Płyny do kąpieli

Polka Woda siarczkowa, Płyn do mycia i kąpieli `Detoks + komfort`

Mirriam
    30 listopada 2021 o 0:35
    Bardzo przyjemny w dobrej cenie
    Przyjemny płyn, zapach dość specyficzny, ale dobrze nawilża i odżywia skórę. Skóra jest gładka, miękka na długo. Konsystencja jest dość rzadka, kolor i piana dają poczucie odprężenia.
    Najlina
    24 lipca 2021 o 16:38
    Mało naturalny
    Był to mój pierwszy kosmetyk tej marki, więc ciekawość była jeszcze większa. Nigdy też nie kąpałam się w wodzie siarkowej. Piękne opakowanie i intensywny kolor wody kuszą, by kosmetyk wypróbować. Pojemność 400 ml, kolor intensywnie żółty, zapach kwiatowy co mnie pozytywnie zdziwiło. Konsystencja żelu pod prysznic, woda dobrze się pieni zarówno pod prysznicem jak i w kąpieli. Skóra po użyciu jest taka zrelaksowana i oczyszczona. U mnie jednak lepiej ta woda się sprawdziła w wannie, gdzie sobie w tej wodzie leżałam. Lepsze odprężenie wtedy czułam. Co do składu to jest bardzo długi i zaraz po wodzie na drugim miejscu jest sls, którego unikam. Mimo tego, skóra nie była podrażniona czy wysuszona, uff. Alergii też nie dostałam. W składzie jest jeszcze między innymi : chlorek sodu, lauramidopropyl betaine - działa pianotwórczo i może podrażniać i uczulać. Substancje nawilżające skórę, konserwanty, wyciąg z owoców ostropestu plamistego, przywrotnik pospolity, skrzyp polny, wyciąg z ziaren soi, wyciąg z kiełków pszenicy, ekstrakt z lucerny siewnej, ekstrakt z rzodkiewki zwyczajnej, antyoksydanty, organiczne związki chemiczne, glukonian wapnia i magnezu, chorek miedzi i manganu, kwas mlekowy, woda morska, wodorowęglan sodu, tartazyna czyli barwnik, butylphenyl, który nadaje kwiatowy zapach. Jak widać mnóstwo tego jest i skład nie jest do końca naturalny, a szkoda, ponieważ spodziewałam się bardziej naturalnego produktu. Jednak chciałam, spróbowałam, nic złego się nie stało.
  • 2 czerwca 2021 o 20:32
    Przyjemny płyn
    Płyn do mycia i kąpieli 'Detoks + komfort' to kosmetyk zamknięty w miękką, przezroczystą butelkę z białego plastiku, na opakowaniu znajduje się ciekawa grafika, która od samego początku przykuwa uwagę. Butelka z produktem ma czarną nakrętkę typu klik, łatwo się ją otwiera i zamyka. Pojemność kosmetyku to aż 400 ml, więc pojemność niezła. Płyn ma żółtą barwę, delikatny zapach, który nie utrzymuje się zbyt długo na skórze jak i we wodzie, ale warto zaznaczyć, że wlewając go do wody, tworzy przyjemną pianę, która nie roztapia się bardzo szybko, za co plus. Natomiast konsystencja jest rzadka, lejąca, jeśli chodzi o wydajność, to zależy od tego ile używamy kosmetyku, jeśli stosujemy go do kąpieli jako płyn to może wystarczyć spokojnie na kilka kąpieli, natomiast jeśli połączymy go zarówno do wlania do wody i jako żel to możemy się spodziewać, że produkt wykorzystamy na około 3 razy. Płyn nie wysusza skóry, ja najczęściej korzystałam z niego jako płyn do kąpieli, więc z pewnością mojej skóry nie wysuszył, szczególnie, że mogę zaliczyć się do osób z suchą skórą. Kosmetyk delikatnie nawilża skórę, nie podrażnia, łatwy w użyciu, jest delikatny dla skóry. Z całą pewnością ciekawy kosmetyk, który warto wypróbować.
    Zalety:
    • wydajny, w zależności od użytkowania
    • pojemność
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    Wady:
    missi13
    24 lutego 2021 o 10:31
    Bardzo lubię
    Kupiłam płyn ze względu na przecenę. Nie dość e na codizen jest w super cenie to mi się jeszcze trafiła promka i dodałam go za jedyne 6 zł :) Bardzo spodobała mi się konsystencja i to że jest wydajny. Delikatny zapach sprawia że płyn nie wydaje się przesaczony chemia... Skald ma w miarę ok :) Bardzo dobrze się pieni o domuwa ciało z brudu potu. Skóra po nim nie jest przesuszona albo zaczerwieniona. Jest delikatny ale skuteczny. Mam skórę wrażliwą i skłonna do alergii. Po użyciu płynu nie doznalam ani podrażnienia ani alergii. Także myślę że dla alergików jest ok. Jest dostępny w drogeriach bezproblemowo, bardzo wydajny i tani. Dostępny na każdą kieszeń - to super. Myślę że warto wypróbować. :)
  • 1 sierpnia 2020 o 19:57
    Płyn na pewno nie przynosi żadnego komfortu
    Płyn do mycia i kąpieli nie zrobił na mnie większego wrażenia. Choć myślałam, że tak będzie. Ciekawy i obiecujący wydawał mi się opis na etykiecie. Szybko okazało się, że działanie nie ma z nim nic wspólnego. Płyn ma niezbyt przyjemny zapach. Owszem, dokładnie oczyszcza, ale też wysusza skórę. Staje się ona nieprzyjemnie napięta i podrażniona. Płyn na pewno nie przynosi żadnego komfortu. Po zużyciu całego opakowania nie zauważyłam poprawy wyglądu skóry. Jakiś czas później kupiłam jeszcze szampon wzmacniający Polka, ale też się zawiodłam. Użyłam u mojej mamy kremu do twarzy z bursztynem - cera piekła i szczypała. Kosmetyki Polka według mnie nie należą do udanych. Nie wypróbuję już żadnego.
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Płyny do kąpieli