Maseczki w płachcie

Belleza Castillo Edge Cutimal, Tiger Anti-Wrinkle Mask Przeciwzmarszczkowa maska w płachcie

• 25 lutego 2021 o 9:31
    Bardzo dobry
    Opakowanie z tygryskiem zachęciło mnie do kupienia i użycia tej maseczki. Na płachcie mamy nadruk tygryska, który ładnie pokrywa twarz. Płachta jest dobrze nawilżona i trzyma się twarzy, dzięki czemu możemy robić coś innego. Pod koniec aplikacji lekko mnie szczypało. Po ściągnięciu maseczki zauważyłam gładkość oraz ujędrnienie skóry twarzy.
    Zalety:
    • Nadruk
    • Działanie
    Wady:
    • Lekkie szczypanie
  • 1 września 2020 o 13:06
    Z braku lepszej opcji...
    Używa od:próbka
    Maski w płachcie, teraz temat rzeka - każdy używa i będzie używał, ich popularność nie spada a wręcz przeciwnie - można je kupić w każdym markecie, drogerii, perfumerii, chyba już wszędzie chociaż ostatnio są coraz częściej piętnowane za to, że są mało eko jako produkty jednorazowego użytku. W każdym razie ja miała już okazję używać dziesiątek przeróżnych masek z rożnych półek cenowych i o różnych właściwościach. Tym razem maskę przeciwzmarszczkową "Tygrys"zakupiłam przy okazji zakupów w Biedronce, z tego co pamiętam za kilka złotych - cudów się po niej nie spodziewałam, ale i tak wyszło gorzej niż myślałam. Maska zapakowana jest w bajkową saszetkę z dziecinną szatą graficzną - szczerze, to bardzo nie moje klimaty, ale przecież ważne co w środku a nie na zewnątrz ;) W każdym razie jakościowo jest ok czego nie mogę powiedzieć o samej maseczce. Maska ma nadruk z mordką tygrysa - niby fajnie, ale ja naprawdę za takimi upiększeniami nie przepadam, no żeby jeszcze jakość samej płachty była super, ale w tym przypadku jest słabiutko. Mamy co prawda bardzo dużo esencji, która spokojnie starczy jeszcze na szyję i dekolt - i za to plus, ale sama maska to kiepskiej jakości produkt. Do tego mocno odstaje, szczególnie na brodzie - cały czas ją doklepywałam, ale mało to dało. Zapach całkiem ok - nie przeszkadza. Po 15 - 20 minutach ściągamy maskę a resztkę esencji wklepujemy w skórę. Niestety twarz jest potem lepka i się klei. Mamy co prawda nawilżenie, ale następnego dnia po efekcie nie ma już śladu. Jeżeli mowa o jakimkolwiek efekcie przeciwzmarszczkowym czy ujędrniającym to raczej go nie uświadczymy - ja w każdym razie nic takiego nie zauważyłam. Daję jednak plus za brak podrażnień, reakcji alergicznych czy zapychania.
    Zalety:
    • Bardzo niska cena
    • Przyjemny zapach
    • Duża ilość esencji
    • Nawilża zaraz po użyciu
    • Nie podrażnia ani nie uczula
    Wady:
    • Słabej jakości płachta
    • Maska ma zły kształt i odstaje na twarzy
    • Esencja lepi się na twarzy po zdjęciu płachty
    • Brak jakiegokolwiek efektu przeciwzmarszczkowego
  • 31 stycznia 2020 o 20:12
    W niższej cenie - w porządku
    Maseczkę kupiłam w Biedronce już jakiś czas temu, w niewysokiej cenie, za na pewno nie więcej niż 5zł. Widziałam też ją jako dodatek do gazety i z tego powodu bardzo dziwi mnie cena regularna, ale cóż. Nieco odkładałam jej użycie, bo jeszcze nie potrzebuję kuracji przeciwzmarszczkowej, ale przecież uelastycznienie i nawilżenie zawsze się przyda. Płachta jest dobrze wykrojona, tkanina nie za cienka, nie za gruba, dobrze przylega do twarzy, dobrze nasączona esencją. Po jej usunięciu, skóra była nawilżona i nieco jędrniejsza, niestety również lepka od esencji, która jednak po jakimś czasie się wchłonęła.
    Zalety:
    • płachta dobrze wykrojona; dobrze przylega do twarzy; dobrze nasączona esencją; nawilża; ujędrnia
    Wady:
    • skóra po aplikacji pozostaje lepka przez dłuższy czas
  • 3 kwietnia 2019 o 20:48
    Tygrysek o cudownym zapachu
    Maseczki dorwałam w Biedronce za 1,99! Trochę się zdziwiłam kiedy dowiedziałam się, że cena maseczek waha się między 11 a 16 zł. Ucieszyłam się z takiej okazji. Nie przepadam co prawda za maseczkami w płachcie, zawsze są jakoś źle dopasowane w szczególności przy ustach, nigdy nie mogę w nich swobodnie mówić. Tak samo w tym przypadku przez 20 min nie wypowiedziałam ani słowa :) Co obiecuje nam maseczka? Nawilżenie, ujędrnienie i uelastycznienie skóry oraz niwelacje zmarszczek. Po wyjęciu z opakowaniu maseczka wypadła mi z rąk. Jest bardzo nasączona. Nałożyłam na twarz na 20 min. Maseczka przyniosła uczucie chłodu. Po upływie czasu resztę serum wklepałam w skórę. Twarz była lepka, niestety nie przepadam za tym uczuciem. A co do obietnic... nigdy jakoś po maseczkach nie spodziewałam się cudów. Stosuje je bardziej jako urozmaicenie w pielęgnacji twarzy. Co do nawilżenia - w jakimś stopniu to zrobiła, ale jak dla mnie to tylko chwilowy efekt. Ujędrnienie i uelastycznienie skóry oraz niwelacje zmarszczek? Lekko napina skórę ale nie niweluje w żadnym stopniu zmarszczek ;) Zapach tej maseczki jest po prostu cuuudowny!
    Zalety:
    • Cudowny zapach
    Wady:
    • Regularna cena to trochę za dużo. Producent wspomina o stosowaniu jej 2-3 w tygodniu a to wydatek z rzędu ok 50 zł. (Tak jak pisałam wyżej, moje dorwałam po 1,99)
  • 20 lutego 2019 o 12:07
    Średnia...
    Używa od:próbka
    Absolutnie nie była to zła maska,ale... Z płachtą coś nie do końca było ok,nie starczyło materiału na brodę dodatkowo ten materiał lubił się trochę podwijać,a pod koniec miało się wrażenie jak by na skórze miało się kartkę papieru. Nasączona była bardzo solidnie. Lekko kleiła twarz Buzia nawilżona,wygładzona i rozświetlona. Makijaż pięknie się rozprowadzał po tej masce. Zapach bardzo obłędny.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie