Balsamy do ciała

Yope Naturalne masło do ciała `Kwiat lipy`

Yope Naturalne Odżywcze Masło do Ciała Kwiat Lipy 200ml

• 22 grudnia 2024 o 9:31
    Totalna miłość od pierwszej aplikacji.
    Mam skórę suchą, w okresie jesienno-zimowym bardzo sucha, łuszczącą, swędzącą, która z przesuszenia potrafi wręcz sypać się przy drapaniu. Na takim rodzaju skóry oceniam działanie produktu. Z serii "Kwiat lipy" stosowałam już żel do mycia ciała, który uwielbiałam za delikatność, lekkość i zapach. Z przyjemnością więc sięgnęłam po masełko do ciała. Decydującym aspektem był skład, bo aż 98% składników naturalnego pochodzenia, a ja nie lubię wsmarowywać w siebie tony chemikaliów czy silikonów, parafiny, itd. Zdecydowałam się na masło z tego względu, że ma ono treściwszy skład niż balsam, a ja potrzebuję intensywnego odżywiania, bo sezon grzewczy nigdy nie jest łaskawy dla mojej skóry ciała, zawsze mam wzmożone przesuszenie, łuszczenia, świąd. Zakochałam się w zapachu od kiedy tylko otworzyłam opakowanie. Pachnie roślinnie, ciepło, jakby nektarowo? Jest to tak otulający miły zapach, że po kąpieli oprócz pielęgnacji mam jeszcze terapię aromatyczną, która wprawia mnie w błogi nastrój. Mogłabym mieć perfum o tym zapachu. <3 Masło konsystencją przypomina mi dziecięcy krem Bambino, czyli jest gęste treściwe, ale rozprowadza się przyjemnie. Nie bieli, nie zostawia dziwnych smug (a bielenie i smugi miałam kiedyś po balsamie od Yope z bzem w nazwie), praktycznie całe wchłania się w skórę pozostawiając po sobie otulającą warstwę okluzyjną. Masło jest na bazie masła shea, oliwy z oliwek, więc można mieć pewność, że nawilżenie zostanie w skórze, bariera hydrolipidowa zabezpieczona. Już po tygodniu skóra wyraźnie zaczęła się regenerować, a składniki widocznie zmiękczyły skórę, nawilżyły na dobrym poziomie, ponieważ ze swędzącej szorstkiej skóry o brzydkim szarawym kolorycie moje ciało zyskało zdrowy promienny koloryt. Po ok dwóch tygodniach zmniejszyła się tendencja do łuszczenia, zniknęły brzydkie białe suche fragmenty skóry. Przestałam miewać uczucie bolącej spierzchniętej skóry, a zamiast tego ciało zrobiło się elastyczne, co za tym idzie wizualnie młodsze. Mam wrażenie, że to masło z każdą aplikacją koi wszelkie podrażnienia, zdejmuje dyskomfort skóry, a zamiast tego funduje porządne odżywienie, które przekłada się na poprawę kondycji skórnej. Jest jak bomba odżywcza dla ciała, która karmi na zewnątrz nasze ciało i dba o jego piękny i zdrowy wygląd. Stosuję to masełko także na noc na dłonie i stopy, które mam problematyczne (pękająca skóra, swędząca, bardzo sucha i szorstka) i po każdej nocy te części ciała także są coraz to bardziej zregenerowane, zdrowsze, szybciej dochodzą do siebie. Skóra jest otulona wszystkim co dobre, więc noc to dobry czas, aby dać skórze czas na odbudowę. Jedyny minus to pojemność. Fajnie by było mieć taki słoiczek 400ml, bo 200ml przy codziennej aplikacji znika dość szybko. Na ten moment pozostaje mi kupować je od razu po 2 sztuki. Cena jest ok do jakości i składników, a robiąc zakupy on-line można je czasem widywać w promocyjnej cenie.
    Zalety:
    • regeneruje
    • odżywia
    • nawilża
    • uelastycznia
    • chroni barierę hydrolipidową
    • poprawia koloryt skóry
    • zmiękcza twardą i szorstką skórę
    • łagodzi podrażnienia
    • przepięknie pachnie
  • 7 lipca 2023 o 11:43
    Przyjemne masło
    Zapach jest bardzo przyjemny, intensywny, kwiatowy. Produkt ma dość gęstą konsystencję mimo to dobrze się go rozprowadza po skórze, a ten dość szybko się w nią wchłania. Zostawia na ciele delikatny, ochronny (ale nie tłusty) film, który osobiście bardzo lubię w tego typu produktach. Dobrze nawilża oraz odżywia przesuszoną skórę. Po jego zastosowaniu ta jest mięciutka, gładka i pięknie pachnie wspomnianą wcześniej wonią.
    _inga
    17 maja 2023 o 17:16
    Naturalne odżywcze masło do ciała Kwiat lipy, Yope
    Naturalne odżywcze masło do ciała Kwiat lipy kupiłam na jednej z aukcji internetowych Opakowanie to słoik o pojemności 200 ml zapłaciłam około 27 zł Masło ma przyjemny zapach, ma treściwa konsystencję, dobrze się wchłania, Moja skóra ma tendencje do przesuszania a po nałożeniu masła jest przyjemnie odżywiona, nawilżona i wygładzona. Dodatkowy plus za skład 98% składników pochodzenia naturalnego, oraz za praktyczne wygodne opakowanie które pozwala łatwo zużyć cała zawartość. Podsumowując dobre skuteczne masło do ciała o naturalnym składzie, wcześniej używałam masła Yope Róża i kadzidłowiec i oba są bardzo fajne. Serdecznie polecam!
    • nawilża
    • skład 98% składników pochodzenia naturalnego
    Wady:
  • 10 czerwca 2022 o 20:22
    Lipa w słoiku.
    Nigdy nie byłam zwolenniczką balsamów i maseł do ciała. Jedyne co od zawsze smaruję to twarz, szyja oraz dekolt. To masło kupiłam ponad miesiąc temu, bo uwielbiam po prostu zapach tej serii!  No i w sumie z ciekawości, bo chciałam sprawdzić czy może coś mi się odmieni i zacznę stosować ten typ kosmetyków. Pierwsze co się rzuca w oczy to oczywiście  szata graficzna, która jest fantastyczna (zresztą jak na każdym produkcie Yope). Takie małe arcydzieło z Panem Szopem w roli głównej :D. Pojemniczek jest bardzo wygodny w użytkowaniu. Krawędź nakrętki jest pokryta wypustkami dzięki czemu słoik łatwo się odkręca i zakręca, nawet przy tłustych dłoniach. Konsystencja jest bardzo gęsta, ale nie jest tłusta. Bardziej przypomina mocno skoncentrowany i bardzo odżywczy krem. Dla mnie git, tego właśnie oczekiwałam. Jeśli chodzi o wydajność to jest średnia - trzeba się troszkę napracować, aby rozsmarować masełko po ciele a przy większej ilości zaczyna się bielić. Pozostawia tłustą warstwę przez co ubieranie się zaraz po smarowaniu po prostu odpada. To mnie w nim irytuje bo nie lubię się kleić, a przy tym kosmetyku niestety to występuje, trzeba długo czekać aż się wchłonie. Dlatego stosuję je na noc, zaraz po kąpieli i muszę przyznać, że mimo wszystko spodobała mi się tego typu pielęgnacja. Mam wtedy czas tylko dla siebie, mogę się zrelaksować i wyciszyć przed snem. No i dodatkowo otacza mnie zapach gaju lipowego w letnie popołudnie i to takiego  prawdziwego, żywego :D. Ubóstwam ten zapach bo nie jest sztuczny tylko właśnie taki realny, czuć najprawdziwszą lipę. Jak już gdzieś pisałam - dla mnie to istne lato zamknięte w produkcie. Cała seria pachnie intensywnie, ale to masło pachnie zdecydowanie najmocniej i najbardziej wyraźnie! Działanie jest świetne. Po miesiącu zauważyłam, że mam fajniejszą skórę, stała się bardziej miękka i nawilżona. Nic dodać, nic ująć :). Dla mnie to wyśmienity produkt i na pewno do niego wrócę.
    Zalety:
    • Zapach prawdziwej lipy
    • Działanie, naprawdę mocno odżywia i
    • nawilża skórę
    • Śliczna szata graficzna z szopem ^^
    • Praktyczne opakowanie
    Wady:
    • Długo się wchłania, efekt klejącej skóry
    • Dość mała wydajność,
    shewild
    14 lutego 2022 o 14:06
    Na ratunek suchej skórze
    To masło z prawdziwego zdarzenia i wszystko tutaj pasuje do opisu. Ma gęstą, prawdziwie maślaną konsystencję. Jest bardzo odżywcze i bogate. Potrzeba chwili, żeby je dokładnie rozsmarować, bo na początku zostawia trochę smugi. Trzeba je powoli i cierpliwie wsmarować, a po chwili wszystko ładnie wnika w skórę. W każdym razie jest to produkt dla cierpliwych i mających czas, na pewno nie smarowidło do użycia "na szybko". Ma bardzo ładny zapach przypominający rozkwitające kwiaty, być może faktycznie kwiaty lipy. Mi trochę przypomina kwitnący bez, tak czy inaczej jest to kwiatowy, rześki i bardzo wiosenny zapach. Opakowanie jest wygodne, masło łatwo się nakłada z odkręcanego słoika, pomimo plastiku jest całkiem ekologicznie, bo produkt wydobywamy do samego końca. Muszę przyznać, że działaniem masła jestem naprawdę zaskoczona. Jest bardzo odżywcze, skóra momentalnie staje się miękka i nawilżona. Masło po wsmarowaniu zostawia na skórze wyczuwalną warstwę. Nie jest to tłusty ani klejący film, bardziej mocno zmiękczona skóra, ukojona i odżywiona. Nie sprawia dyskomfortu gdy nałożymy ubranie, więc to spory plus, ale działanie na skórze czuć naprawdę długo. Smarując się rano, nawet pod wieczór czułam wciąż ten wyraźny efekt na skórze. Nawet po całym dniu nie straciła miękkości, była wciąż gładka i mocno odżywiona. Muszę przyznać, że w pewnym momencie zauważyłam, że nie dam rady używać tego masła codziennie - moja skóra tak jakby była nim aż przesycona. Znacznie lepsze rezultaty przynosiło, gdy stosowałam je co drugi-trzeci dzień. Dlatego myślę, że świetnie sprawdzi się u osób z mocno przesuszoną skórą. Ja taką miewam, ale jednak okresowo, na co dzień ma tendencję do wysuszania, ale nigdy nie jest to aż tak ekstremalne wysuszenie. Wydaje mi się więc, że dla mnie na co dzień to masło jest zbyt bogate, przy ponownym zakupie będę je bardziej traktować jako produkt S.O.S., do szybkiego nawilżenia i odżywienia skóry. W każdym razie masło od Yope świetnie robi swoją robotę, a już tym bardziej doceniam, że bez problemu doprowadziło moją skórę do takiego stanu, że na co dzień po kąpieli nie muszę używać żadnego balsamu, bo skóra jest po prostu w świetnym stanie.