WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Dermika Sheet Mask, Nawilżająca maska na tkaninie `Sok aloesowy`

Elednor
    7 czerwca 2023 o 19:01
    Nie polubiłyśmy się
    Osobiście bardzo lubię maski na płachcie, ale niestety z tą maską się nie polubiłam. Można nawet powiedzieć, że mi zaszkodziła, bo maskę zrobiłam wieczorem, a już na drugi dzień rano miałam trzech przyjaciół :O Ta maska jest dosyć specyficzna również pod kątem działania. Czy nawilżyła? Możliwe, ale pozostawiła po sobie na skórze klejący się film, który był bardzo niekomfortowy. Uczucie było tak nieprzyjemne, że musiałam zmyć to z twarzy, żeby poczuć się świeżo i komfortowo. Nie wiem jak inne maski, bo to moja pierwsza styczność z tą marką. Być może inna spisała by się o wiele lepiej. Opakowanie i produkt: W saszetce o minimalistycznej szacie graficznej, znajduje się złożona maska. Tkanina z której została zrobiona była miękka i dosyć przyjemna. Maska była obficie nasączona płynem. Na tyle, że trzeba było pilnować aby maska nie zsunęła się zbyt nisko. Nie mam nic do zarzucenia jeśli chodzi o kształt i otwory wycięte w masce. Tutaj wszystko było na swoim miejscu, a przynajmniej do ogarnięcia. Zapach maski jakoś szczególnie mnie nie powalił. Nie był szczególnie przyjemny, ale to raczej moja preferencja, bo wszystko co ma duże ilości aloesu w sobie pachnie mi dosyć męsko. Aplikacja i działanie: Z samą aplikacją nie było problemów. Otwory wycięte w masce były odpowiedniej wielkości i na swoim miejscu. Maskę dało się dopasować do kształtu twarzy. Jak już wspomniałam wcześniej była dosyć mocno nasączona i było spore ryzyko, że zjedzie, więc trzeba było tego pilnować. Podczas aplikacji nic nie piekło i nie szczypało. Skóra nie została podrażniona, ani nie miałam żadnych reakcji alergicznych. Kiedy ją ściągnęłam, resztkę substancji wklepałam w skórę, jednakże nieprzyjemne uczucie klejącej się buzi nie znikało. Było to uczucie, które mogłabym porównać do wylanego na twarz słodkiego soku. Skóra pomimo iż była już prawie sucha, to strasznie się lepiła, przez co czułam się nieświeżo, a ponieważ uczucie to nie znikało, skończyło się na tym, że musiałam umyć twarz. Maska ta pozostawiła trochę niesmak po sobie, szczególnie że już rano, czyli po upływie kilku godzin od aplikacje miałam nawrót trądziku. Ot, cała sytuacja. Dostępność i cena: Z jej dostępnością zarówno stacjonarną jak i internetową jest raczej słabo. Nie znalazłam jej w żadnych sieciówkach. W internetach zaś dostępna była w kilku sklepach i aptekach, ale prawie wszędzie była informacja "produkt niedostępny". Jedyna drogeria, w której ja znalazłam to drogeria Jasmin, gdzie kosztuje 16zł. Biorąc pod uwagę i cenę i ewentualne działania niepożądane raczej nie polecam i osobiście już po nią nie sięgnę.
  • 3 stycznia 2022 o 14:34
    Zwyczajna
    Używa od:próbka
    Maseczkę zakupiłam w sklepie internetowym za grosze, więc nie spodziewałam się po niej cudów. Zamknięta w niewielkiej saszetce, może to być plus dla osób, które potrzebują ją spakować np w podróż. Nasączenie maseczki było średnie, dosyć szybko wysychała na twarzy. Zapach ok, nie drażnił mojego nowa. Maseczka nie zaszkodziła mi, jednak nie zauważyłam mocnego nawilżenia skóry. Nie wiem czy jeszcze do niej wrócę.
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
  • 26 listopada 2021 o 18:44
    Niestety nie
    Maska już po 2-3 minutach od nałożenia wywołała u mnie uczucie pieczenia skóry na całej twarzy. Musiałam zdjąć ją przed czasem; skóra była zaczerwieniona, pomogło obfite spryskanie twarzy wodą termalną. Zdecydowanie nie polecam. Ja na pewno już do niej nie wrócę.
  • 7 listopada 2021 o 9:45
    Nie polecam
    Pierwszy raz stosując maskę w płachcie spotkałam się z tym, by była postrzępiona i nie dało się jej dobrze założyć na twarz. Pod tym względem jeden wielki minus. Zamiast otworów na oczy i usta, otrzymałam jedną wielką dziurę. Oprócz tego nie zauważyłam żeby jakkolwiek działała. Zwykły przeciętniak. Z pewnością nie kupię jej ponownie.
    Iwona_C
    27 października 2021 o 13:10
    Nieprzyjemnie piecze podczas aplikacji, a działanie jest niestety bardzo słabe i krótkotrwałe
    Maski od Dermiki stosowałam kilkakrotnie, niestety jak do tej pory żadna z nich mnie nie zachwyciła. Nawilżającą maskę na tkaninie znalazłam w boxie od Pure Beauty. Nie nastawiałam się na super efekty działania, i miałam racje , bo po jej użyciu nic szczególnego nie zadziało się na mojej cerze. Saszetka z płachta jest prostokątna, mała w jasnozielonym kolorze z niewielką ilością grafiki ale z dokładnym opisem kosmetyku. Dzięki bocznym nacięciom nie ma problemów z jej otwarciem. Płachta znajdująca się wewnątrz jest bardzo dobrze nasączona, w opakowani po jej wyjęciu nie pozostaje prawie nic serum, które jest żelowe bezbarwnego świeżym roślinnym ale lekko chemicznym zapachu, który jednak nie wpływał negatywnie na moje odczucia węchowe. Płat jest wykonany z miękkiej tkaniny, otwory są odpowiedniej wielkości i w odpowiednim miejscu. Na moja twarz jest zbyt obszerny i zachodził mi poza linie włosów, jednak nie miałam problemów z jego dopasowaniem . Nie zsuwał się , tylko odklejał w okolicach brody i wymagał kilku poprawek. Maskę należy trzymać 10 minut i tyle to u mnie trwało, choć do przyjemnych doznań to nie należało. Chwile po nałożeniu płata, po początkowym przyjemnym chłodzeniu skóry, pojawiło się mocne pieczenie w okolicach oczu i policzków. W przypadku mojej cery takie reakcje występują, niezwykle rzadko na całe po usunięciu płachty na skórze nie było żadnych podrażnień, nie była również zaczerwieniona, ale pieczenie towarzyszyło mi dobre kilka minut po ściągnięciu maski. Działanie jest, ale delikatne i krótkotrwałe.Na skórze po ściągnięciu tkaniny pozostaje lepka warstwa która szybko znika. Nie zauważyłam wygładzenia cery, ale była ona ładnie rozświetlona. Nawilżenie przy mojej suchej skórze było średnie i po kilku godzinach nie było po nim śladu. Skład nie przemawia do mnie zbyt optymistycznie :woda, gliceryna, sok aloesowy, wod morska , alantoina, kwas hialuronowy,polisacharydy, reszta to zapach, zagęszczacze i konserwanty w tym edta wysoko na liście i fenoksyetanol. Równie wysoko na liście jest karbomer który może wywoływać podrażnienia i stany zapalne skóry. Nie wiem co w każdym bądź razie jakiś składnik maseczki miał agresywny wpływ na moja cerę. Podsumowując to dla mnie maska bubel i pierwszy tego typu produkt który spowodował niemiłosierne pieczenie skóry. Skład nie zachwyca, działanie nie dość ze krótkotrwałe to i poniżej przeciętnego, a cena mocno przesadzona.
    Zalety:
    • mocno nasączona, miękka tkanina
    • dobrze skrojona płachta
    • nie pozostawia lepkiej warstwy na twarzy
    • delikatnie nawilża
    • małe opakowanie łatwe w otwieraniu
    Wady:
    • nieprzyjemnie piecze podczas aplikacji
    • płat odkleja się w trakcie trzymania
    • brak efektów deklarowanych przez producenta
    • agresywne składniki w inci
    • wysoka cena, nieadekwatna do działania

Zobacz także inne Maseczki w płachcie