale na twarzy nie prezentowało się to zbyt ciekawie. Do selfie się nie nada :D Ilość esencji w opakowaniu wystarczyła mi na posmarowanie szyi i dekoltu podczas aplikacji maseczki na twarzy oraz na jeszcze jedno posmarowanie następnego dnia. Serum nałożone na szyję było przez kilka chwil klejące, ale potem to uczucie całkowicie minęło. Esencja jest bardzo wodnista. Już po 10 minutach zaczęła wysychać, co mnie zaskoczyło, ponieważ zazwyczaj maski w płachcie dłużej u mnie wytrzymują. Cała esencja wchłonęła się, po zdjęciu materiału nie zostały nawet resztki do wklepania w skórę. Podczas trzymania maseczki, dawała lekkie uczucie chłodzenia, które niestety zniknęło minutę po zdjęciu materiału. Pod koniec aplikacji skóra nad ustami zaczęła lekko piec, mimo że nie miałam w tym miejscu żadnych podrażnień czy uszkodzeń skóry. Jednak po zdjęciu płachty nie było na niej żadnego śladu. W zapachu dało się wyczuć nutę migdała, ale takiego maksymalnie chemicznego. Trochę go czuć podczas aplikacji, ale nie przeszkadzał mi. Maseczka dała uczucie ulgi i ukojenia. Całkiem dobrze złagodziła zaczerwienienia - te mniejsze w całości, te większe wyraźnie zmniejszyły się. Do tego ujednoliciła koloryt. Obietnice producenta nie były bez pokrycia, ponieważ cera była bardzo, bardzo gładka i miękka. Porządnie nawilżona, ale bez efektu wow, u mnie nie obyło się bez kremu. Maska nie zostawiła tłustej czy klejącej się warstwy. Nie podrażniła i nie uczuliła. Robiłam ją wieczorem, następnego dnia skóra była nadal miękka i lekko nawilżona. W przypadku mojej mieszanej cery ograniczyła nadmierną produkcję sebum w strefie T. Natomiast nie zaobserwowałam żadnego wpływu na niedoskonałości... Możliwe, że jeszcze kiedyś ją kupię na promocji, bo w cenie regularnej... Teoretycznie 10 zł za maskę w płachcie to raczej standardowa cena, jednak mimo że pozytywnie mnie zaskoczyła, to nie zachwyciła mnie wybitnie.
    Zalety:
    • łagodzi zaczerwienienia,
    • ujednoliciła koloryt,
    • cera po jej użyciu była bardzo gładka i miękka,
    • nawilża,
    • nie podrażnia i nie uczula,
    • ograniczyła produkcję sebum w przetłuszczającej się strefie T.
    Wady:
    • chemiczny zapach,
    • brak wpływu na niedoskonałości.
    Iwona_C
    25 maja 2020 o 8:24
    Całkiem przyjemna maseczka z dobrym efektem wygładzenia.
    Selfie Project miałam do czynienia kilka razy, niestety żaden ich produkt mnie nie zadowolił. Maseczkę otrzymałam w jednym z boxów od BeGlossy i nie mogłam zebrać się z jej zastosowaniem , ale jak już jej użyłam to stwierdziłam ze to ciekawy produkt choć do końca nie idealny, ale i tak najlepszy jaki używałam z tej firmy. Opakowanie to biała saszetka o pojemności 15ml, z wesołą grafiką w postaci uśmiechniętej buźki w okularach .Znalazły się tutaj również informacje dotyczące składu i działania maseczki. Z boków znajdują się małe nacięcia dzięki którym można otworzyć saszetkę w której znajduje się płachta. Płachta jest wykonana z bawełny, mimo ze jest cienka to nie rwie się ani nie rozciąga. Super wygląda ponieważ posiada kolorowy nadruk emoji. Uśmiechnięta kolorowa buźka od razu poprawiała mi humor jak tylko spojrzałam w lustro. Otwory na oczy, usta i nos są w odpowiednim miejscu i mają odpowiedni rozmiar. Płachta jest bardzo delikatnie nasączona i w zasadzie w opakowaniu po jej wyciągnięciu nie pozostało mi nic serum, które ma bardzo delikatny i przyjemny , kwiatowy i słodki zapach. Skład taki sobie, z proteinami owsa, kwasem migdałowym, witaminą E, po za tym sporo konserwantów, dlatego też nie spodziewałam się cudów . Płachta dobrze przylega do twarzy, ale przez słabe nasączenie szybko wysycha i po 10 minutach zaczęła się odklejać, wiec ją usunęłam po tym czasie. Podczas całego czasu trzymania czułam delikatnie chłodzenie i mrowienie, które było całkiem przyjemne. Po usunięciu maseczki na buzi pozostała delikatnie klejącą warstwa , która szybko się wchłonęła i nie wymagała zmycia. Działanie milo mnie zaskoczyło ,skóra po użyciu była ładnie rozświetlona i wygładzona, przyjemnie miękka w dotyku. Twarz wyglądała ładnie na zdrową, odświeżoną i wypoczętą. Również nawilżenie było odpowiednie.Skóra miała ładne napięcie, ale ten efekt szybko zniknął. Po zastosowaniu maseczki wykonałam makijaż i muszę stwierdzić ze wyglądał perfekcyjnie, podkład świetnie i równomiernie się rozprowadzał i w idealnym stanie wytrzymywał cały dzień. Ogólnie to spodobał mi się stan skory i efekt jaki maseczka pozostawiła na mojej buzi, może jeszcze skorzystam z niej w przyszłości i z chęcią wypróbuje inne wersje.
    Zalety:
    • dobrze skrojona naturalna bawełniana płachta
    • wesoły motyw emoji na maseczce
    • płachta dobrze trzyma się twarzy, nie odkleja się i nie zsuwa
    • nie pozostawia na skórze klejącej warstwy
    • wygładza, zmiękcza i rozpromienia cerę
    • dobrze nawilża i delikatnie napina skórę
    • sprawia że buzia wygląda na zdrową i wypoczętą
    • ułatwia wykonanie i przedłuża trwałość makijażu
    • wygodna w otwarciu saszetka z przyjemną szatą graficzną
    Wady:
    • słabo nasączona płachta ,zbyt mała ilość serum w saszetce
    • w składzie sporo konserwantów a mało substancji aktywnych,
  • 5 kwietnia 2020 o 17:35
    O tak!
    Dziś sięgnęłam po tę maseczkę. Jest ona na naturalnej bawełnianej tkaninie. Doskonale koi skórę twarzy. Nie podrażniła mnie ani nie uczuliła. Cera po jej użyciu jest miękka, gładka i zdecydowanie lepiej wygląda. Produkt nie jest testowany na zwierzętach, co dla mnie jest bardzo ważne.
    Zalety:
    • nie testowane na zwierzętach
    • koi
    • łagodzi
    • nawilża
  • 21 marca 2020 o 10:34
    Śmieszna i przyjemna
    Selfie project nie kojarzy mi się z najlepszymi produktami. Kupiłam wcześniej kilka maseczek i wszystkie sprawdziły się niestety nie najlepiej albo wręcz tragicznie. Te akurat znalazłam na przecenie w Rossmannie i muszę przyznać, że początkowo w ogóle nie zwróciłam uwagi na markę- wzięłam, bo mi się spodobała i kosztowała ledwo 5 złotych. Dostępność nie jest najlepsza- widuję ją tylko w Rossmannie. Kosztuje mniej więcej tyle, ile większość maseczek w płachcie. Te 10 złotych to taka normalna. Opakowanie dosyć ładne, zabawne. Z pewnością zwraca na siebie uwagę. Pewnie ja też kupiłam ją też trochę oczami. Ma łatwe otwarcie, które nie wymaga nożyczek. Płachta ma dobry rozmiar i odpowiednie wycięcia na usta i oczy. Trochę musiałam ją podwijać przy brodzie, ale to u mnie normalne- mam dosyć małą twarz i nie pasuje do żadnej maski. Tu nie jest najgorzej. Dobrze przylega do twarzy, nie przesuwa się. Płachta dobrze nasączona, ale nie ścieka z niej. Skóra po zdjęciu maseczki faktycznie jest znacznie wygładzona, taka przyjemna w dotyku. Dobrze wpływa na przesuszone miejsca na mojej skórze, bo są wyraźnie zmiękczone. Przyjemnie nawilża, ale nie wzmaga produkcji sebum. Skóra wygląda zdrowiej i zwyczajnie ładniej. Czy koi? Mam wrażenie, że moje zaczerwienienia są odrobinę bledsze, ale nie jest to z pewnością efekt wow. Czy wpływa na niedoskonałości? No według mnie zupełnie nic z nimi nie robi. Mimo że nie wpływa na niedoskonałości, według mnie to i tak najlepsza maseczka od Selfie Project. Jestem nią aż trochę zaskoczona, bo naprawdę sprawiła się nieźle. Jeśli znajdę ją w promocji, pewnie kupię. Z chęcią także sięgnę po inne wersje tej maski.
    Zalety:
    • Przystępna cena.
    • Płachta w dobrym rozmiarze z odpowiednimi wycięciami na usta i oczy.
    • Nie przesuwa się na twarzy.
    • Płachta dobrze nasączona.
    • Nawilża.
    • Wygładza.
    • Zmiękcza.
    • Delikatnie zmniejsza widoczność zaczerwienień.
    Wady:
    • Dostępność.
    • Nie wpływa na niedoskonałości.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie