Cienie do powiek

I Heart Revolution Peanut Butter Cup Chocolate Shadow Palette Paleta 18 cieni do powiek

• 24 stycznia 2024 o 18:51
    Masło orzechowe
    Moja kolekcja czekoladek od MUR ciągle się powiększa mimo tego że szał na tę markę już dawno minął. Bardzo lubię Makuep Revolution, kosmetyki od nich sprawdzają się u mnie i mimo że nie są jakieś rewelacyjnie to często kupuję. Opakowanie-tabliczka czekolady bo jakby inaczej:) Tutaj jest ona w kolorach brązu co nawiązuje do nazwy -masło orzechowe. W środku mamy duże lusterko i 18 cieni . Każdy z nich ma swoja nazwę napisana na opakowaniu. Ułatwia to odnalezienie cienia gdy chcemy odtworzyć jakiś makijaż z YT. Mamy tu różny przekrój wykończeń : maty , perły, cienie z minidrobinkami, metaliczne. Paleta jest w ciepłej tonacji. Mamy tu dużo pomarańczowych cieni, ciepłych brązów, żółć, czerń ,troszkę miedziano-rudych kolorów. Moje ulubione kolory to: * CUP- ciemny czekoladowy matowy brąz * MILK CHOCOLATE- średni brąz dobry na załamanie, bardzo naturalny ale widoczny na oku * DEISH-różowo- brzoskwiniowy mat Jeśli chodzi o pigmentacje jest dobra. Ja się nie czepiam bo produkt jest tani (ok.30zł ), marka średnich lotów a cieni mamy dużo. Dobrze się blendują , kolor równo się rozkłada na powiece. Trwałość spoko bo przez 8 godzin gdy jestem w pracy makijaż wygląda dobrze, nic się nie roluje, nie zbiera. Błyski są miękkie w konsystencji i najczęściej nakładam je palcem bo wtedy lepiej się przyklejają i bardziej błyszczą. Osobiście bardzo lubię czekoladki z Makeup Revolution i jeśli wejdzie do sprzedaży jakiś nowy wariant kolorystyczny( najlepiej fiolety) to pewnie kupię.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • piękne kolory
    • dobrze się blenduja , nie robią plam,
    • ceny zaczynają się już od 30zł na Allegro
    Kungund
    26 marca 2021 o 11:49
    Przyzwoita paleta
    Paletka jest sama w sobie bardzo w porządku wykonana, czyli duże lustro, kolory od jasnych po ciemne, maty i błyski. Dla każdego coś dobrego. Nie mam zastrzeżeń co do pigmentacji, szczególnie cieni matowych. Jest wręcz zaskakująco dobra! Jasne maty odstają tu od ciemnych kolorów ale ujdą. Dużym zaskoczeniem był żółty, który świetnie wygląda np. w kąciku oka. Mocna pigmentacja. Jedynie mam problem z cieniami metalicznymi, i to już moja druga paleta revolution gdzie było podobnie. Według mnie ciężko przenoszą się na oko, bez względu czym nakładam. Wszystkiego próbowałam od palca po pędzle, pacynki, na mokro i sucho. Na powierzchni cienia odrazu tworzy się skorupka. Szkoda bo kolory są genialne. Gdyby były bardziej miękkie to lepiej by się z nimi pracowało a tak nie mam ochoty nawet po nie sięgać. No i oczywiście maty się osypują przy pracy ale akurat dla mnie nie jest to jakiś duży minus. Bo pigmentacja, blendowanie są na plus.
  • 26 lutego 2021 o 14:17
    Śliczne i bezużyteczne
    Duże lusterko, poprawia komfort szybkiego malowania. Cienie matowe, ciemne - tworzą plamy i smugi nie do rozblendowania, po dołożeniu jakiegokolwiek cienia z paletki tworzą się dziury. Cienie strasznie się osypują. Jasne odcienie są suche, ledwo zostawiają ślad po sobie. Cienie błyszczące są ok, większych problemów z nimi nie ma. Ogólnie makijaż po kilku godzinach wygląda na brudny, niedbały.