Szampony do włosów

Mrs. Potter's Triple Herb Hydrate, Szampon do mycia włosów suchych wymagających nawilżenia

• 8 lutego 2025 o 12:29
    Aloesowe love.
    Lubię szampony Miss Potter. Wersja z aloesem zalicza się bezsprzecznie do grona ulubieńców. Zapach: Delikatny, aloesowy i nienachalny. Działanie: Szampon nieźle się pieni po rozmieszaniu z wodą. Nie plącze włosów. Kosmyki są błyszczące i sypkie. Skład: Niezły, ale nie nadaje się dla delikatnisiów. W składzie nie ma silikonów, ale mamy Sodium Coco-Sulfate, który może wysuszać, nie nadaje się dla alergików, atopowców i przesuszonych skalpów. Prócz tego faworytami są: - sok z aloesu - ekstrakt z rokitnika - ekstrakt z pokrzywy Podsumowanie: Triple Herb to średnio delikatny, fajny podstawowy szampon. Nie wzmaga swędzenia skóry głowy, choć używam go naprzemiennie z innymi szamponami. Pięknie pachnie i ma zachęcającą cenę (ok. 14zł).
    pines93
    18 stycznia 2021 o 14:51
    Szampon lepszy niż inne, ale nie idealny
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dostalam mnóstwo saszetek do wypróbowania, bo w sklepie z kosmetykami i powiwdziali, że nikt nie chce tych probek nawet za darmo i bedzie musiała wyzucić. Bierzcie próbki jak możecie naprawde!! Sa tańsze niż całe opakowanie. Ogólnie myjąc nim miałam naprawdę dobre odczucia i napewno zosranie ze mna przez jakiś czas, mimo to jednak zdaje sobie sprawę, że i on ma swoje wady. Nie bede wam się zachwycać nad jego zapachem czy butelka, bo to sprawa indywodualna dla każdej z nas. Szampony ze wzgledu na środek myjący w dzielimy na: mocne, srednie i delikatne. Ten raczej zaliczypabym do średnich (Sodium Coco-Sulfate jest nadal mocnym detergentem). Do tego poliquaterinum-7 - jest to dobry składnik, ale w odżywce nie w szamponie. Zaaplikowany na skalp cienkich, przetłuszczających się włosów obciąży je. Czyli jednym słowem dalej szukamy idelanego partnera pod prysznic...
    Zalety:
    • średnia moc myjąca (chodzi o detergenty nie ogółem)
    • myje, pieni się
    Wady:
    • SCS
    • poliquat
    madziun
    12 listopada 2020 o 21:11
    Piękny zapach
    Bardzo do mnie przemówił zapach i konsystencja. Według mnie jest to szampon dość wydajny. Włosy są oczyszczone i nawilżone. Łatwo się rozczesują,ale używam w połączeniu z odżywką i maską.
  • 10 listopada 2020 o 10:29
    Fajnie nawilża kręcone włosy
    Stosuję zawsze w komplecie z odżywką lub maską z tej samej serii. Dzięki aloesowi dobrze nawilża włosy, również kręcone. Dobry skład. Stosuję również u 2 letniej córki. Pięknie pachnie!
    Zalety:
    • zapach, skład, cena
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 22 września 2020 o 17:12
    Fajny szampon
    Szampon tej marki kupiłam, gdy po farbowaniu włosów miałam całą głowę poparzoną. Poszukiwałam szamponu bez żadnych SLS, SLES, silikonów i barwników. Po pierwszym użyciu od razu mi się spodobał. Bardzo ładnie pachnie miodowo, dobrze się pieni, myje i nawilża skórę głowy i włosy. Zapach utrzymuje się bardzo długo na włosach, a sam szampon jest bardzo wydajny. Opakowanie bardzo wygodne i praktyczne. Polecam go.
    • nawilża
    • wydajny